ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. Έτσι όπως πήγε, κατάλαβε; Γράφει η Μίκα Ιατρίδη.



Η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. Έτσι όπως πήγε, κατάλαβε;
Γράφει η Μίκα Ιατρίδη.

Παρακολουθώντας κάποιος τις δηλώσεις και τις ομιλίες του κ. Πρωθυπουργού αντιλαμβάνεται ότι αυτές απέχουν από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Ακόμα και σήμερα, μετά από δυο χρόνια συνεχών ψεμάτων, εκβιασμών, ψευτοδιλημμάτων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη της εξακολουθούν και συμπεριφέρονται σαν να μην είναι αυτοί που με τις ενέργειες τους, τελικά, οδήγησαν τη χώρα στο καθεστώς του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, χωρίς καν να διαπραγματευτούν το οτιδήποτε.

Συμπεριφέρονται σαν να μην είναι αυτοί που κατασυκοφάντησαν και λοιδόρησαν την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες, προκαλώντας την ανησυχία των αγορών. Παρέλαβαν τα spread των δεκαετών ομολόγων στις 135 περίπου μονάδες βάσης και τα εκτόξευσαν ως και τις  1873,50 μονάδες βάσεις (9-9-2011, 14.16).

Συμπεριφέρονται σαν να μην είναι αυτοί, οι οποίοι έπρεπε να πάρουν μέτρα αμέσως μετά την εκλογή τους το 2009, όπως τους έλεγε και η Ν.Δ., προκειμένου να αποφύγουμε την εισδοχή μας στο Δ.Ν.Τ.. Τελικά το πιστόλι που έβγαλε ο κ. Παπανδρέου εκπυρσοκρότησε στο πρόσωπο των Ελλήνων πολιτών. Αλλά, πώς να πάρει μέτρα το ΠΑΣΟΚ όταν πριν τις εκλογές είχε πει τόσα ψέματα, όσα δεν είχαν πει όλα τα μεταπολιτευτικά κόμματα μαζί;

Συμπεριφέρονται σαν να μην είναι αυτοί, οι οποίοι τα μόνα μέτρα που έχουν πάρει είναι οι αφαιμάξεις στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων και η λυσσαλέα φορολογική επιδρομή, η οποία έχει «στεγνώσει» την αγορά και έχει οδηγήσει σε χιλιάδες λουκέτα.

Συμπεριφέρονται σαν να μην είναι αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας. Παρά την επίθεση στους μισθούς, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας έχει κατρακυλήσει στην 90η θέση από την 71η που ήταν το 2009. Με απλά λόγια, και ο εργαζόμενος χάνει σημαντικό μέρος από το μισθό του και η ανταγωνιστικότητα πέφτει. Μια ακόμη τρύπα στο νερό.

Συμπεριφέρονται σαν να μην είναι αυτοί, οι οποίοι με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή απαξίωση τη νησιωτική Ελλάδα, σε διοικητικό μαρασμό τα Δωδεκάνησα. Με την κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με τις καταργήσεις δημόσιων υπηρεσιών, με τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία, με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, με το πάγωμα των έργων υποδομών, δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για την ερημοποίηση των νησιών μας.

Συμπεριφέρονται σαν να μην είναι αυτοί, οι οποίοι στην αρχή στέλνουν επιστολές, δήθεν διαμαρτυρίας και αντίδρασης, για να υποταχτούν μετά είτε στα κελεύσματα της Τρόικας, ή ακόμα και στα κελεύσματα του «πρωθυπουργεύοντος» αντιπροέδρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κοινοβουλευτική συνοχή.

Συμπεριφέρονται σαν να μην είναι αυτοί, οι οποίοι βαφτίζουν ως «μεταρρυθμιστικό έργο» την επίθεση σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και μάλιστα καθυβρίζοντας τη μια τους δημόσιους υπαλλήλους, την άλλη τους ταξιτζήδες, την επομένη τους δασκάλους, κ.ο.κ..

Και τώρα; Τώρα, ο μεγάλος μεταρρυθμιστής ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη. Αυτός που το 2009 ανέβηκε μετά βαΐων και κλάδων, λέγοντας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» τώρα, ουσιαστικά κρύβεται. Κρύβεται από τους πολίτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, τον στηρίζουν στο «μεταρρυθμιστικό» του έργο.

Σύντροφοι του δεν είναι πλέον ο λαός, αλλά οι ειδικοί φράκτες, το όχημα εκτόξευσης νερού «Αίαντας» της Αστυνομίας. Αυτοί είναι οι σύντροφοι του. Και το ερώτημα είναι: Θα καταλάβει τι γίνεται; Αντιλαμβάνεται την κατάσταση; Ή θα βγάλει μια ακόμη, ίδια επί της ουσίας, ομιλία, μια έκθεση ιδεών για έναν σοσιαλιστή που αναγκάζεται να εφαρμόζει πολιτικές που δεν του αρέσουν, που τον «πονούν».

Μάλλον δεν θα καταλάβει. Γιατί, κανονικά, θα έπρεπε να είχε καταλάβει προ πολλού. Χρειάζεται άμεσα μια επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Υπάρχουν τα περιθώρια για να γίνει αυτό.

Με μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα. Με μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από το 23% στο 19% και από το 13% στο 9%. Με την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ. Στην άμεση ανάκληση της πρόσφατης αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση. Στη μείωση του ΦΠΑ για τον τουρισμό στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Με θέσπιση φορολογικών μέτρων για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Με μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Στην ανασύσταση των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Λύσεις υπάρχουν. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Παπανδρέου το αντιλαμβάνεται αυτό. Θα έπρεπε να τον προβληματίσει πάντως το γεγονός, ότι τα χειροκροτήματα και οι ιαχές που τον ακολουθούσαν στις προεκλογικές του παρουσίες, αλλά και στο σποτάκι της τηλεόρασης στο οποίο έλεγε «πάμε» έχουν πια χαθεί όπως, άλλωστε και οι προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών από αυτόν και την κυβέρνηση του.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More