ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ



Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δωδεκανήσων λόγω των πλαστών πιστοποιητικών ασφαλείας που εκδόθηκαν από το Ρωσικό Νηογνώμονα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 2 Μαΐου 2009 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωνε, μεταξύ άλλων, από το Αγαθονήσι, ότι οι συγκοινωνίες των νησιών θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας για αυτούς τους κατοίκους που βρίσκονται στην πύλη της Ελλάδας και δίνουν τη μάχη, μια μάχη εθνική.

Και πράγματι, η πρώτη προτεραιότητα του κ. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργού, ήταν η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Τώρα, δυο χρόνια μετά, ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να μην αφήσει τίποτα όρθιο στον πολύπαθο τομέα της ακτοπλοΐας.

Η περίπτωση με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών ασφαλείας από το Ρωσικό Νηογνώμονα αποδεικνύει, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι οι υπηρεσίες οι οποίες επί Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πλοίων υπό την ελληνική σημαία, έχουν διαλυθεί με τη διασπορά και τη σύγχυση των αρμοδιοτήτων από Υπουργείο σε Υπουργείο.

Αν υπήρχε το ενιαίο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μια περίπτωση σαν και αυτή θα είχε διορθωθεί άμεσα, ειδικά όταν, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και καιρό.

Βέβαια, με υποθέσεις δεν λύνονται τα προβλήματα. Η κυβέρνηση, έστω και μέσα από αυτό το συνονθύλευμα αρμοδιοτήτων πρέπει να δώσει άμεση λύση.

Η Ν.Δ. ήδη έχει προτείνει τη διενέργεια άμεσων έκτακτων επιθεωρήσεων ή να τεθεί σε ισχύ, προσωρινά,  η διάταξη του άρθρου 11 του Προεδρικού Διατάγματος 32 της 4.3.1997 (ΦΕΚ Α 35), σύμφωνα με την οποία, τα επιβατικά πλοία κάτω των 1.500 κόρων ολικής χωρητικότητας δεν απαιτείται να είναι εντεταγμένα σε κλάση εξουσιοδοτημένου οργανισμού (Νηογνώμονα).

Με τη διάταξη αυτή, θα μπορούσε να απεμπλακεί μεγάλος αριθμός πλοίων και να εξυπηρετηθούν άμεσα πολλά νησιά.

Τελικά, όπως «διαφωνούν» ο κ. Ρέππας με τον κ. Ραγκούση, θα πρέπει να περιμένουμε να «συνεννοηθούν» ο κ. Χρυσοχοΐδης με τον κ. Παπουτσή. Στο μεταξύ, οι ακρίτες νησιώτες θα μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται, επιτέλους, πράξη το «όραμα» του κ. Παπανδρέου να γίνουν οι συγκοινωνίες ζήτημα πρώτης προτεραιότητας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More