ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ - «Χωρίς περίθαλψη οι Δικηγόροι της Επαρχίας»


Εδώ και δυο χρόνια οι δικηγόροι της επαρχίας αν και καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους, εντούτοις ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (Τ.Υ.Δ.Ε.) δεν εξοφλεί τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων του, αναφέρει σε ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.
Στην ερώτηση της η βουλευτής επισημαίνει ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην κατάρρευση τον Τ.Υ.Δ.Ε. και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει εξηγήσεις γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και δυο χρόνια για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πότε αναμένεται ο Τ.Υ.Δ.Ε. να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: «Χωρίς περίθαλψη οι Δικηγόροι της Επαρχίας»
Η κυβέρνηση με την πολιτική της συνεχίζει και απαξιώνει τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο νησιωτικό χώρο και την περιφέρεια γενικότερα.
Για άγνωστους λόγους, η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε κατάρρευση τον Τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (Τ.Υ.Δ.Ε.). Παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους, εντούτοις ο Τ.Υ.Δ.Ε. δεν ανταποκρίνεται στις δικές του υποχρεώσεις, έχοντας κηρύξει «στάση πληρωμών», με αποτέλεσμα οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων δικηγόρων να μην εξοφλούνται.
Επειδή η κατάσταση αυτή διαρκεί εδώ και δυο χρόνια. Επειδή οι δικηγόροι καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους όλο αυτό το διάστημα και,επιπλέον, πληρώνουν οι ίδιοι τις επισκέψεις τους σε ιατρούς, αναμένοντας την εξόφληση προς τους ίδιους από το Τ.Υ.Δ.Ε. Επειδή δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και το κράτος να μην είναι. Επειδή εξακολουθεί και ισχύει ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε.;
2. Γιατί η κυβέρνηση επί δυο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση του προβλήματος;
3. Ποιο είναι συνολικά το ύψος του ποσού που πρέπει να καταβάλλει στους δικηγόρους το Τ.Υ.Δ.Ε. και πότε αυτό αναμένεται να καταβληθεί;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More