ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ



Ερμούπολη:

Αρ. Πρωτ.: οικ.
Ταχ. Δ/νση:  Πλ. Τσιροπινά

Ταχ. Κώδικας: 841 00 - ΣΥΡΟΣ

Πληροφορίες :

Τηλέφωνο:  

FAX :       
ΠΡΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΟΙΝ. : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                            ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

                                     ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ

Κριτήριο Αξιολόγησης Χαμηλότερη Τιμή

Χρόνος Διενέργειας του Διαγωνισμού
Ημ/νία:

Ημέρα:

Ώρα:  
Τόπος Διενέργειας του Διαγωνισμού ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ(έδρα), Πλατεία Τσιροπινά, Ερμούπολις, 84100 Σύρος

τηλ., Fax:
Προϋπολογισμός Δαπάνης 105.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)
Ημερομηνία  δημοσίευσης της περιληπτικής διακήρυξης στο Τ.Δ.Δ.Σ. του Εθνικού Τυπογραφείου.


Έχοντας  Υπόψη :

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ87/ΤΑ/7-6-10 ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ   ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ).

2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 130/2010 (ΦΕΚ 223/ΤΑ/27-12-2010) «Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου      Αιγαίου» (Άρθρο 12, παρ. 3δ)

3.Τις διατάξεις του Ν. 2286/95 «Προμήθειες του Δημόσιου Τομέα και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων».

4.Τον Ν. 2362/95 (ΦΕΚ 247/27.11.1995) «Περί Δημοσίου Λογιστικού ελέγχου των δαπανών του κράτους και άλλες διατάξεις».

5.Την αρ.2/59649/0026/17.10.01 (Φ.Ε.Κ. 1427/01) «Περί Αναπροσαρμογής χρηματικού ποσού του αρθ.80 του Ν.2362/95.

6.Tην αρ.35130/739/11.08.2010 (Φ.Ε.Κ. 1291/10) «Αύξηση των χρηματικών ποσών του αρ.83 παρ.1 του Ν.2362/95 όπως εκάστοτε ισχύει.

7. Το Π.Δ. 60/2007 (ΦΕΚ 64Α /16-03-2007) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ «περί συντονισμού των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών», όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2005/51/ΕΚ της Επιτροπής και την Οδηγία 2005/75/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Νοεμβρίου 2005.

8. Το Π.Δ. 118/2007 (ΦΕΚ 150A/10-07-2007) «Κανονισμός Προμηθειών του Δημοσίου» όπως ισχύει.

9. Τις διατάξεις του Ν.3863/2010 (Άρθρο 68 παρ.1)

-Το υπ΄αριθμ. ο  πρακτικό και την υπ΄αριθμ.  απόφαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την  έγκριση  της ανωτέρω προμήθειας και των όρων αυτής.
                                                                   ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ προκηρύσσει Aνοικτό Τακτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια ειδών γραφικής ύλης  των Υπηρεσιών της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στο Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ, με  κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή  και δέσμευση  υποβολής  προσφοράς  για όλα τα απαιτούμενα υλικά που αναφέρονται στον ΠΙΝΑΚΑ Α, εκ μέρους των προμηθευτών.

Ο  συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ύψος των   105,000,00 €  (εκατόν πέντε χιλιάδων ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 16%. 

Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό έτους 2011 και θα καλυφθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ),  Λειτουργικές Δαπάνες.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης.

Τα υπό προμήθεια είδη αναφέρονται στο Παράρτημα Α΄ και θα παραδίδονται μετά από κάθε έγγραφη παραγγελία εντός (15)   δεκαπέντε ημερών αναλόγως των αναγκών των υπηρεσιών της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. 

Τόπος παράδοσης οι  υπηρεσίες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί αναγνωρισμένοι προμηθευτές, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συνεταιρισμοί, ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν από κοινού προσφορά, που είναι γραμμένοι στο οικείο επιμελητήριο ή επαγγελματική οργάνωση και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη διακήρυξη.

Η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με τους γενικούς και ειδικούς όρους που περιλαμβάνονται στην διακήρυξη του Διαγωνισμού και μετά από παρέλευση τουλάχιστον τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της περίληψης της διακήρυξης στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων του Εθνικού Τυπογραφείου (Π.Δ. 118/2007, άρθρο 10).

Η περίληψη της διακήρυξης θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Ν.Α. Κυκλάδων και θα αποσταλεί στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Οι προσφορές πρέπει να έχουν συνταχθεί στην Ελληνική γλώσσα.

Οι προσφορές για τον διαγωνισμό αποστέλλονται/κατατίθενται στην Διεύθυνση Οικονομικού, Τμήμα Προμηθειών, Πλατεία Τσιροπινά, Ερμούπολις,  84100 Σύρος, με  την ένδειξη «Ανοικτός Διαγωνισμός για την Προμήθεια Ειδών Γραφικής Ύλης» υπόψη κ..

Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται  η ημέρα και ώρα π.μ. στα γραφεία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (έδρα) Πλατεία Τσιροπινά, Ερμούπολις, Τ.Κ 84100 Σύρος.

Ως  ημερομηνία   λήξης  αποστολής/κατάθεσης  των  προσφορών ορίζεται η ημέρα  έως ώρα μ.μ.  ήτοι η προηγούμενη ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού.

Η Αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει δημόσια ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, οι προσφορές που θα κατατεθούν μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής τους δεν αποσφραγίζονται και επιστρέφονται ως εκπρόθεσμες.

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης διατίθεται από τον υπάλληλο κ. του Τμήματος Προμηθειών καθώς και για την παραλαβή των προσφορών κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8π.μ.-2μ.μ. τηλ. 22810 –
                                                                Άρθρο 1- Γενικοί Όροι

Αντικείμενο του Διαγωνισμού:

Αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια ειδών γραφικής ύλης όπως αυτά ορίζονται και περιγράφονται στο Παράρτημα A΄ για τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αναθέτουσα Αρχή:

Αναθέτουσα Αρχή είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

                                                          Η διεύθυνση της είναι:

Έδρα:

Πλατεία Τσιροπινά

Ερμούπολις

84100  Σύρος
Ανάδοχος/ Προμηθευτής : Ο όρος “Ανάδοχος” ή “Προμηθευτής” εννοεί κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση της συγκεκριμένης προμήθειας.

Σύμβαση : Με τον όρο “Σύμβαση”  εννοείται κάθε συμφωνητικό που θα υπογραφεί από τον επίσημο εκπρόσωπο της Αναθέτουσας Αρχής και τον Ανάδοχο της συγκεκριμένης προμήθειας.

Συμβατικά τεύχη: Είναι η παρούσα προκήρυξη, το σχέδιο σύμβασης της συγκεκριμένης προμήθειας, καθώς και η προσφορά του Αναδόχου (δηλαδή τα σχετικά δικαιολογητικά, η τεχνική του προσφορά και η οικονομική του προσφορά).

Φάκελος: Ο όρος “Φάκελος”, που χρησιμοποιείται στο παρόν έγγραφο σε σχέση με το πακετάρισμα των προσφορών, σημαίνει “Πακέτο Στοιχείων”.

Επίσημη γλώσσα : Η επίσημη γλώσσα του παρόντος διαγωνισμού είναι η Eλληνική. Ως εκ τούτου, κάθε συμβατικό έγγραφο πρέπει να έχει συνταχθεί στην Ελληνική γλώσσα. Σε περίπτωση που κάποιο δικαιολογητικό ή άλλο έντυπο υλικό, που περιληφθεί σε προσφορά, θα είναι συντεταγμένο σε άλλη γλώσσα θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στην Ελληνική.

                                                                ΑΡΘΡΟ 2 – Προϋπολογισμός

Ο συνολικός προϋπολογισμός της συγκεκριμένης προμήθειας είναι 105.000,00 € (εκατόν πέντε χιλιάδες ευρώ) συμπεριλαμβανομένου 16% ΦΠΑ  και περιλαμβάνει κάθε νόμιμη κράτηση.

Οι προσφερόμενες τιμές θα πρέπει να περιλαμβάνουν και κάθε κόστος που μπορεί να υπάρξει για την παράδοση (από τον εκάστοτε αρμόδιο προμηθευτή) στις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων.


                                                         ΑΡΘΡΟ 3 – Δικαίωμα Συμμετοχής

Γίνονται δεκτοί στον διαγωνισμό :
  1. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα,
  2. Συνεταιρισμοί,
  3. Ενώσεις προμηθευτών που υποβάλουν κοινή προσφορά.
Οι συμμετέχοντες στον παρόντα διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τους όρους της διακήρυξης.
                                                      ΑΡΘΡΟ 4  - Διαδικασία Συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να αποστείλουν/καταθέσουν έγγραφες προσφορές, έως την ημερομηνία λήξης αποστολής/κατάθεσης των προσφορών.

Προσφορές που αποστέλλονται ή κατατίθενται με οποιοδήποτε τρόπο εκπρόθεσμα επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγισθούν.

Οι προσφορές παραλαμβάνονται από την αρμόδια υπηρεσία που διενεργεί τον διαγωνισμό.

Κάθε διαγωνιζόμενος θα συμμετέχει με μία και μοναδική προσφορά. Εναλλακτικές προσφορές ή Αντιπροσφορές δεν γίνονται δεκτές.

Οι προσφορές δεν πρέπει να έχουν ξυσίματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις. Εάν υπάρχει στην προσφορά οποιαδήποτε διόρθωση, αυτή πρέπει να είναι καθαρογραμμένη από τον προσφέροντα. Η δε Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης του διαγωνισμού, παραλαμβάνει και αποσφραγίζει τις προσφορές και κατά τον έλεγχο καθαρογράφει την τυχόν διόρθωση, την μονογράφει και την σφραγίζει. Η προσφορά απορρίπτεται όταν υπάρχουν σ’ αυτήν διορθώσεις, οι οποίες την καθιστούν ασαφή κατά την κρίση του οργάνου αξιολόγησης των προσφορών. Ο προσφέρων θεωρείται ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα, όλους τους όρους της διακήρυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι που συμμετέχουν στον παρόντα διαγωνισμό μπορούν να ζητούν σχετικές διευκρινήσεις, από τον υπάλληλο του Τμήματος Προμηθειών (Τηλ. & Φαξ.) , μέχρι και έξι (6) ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

Μετά την κατάθεση της προσφοράς δεν γίνεται αποδεκτή αλλά απορρίπτεται ως απαράδεκτη, κάθε διευκρίνιση, τροποποίηση ή απόκρουση όρου της διακήρυξης ή της προσφοράς.
                                                   ΑΡΘΡΟ 5 -  Δικαιολογητικά  Συμμετοχής

1. Κάθε προμηθευτής που επιθυμεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμό θα υποβάλλει υποχρεωτικά και επί ποινή αποκλεισμού τα παρακάτω δικαιολογητικά :

α. Εγγύηση συμμετοχής στον διαγωνισμό που εκδίδεται υπέρ του συμμετέχοντος για ποσό που αντιστοιχεί σε  ποσοστό 5%, επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης, με ΦΠΑ 13% και ανέρχεται σε πέντε χιλιάδες διακόσια πενήντα ευρώ (5.250,00€) και βεβαιώνεται με προσκόμιση ισόποσου γραμματίου εισπράξεως του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητικής επιστολής αναγνωρισμένης Τράπεζας (αρθρ.6  παρ. 1 περιπ. α του Π.Δ. 118/07).

β. Υπεύθυνη δήλωση (αρθρ.6 παρ.1 περιπ. β του Π.Δ. 118/07) θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής στην οποία:

I. Να αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνισμού.

II. Να δηλώνεται ότι, μέχρι και την ημέρα υποβολής της προσφοράς τους:

-δεν έχουν καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για νομιμοποίηση εσόδων από  παράνομες  δραστηριότητες, ή για  κάποιο από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας,  της  ψευδορκίας,  της  δωροδοκίας, της δόλιας  χρεωκοπίας, ή  για  κάποιο από  τα αδικήματα του Αγορανομικού κώδικα, σχετικό με την άσκηση της  επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

-δεν  τελούν  σε  πτώχευση  και  επίσης  δεν  τελούν  σε  διαδικασία κήρυξης πτώχευσης.

-είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (κύριας και επικουρικής) και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

-είναι εγγεγραμμένοι στο οικείο Επιμελητήριο ή ασκούν γεωργικό ή κτηνοτροφικό επάγγελμα, κατά περίπτωση, και για αλλοδαπούς ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οικείου επιμελητηρίου ή σε ισοδύναμες  επαγγελματικές οργανώσεις.

-δεν τελούν υπό κοινή εκκαθάριση του κ.ν. 2190/1920, όπως εκάστοτε ισχύει, ή ειδική εκκαθάριση του ν.1892/1990 (Α΄ 101) ή άλλες ανάλογες καταστάσεις (μόνο για αλλοδαπά νομικά πρόσωπα) και, επίσης, ότι δεν τελούν υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης κοινής ή ειδικής εκκαθάρισης των ανωτέρω νομοθετημάτων.

III. Ότι αναλαμβάνεται η υποχρέωση για την έγκαιρη και προσήκουσα προσκόμιση των δικαιολογητικών της παρ.2 του άρθρου 6 του Π.Δ.118/2007 σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του Π.Δ. 118/2007.

γ. Εφόσον οι προμηθευτές συμμετέχουν στους διαγωνισμούς με  αντιπρόσωπό τους, υποβάλλουν μαζί με την προσφορά παραστατικό εκπροσώπησης.

Όταν πρόκειται για Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Π.Ε, Φ.Ε.Κ. σύστασης, καταστατικό της εταιρίας με πιθανές     τροποποιήσεις, ώστε να φαίνεται ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας.

Η μη έγκαιρη και προσήκουσα υποβολή των δικαιολογητικών της παρ. 1 του παρόντος άρθρου συνιστά  λόγο αποκλεισμού του προμηθευτή από τον διαγωνισμό.
                Άρθρο 6 – Δικαιολογητικά που προσκομίζονται από τον προσφέροντα στον οποίο

πρόκειται να γίνει η κατακύρωση.

α. Οι Έλληνες πολίτες

(1)Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου πριν από την κοινοποίηση της ως άνω έγγραφης ειδοποίησης, από το οποίο να προκύπτει, ότι δεν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, για κάποιο από τα αδικήματα της παρ.1 του άρθρου 43 του π. δ/τος 60/2007, για κάποιο από τα αδικήματα του Αγορανομικού Κώδικα, σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, εφόσον αυτό ορίζεται στη διακήρυξη ή για κάποιο από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας, της δωροδοκίας και της δόλιας  χρεωκοπίας.

(2)Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, έκδοσης του τελευταίου εξαμήνου, πριν από την κοινοποίηση της ως άνω έγγραφης ειδοποίησης, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης.

(3)Πιστοποιητικό που εκδίδεται από αρμόδια κατά περίπτωση αρχή, από το οποίο να προκύπτει ότι κατά την ημερομηνία της ως άνω ειδοποίησης, είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (κύριας και επικουρικής) και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Σε περίπτωση εγκατάστασής τους στην αλλοδαπή, τα δικαιολογητικά των παραπάνω περιπτώσεων 2 και 3 εκδίδονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας που είναι εγκατεστημένοι, από την οποία και εκδίδεται το σχετικό πιστοποιητικό.

(4)Πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου, με το οποίο θα πιστοποιείται αφενός η εγγραφή τους σε αυτό και το ειδικό επάγγελμά τους, κατά την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού, και αφετέρου ότι εξακολουθούν να παραμένουν εγγεγραμμένοι μέχρι της επίδοσης της ως άνω έγγραφης ειδοποίησης.

β. Οι αλλοδαποί

(1)Απόσπασμα ποινικού μητρώου ή ισοδύναμου εγγράφου αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, έκδοσης του τριμήνου, πριν από την κοινοποίηση της ως άνω έγγραφης ειδοποίησης από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για κάποιο από τα αδικήματα της περίπτωσης 1 του εδ. α της παρ 2 του παρόντος άρθρου.

(2)Πιστοποιητικό της κατά περίπτωση αρμόδιας δικαστικής αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούσε κάποια από τις καταστάσεις της περ.2 του εδ. α ή υπό άλλη ανάλογη κατάσταση ή διαδικασία και ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις της περ.3 του εδ. α της παρ.2 του παρόντος άρθρου.

(3)Πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, από το οποίο να προκύπτει ότι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οικείου Επιμελητηρίου ή σε ισοδύναμες επαγγελματικές οργανώσεις, κατά την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού και εξακολουθούν να παραμένουν εγγεγραμμένοι μέχρι την παράδοση της άνω έγγραφης ειδοποίησης.

γ. Τα νομικά πρόσωπα ημεδαπά ή αλλοδαπά 
(1)Τα παραπάνω δικαιολογητικά των περιπτώσεων των εδαφίων α και β της παρ.2 του παρόντος άρθρου αντίστοιχα.

(2) Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, έκδοσης του τελευταίου εξαμήνου, πριν από την κοινοποίηση της ως άνω έγγραφης ειδοποίησης της παρ. 2, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό κοινή εκκαθάριση του κ.ν. 2190/1920, όπως εκάστοτε ισχύει, ή ειδική εκκαθάριση του ν. 1892/1990 (A΄101), όπως εκάστοτε ισχύει, ή άλλες ανάλογες καταστάσεις (μόνο για αλλοδαπά νομικά πρόσωπα) και, επίσης, ότι δεν τελούν υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης κοινής ή ειδικής εκκαθάρισης των ανωτέρω νομοθετημάτων ή υπό άλλες ανάλογες καταστάσεις (μόνο για αλλοδαπά νομικά πρόσωπα).

(3) Ειδικότερα, τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα πρέπει να προσκομίζουν για τους διαχειριστές, στις περιπτώσεις των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και των προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.) και για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο για τις ανώνυμες εταιρείες (Α.Ε.), απόσπασμα ποινικού μητρώου ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής της χώρας εγκατάστασης, από το οποίο να προκύπτει ότι τα ανωτέρω πρόσωπα δεν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, για κάποιο από τα αδικήματα της περίπτωσης (1) του εδ. α της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.

(4) Επί ημεδαπών ανωνύμων εταιρειών τα προαναφερόμενα πιστοποιητικά της εκκαθάρισης της περίπτωσης (2) του εδ. γ της παρ. 2 του παρόντος, εκδίδονται, όσον αφορά στην κοινή εκκαθάριση από την αρμόδια Υπηρεσία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της οποίας είναι εγγεγραμμένη η συμμετέχουσα στο διαγωνισμό A.E., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7α.1.ια΄ και 7β.12 του κ.ν. 2190/1920, όπως εκάστοτε ισχύει, και, όσον αφορά στην ειδική εκκαθάριση του ν. 1892/1990, όπως εκάστοτε ισχύει, από το αρμόδιο Εφετείο της έδρας της ανωνύμου εταιρείας που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση.

Επί ημεδαπών εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.) το πιστοποιητικό της εκκαθάρισης, εκδίδεται από το αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου της έδρας της συμμετέχουσας στον διαγωνισμό επιχείρησης.

δ. Οι Συνεταιρισμοί:

(1) Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου πριν από την κοινοποίηση της ως άνω έγγραφης ειδοποίησης, ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής της χώρας εγκατάστασης από το οποίο να προκύπτει ότι ο πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου δεν έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, για κάποιο από τα αδικήματα της περίπτωσης (1) του εδ. α της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.

2) Τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων (2) και (3) του εδ. α της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, εφόσον πρόκειται για ημεδαπούς συνεταιρισμούς και της περίπτωσης (2) του εδ. β της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς συνεταιρισμούς, αντίστοιχα, και της περίπτωσης (2) του εδ. γ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.

(3) Βεβαίωση αρμόδιας αρχής ότι ο Συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα.

ε. Οι ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά:

α)  Όλα τα παραπάνω κατά περίπτωση δικαιολογητικά, για κάθε προμηθευτή που συμμετέχει στην Ένωση.

β) Η ένωση προμηθευτών υποβάλλει κοινή προσφορά, η οποία υπογράφεται υποχρεωτικά είτε από όλους τους προμηθευτές που αποτελούν την ένωση είτε από εκπρόσωπό τους εξουσιοδοτημένο με συμβολαιογραφική πράξη.

γ) Με την υποβολή της προσφοράς κάθε μέλος της ένωσης ευθύνεται εις ολόκληρο. Σε περίπτωση κατακύρωσης ή ανάθεσης προμήθειας, η ευθύνη αυτή εξακολουθεί μέχρι την πλήρη εκτέλεση της σύμβασης. Κατά τα λοιπά ισχύει η παρ. 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 394/96.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά, εκτός από την εγγυητική επιστολή συμμετοχής, μπορεί να μην υποβάλλονται μαζί με την προσφορά, εφόσον έχουν κατατεθεί σε προηγούμενο διαγωνισμό στην υπηρεσία και δεν έχει λήξει η ισχύς τους και με την προϋπόθεση ότι θα γίνεται ρητή περί τούτου μνεία στην προσφορά.

δ) Εφόσον οι προμηθευτές συμμετέχουν στους διαγωνισμούς με εκπρόσωπό τους, υποβάλλουν μαζί με την προσφορά τους παραστατικό εκπροσώπησης.

ε) Οι ενώσεις και οι κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λάβουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλουν προσφορά. Κατά τα λοιπά ισχύει το άρθρο 4 παρ. 2 της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ.  

Εάν σε κάποια χώρα βεβαιώνεται από οποιαδήποτε αρχή της ότι δεν εκδίδονται τα παραπάνω έγγραφα ή πιστοποιητικά, ή δεν καλύπτουν όλες τις ως άνω αναφερόμενες περιπτώσεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 118/2007, δύνανται να αντικατασταθούν αυτά ως εξής:

Στην κατά τα άνω ένορκη βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνεται ότι στην συγκεκριμένη χώρα δεν εκδίδονται τα συγκεκριμένα έγγραφα και ότι δεν συντρέχουν στο συγκεκριμένο πρόσωπο οι ανωτέρω νομικές καταστάσεις.

                         

 Άρθρο  7 -  Εγγυήσεις

1. Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, ορίζεται σε ποσοστό  πέντε τοις εκατό (5%) επί της συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας με Φ.Π.Α. και κατατίθεται σε εγγυητική επιστολή οποιασδήποτε αναγνωρισμένης τράπεζας ή σε γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και απευθύνεται προς τη Δ/νση Οικονομικού  της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

2. Για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος, το αργότερο κατά την υπογραφή της σύμβασης, να καταθέσει Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης, το ύψος της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% του συνολικού συμβατικού τιμήματος, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

3. Οι εγγυήσεις εκδίδονται από πιστωτικά ιδρύματα ή άλλα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν σύμφωνα με τα ισχύοντα το δικαίωμα αυτό. Τα αντίστοιχα έγγραφα των εγγυήσεων αν δεν είναι διατυπωμένα στην Ελληνική γλώσσα θα συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση.

4.  Υποδείγματα εγγυητικών επιστολών αναφέρονται κατωτέρω στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  Β΄.

Άρθρο 8- Διάρκεια Ισχύος και Τρόπος Υποβολής των Προσφορών

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους διαγωνιζόμενους προμηθευτές επί εκατόν είκοσι (120) ημέρες από την επομένη της διενέργειας του διαγωνισμού.

Στο φάκελο κάθε προσφοράς πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς :

- η λέξη ‘’ΠΡΟΣΦΟΡΑ’’ με κεφαλαία γράμματα,

- ο πλήρης τίτλος της αρμόδιας υπηρεσίας που διενεργεί την προμήθεια,

- ο αριθμός της διακήρυξης,

- η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού,

- τα στοιχεία του αποστολέα.

Κατά την αποσφράγιση των προσφορών, το αρμόδιο όργανο ακόμη κι αν το ίδιο είναι αρμόδιο και για την αξιολόγησή τους, δεν είναι υποχρεωμένο να ελέγχει τη συμμόρφωση των διαγωνιζομένων ή των προσφορών τους προς τους όρους της διακήρυξης.

Με ποινή να μη γίνουν αποδεκτές οι προσφορές, υποβάλλονται σε ένα (1) πρωτότυπο και ένα (1) αντίγραφο μέσα σε καλά σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος θα φέρει τις ενδείξεις που αναφέρονται στη διακήρυξη. Προσφορές που υποβάλλονται ανοικτές, δεν γίνονται αποδεκτές.

Μέσα στο φάκελο προσφοράς, τοποθετούνται όλα τα σχετικά με την προσφορά στοιχεία και ειδικότερα ως εξής :

α. Ο “Φάκελος Δικαιολογητικών”, στον οποίο θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η εγγύηση συμμετοχής και πρέπει να περιέχει ένα (1) πακέτο με τα πρωτότυπα των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ένα (1) πακέτο με  αντίγραφα όλων των πρωτότυπων δικαιολογητικών.

β. Τα Τεχνικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο μέσα στον κυρίως φάκελο με την ένδειξη ‘’ ΤΕΧΝΙΚΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ” και πρέπει να περιέχει ένα (1) πακέτο με τα πρωτότυπα των εγγράφων της Τεχνικής Προσφοράς και ένα (1) αντίγραφο όλων των εγγράφων της Τεχνικής Προσφοράς.

γ.  Τα Οικονομικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο μέσα στον κυρίως φάκελο, με την ένδειξη ‘’ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ‘’ και πρέπει να περιέχει ένα (1) πακέτο με το πρωτότυπο της οικονομικής προσφοράς, καθώς και ένα (1) αντίγραφό  της.

δ.  Οι φάκελοι Τεχνικής και Οικονομικής προσφοράς, θα φέρουν και τις ενδείξεις του κυρίως φακέλου.
                                                           Άρθρο 9 - Τιμές Προσφορών

Όλες οι τιμές των προσφορών θα πρέπει να είναι σε ΕΥΡΩ (€).

Η τιμή που θα δοθεί για κάθε ζητούμενο είδος θα είναι σταθερή, χωρίς το  Φ.Π.Α., ανά τεμάχιο,

συσκευασία, πακέτο μέχρι 31/12/2011. Για κάθε προσφερόμενο είδος θα πρέπει να αναφέρεται χωριστά η τιμή του χωρίς Φ.Π.Α, ακόμα και αν είναι μηδενική (οπότε θα σημειώνεται η ένδειξη “ΜΗΔΕΝ” ), το αναλογούν ποσοστό του Φ.Π.Α και η τιμή του περιλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. Αν σε κάποια προσφορά δεν προκύπτει με σαφήνεια η προσφερόμενη τιμή ή ο αναλογούν Φ.Π.Α, η προσφορά θα απορρίπτεται ως μη αποδεκτή.

Κάθε προσφορά που θέτει θέμα αναπροσαρμογής τιμών θα απορρίπτεται ως μη αποδεκτή.
                                         Άρθρο 10 - Αποσφράγιση – Αξιολόγηση Προσφορών

Η αποσφράγιση των προσφορών γίνεται δημόσια, την ημέρα και ώρα διενέργειας του διαγωνισμού, ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης των Προσφορών. Κατά την αποσφράγιση των προσφορών από την Επιτροπή μπορούν να παρίστανται οι προσφέροντες ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους.

Προσφορές που υποβάλλονται στο παραπάνω όργανο μετά την έναρξη της διαδικασίας αποσφράγισης δεν αποσφραγίζονται αλλά παραδίδονται στην Υπηρεσία για επιστροφή, ως εκπρόθεσμες.

Η αποσφράγιση γίνεται με την παρακάτω διαδικασία:

Εφόσον ο διαγωνισμός γίνεται με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, αποσφραγίζεται ο κυρίως φάκελος προσφοράς καθώς και ο φάκελος της τεχνικής προσφοράς μονογράφονται δε και σφραγίζονται από το παραπάνω όργανο όλα τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται κατά το στάδιο αυτό και η τεχνική προσφορά ανά φύλλο. Μετά την αποσφράγιση των προσφορών το παραπάνω όργανο προβαίνει στην καταχώρηση αυτών που υποβάλλουν προσφορές, σε πρακτικό το οποίο υπογράφει και σφραγίζει. Οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών δεν αποσφραγίζονται, αλλά μονογράφονται και σφραγίζονται από το παραπάνω όργανο και τοποθετούνται σ’ ένα νέο φάκελο ο οποίος επίσης σφραγίζεται και υπογράφεται από το ίδιο όργανο και παραδίδεται στην Υπηρεσία, προκειμένου να αποσφραγισθεί την ημερομηνία και ώρα που ορίζεται από την πρόσκληση.

Αξιολογούνται μόνο οι προσφορές που δεν παρουσιάζουν αποκλίσεις από τους καθοριζόμενους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης.

Απορρίπτεται ως απαράδεκτη κάθε προσφορά στο στάδιο ελέγχου του φακέλου της τεχνικής προσφοράς και στο στάδιο ελέγχου του φακέλου της οικονομικής προσφοράς η οποία  αντίκειται στα εξής:

-- Είναι αόριστη και ανεπίδεκτη εκτίμησης ή είναι υπό αίρεση.

-- Παρουσιάζει αποκλίσεις από τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης καθώς όλοι οι όροι των τεχνικών προδιαγραφών είναι απαράβατοι και η οποιαδήποτε μη συμμόρφωση προς αυτούς συνεπάγεται απόρριψη της προσφοράς.

-- H  τιμή προσφοράς με Φ.Π.Α. υπερβαίνει τον προϋπολογισμό του υπό προμήθεια υλικού.

Οι Oικονομικές προσφορές των συμμετεχόντων των οποίων οι προσφορές δεν κρίθηκαν αποδεκτές κατά την τεχνική αξιολόγηση δεν αξιολογούνται.

Για την αξιολόγηση των προσφορών όταν για την τελική επιλογή του προμηθευτή κριτήριο είναι  η χαμηλότερη τιμή:

Αποκλειστικά η χαμηλότερη τιμή.

Υπό την επιφύλαξη όσων ορίζονται αμέσως παρακάτω, (περ.1) η κατακύρωση γίνεται τελικά στον προμηθευτή με την χαμηλότερη τιμή, εκ των προμηθευτών των οποίων οι προσφορές έχουν κριθεί ως αποδεκτές με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους της διακήρυξης.

1. Στους ανοικτούς διαγωνισμούς, όταν ο προμηθευτής ο οποίος προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή δεν προσκομίζει ένα ή περισσότερα από τα προαναφερόμενα-προβλεπόμενα έγγραφα και τα δικαιολογητικά, η κατακύρωση γίνεται στον προμηθευτή με την αμέσως επόμενη χαμηλότερη τιμή.
                                          Άρθρο 11 -  Κατακύρωση – Κατάρτιση  Σύμβασης

Στον Προμηθευτή στον οποίο έγινε η κατακύρωση θα αποσταλεί σχετική ανακοίνωση που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τα παρακάτω στοιχεία:

α. Το προς προμήθεια είδος.

β. Την ποσότητα.

γ. Την τιμή.

δ. Τον φορέα για τον οποίο προορίζεται το υλικό.

ε. Τη συμφωνία της κατακύρωσης ή της ανάθεσης με τους όρους της διακήρυξης και της πρόσκλησης καθώς και  το σχέδιο σύμβασης που έχει επισυναφθεί στη διακήρυξη.

στ. Την προθεσμία υπογραφής της σύμβασης.

Με την ανακοίνωση η σύμβαση θεωρείται ως συναφθείσα, το δε έγγραφο της σύμβασης που ακολουθεί έχει αποδεικτικό μόνο χαρακτήρα. Ο προμηθευτής στον οποίο κατακυρώθηκε η προμήθεια υποχρεούται να προσέλθει σε δέκα (10) ημέρες από την ανακοίνωση του αποτελέσματος κατακύρωσης για να υπογράψει τη σύμβαση, προσκομίζοντας και την προβλεπόμενη εγγύηση καλής εκτέλεσης αυτής, άλλως κηρύσσεται έκπτωτος με απόφαση του αρμόδιου για την διοίκηση του φορέα οργάνου. Στις περιπτώσεις που ο συμμετέχων υποβάλλει ψευδή ή ανακριβή υπεύθυνη δήλωση ή δεν προσκομίσει εγκαίρως και προσηκόντως τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, που αναφέρονται ανωτέρω  μετά την αξιολόγηση των προσφορών, καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου η εγγύηση συμμετοχής του μειοδότη και  η κατακύρωση γίνεται στον συμμετέχοντα με την αμέσως επόμενη χαμηλότερη τιμή. Αν κανένας από τους συμμετέχοντες δεν προσκομίσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, μετά την αξιολόγηση των προσφορών  ο διαγωνισμός ματαιώνεται.


Άρθρο 12 – Τρόπος Πληρωμής – Κρατήσεις

Η προμήθεια των ειδών γραφικής ύλης θα γίνεται μετά από κάθε έγγραφη  παραγγελία τμηματικά και αναλόγως των αναγκών και των διατιθεμένων πιστώσεων εκάστης των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και εντός δεκαπέντε (15) ημερών. Το τιμολόγιο θα εκδίδεται υποχρεωτικά την ίδια με την παραλαβή των ειδών ημέρα και θα περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο τα είδη που θα παραλαμβάνονται.                         

Οι υπηρεσίες θα ελέγχουν τα είδη, την ποσότητα και τις τιμές των ειδών και με πράξη του προϊσταμένου της κάθε υπηρεσίας (στο οπίσθιο μέρος του δελτίου αποστολής, πέρα του πρακτικού της επιτροπής παραλαβής που προβλέπεται), θα βεβαιώνεται η αντιστοιχία της παραγγελθείσης και αναφερόμενης στο δελτίο ποσότητας.

Η εξόφληση της αξίας των ειδών γραφικής ύλης θα γίνει σε ευρώ, με την έκδοση εντάλματος πληρωμής στο όνομα του προμηθευτή από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού ελέγχου (ΥΔΕ). Για το λόγο αυτό ο προμηθευτής οφείλει να προσκομίζει εξοφλημένο τιμολόγιο, καθώς και πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας και ασφαλιστικής ενημερότητας του Δημόσιου Ταμείου  της περιφέρειας του επαγγέλματός του.

Oι προμηθευτές υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις οι οποίες βαρύνουν τους προμηθευτές:

1. Κράτηση 3% υπέρ Μ.Τ.Π.Υ επί αξίας προ ΦΠΑ.,

2. Κράτηση 2,% για χαρτόσημο επί αξίας προ ΦΠΑ,

3. Κράτηση για  ΟΓΑ χαρτόσημο 20% επί χαρτοσήμου.

4. Κράτηση 4% φόρος επί αξίας προ ΦΠΑ αφού αφαιρεθούν τα 1,2 και 3.

Άρθρο 13 – Λοιποί  Όροι

Η συμμετοχή διαγωνιζόμενου στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, είναι απόδειξη ότι έλαβε υπόψη του τις συνθήκες της προμήθειας καθώς και τα συμβατικά τεύχη της μελέτης.

Ο προμηθευτής θα πρέπει :

Να έχει την δυνατότητα μεταφοράς και παράδοσης των ειδών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε ημέρες και ώρες, που θα του ορίζονται από την Υπηρεσία εγγράφως με την

παραγγελία, να προσφέρει  όλα τα είδη  άλλως θα αποκλείεται από τον διαγωνισμό, επίσης τα       

χορηγούμενα είδη να είναι των κατασκευαστικών εταιρειών  και καλής ποιότητας.

Για τις Διοικητικές προσφυγές έχουν εφαρμογή τα οριζόμενα στο άρθρο 15 του Π.Δ.118/2007 και για την άσκηση των ενδίκων μέσων τα Δικαστήρια της Ερμούπολης Πρωτεύουσας των Κυκλάδων.



                                                      Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

                                                                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΔΩΝ
ΕΙΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
ΤΥΠΟΣ
ΤΕΜΑΧΙΑ
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON  EPL  6200L
17
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON EPL 6200
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK E120
10
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK  E240
52
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK  E322
14
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP Laserjet  5100
9
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  Laserjet    P3005 DN
20
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP Laserjet  1000 series
6
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  Laserjet  P1006
9
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  Laserjet  1018
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP   Laserjet    P2015dn
2
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  F4180
1+1
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP Officejet 3680
5  black + 1 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  Officejet G85  HP45
2  black
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP Officejet G85  HP78
3  black
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP Officejet Pro k 5400
14
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP PSC 1110 all-in-one
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ XEROX DocuPrint P8ex
12
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ XEROX  PHASER 8500
5+ 3 black+3 yellow+3 magenta
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON  EPL5800
15
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK   E352dn
2
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK   4550
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK  E322
22
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ BULL COMPUPRINT     4  /  43
35
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ BULL  COMPUPRINT MDP30FB
25
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON  EPL  5900L
11
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON  EPL 5800L 
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON  EPL 5500
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON  EPL 5700
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON  EPLN 1600
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON EPL5200
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ  HP PSC 950
3 black, 4 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 1012
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 3380
10
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP DESKJET 1220C
5black, 5 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP DESKJET 920C
5black, 5 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP Officejet V40
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP Officejet 4110
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  LASER JET 1000
25
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  LASER JET 5100
9
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 5000N
10
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 1320
12
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 1200 SERIES
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP 88XL
5 black, 2 yellow,2 cyan,      2 magenta
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP DESKETJET 1125C
5 black + 5 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  LASER JET PRINT C4129
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 1012
2
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ TOSHIBA DP 80 F
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ TOSHIBA STUDIO 284
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ TOSHIBA 1360
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK  240165 E
8
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASERJET 2300 (10 A κωδικός)
1
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ  FUJITSU  BULL RIBBON
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ PANASONIC DP 8020 E
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON  EPL N7000
6
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP ERL 6200
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK  E330
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ PANASONIC DP 8016  P
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ  EPSON EPL 6200
7
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ CANON PIXMA IP 4200
11 black, 5 cyan, 5 magenta, 5 yellow
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ CANON PIXMA IP 4600
12 black, 5 cyan, 5 magenta, 5 yellow
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP DESK JET 3845
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ CANON PIXMA IP 1500
6 black,  3 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP PSC 1315 all-in-one
5 black, 2 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ PANASONIC DP 1520
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON EPL N2550
1
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  DESKJET 990 CXI
4 black,2 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON 4518 EPL-6200
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LESERIET 1200
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ SAMSUNG  SCX-4521F
4
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ SAMSUNG SCX-4828FN
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP BUISNESS INK JET 2800
3 black-3 magenta-3 yellow
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ SAGEM MF 5461
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ SAMSUNG ML 1910
2
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP OFFICE JET V30
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ SAMSUNG CLX 3160 FN
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  DESKJET  D1560
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP DESKJET D3650
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK  E232, 330, 332
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP 88
10 black, 5 yellow, 5 magenta, 5 cyan
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ OKI B 6250
2
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  PHOTOSMART C7280
4
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 3380
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK  E250DN
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK X264N
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET P2055DN
2
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ GESTETNER MP7500 AFICIO
3
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP OFFICE JET 1220C
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP DESIGN JET 5500PC(PLOTER)
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ XEROX WORK CENTER 5638
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  OFFICE JET G85
2 BLACK, 2 COLOR
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP C3100
3 BLACK-3 COLOR
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON STYLUS DX 4250
3 BLACK-3 COLOR
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP PHOTOSMART C4480
5 BLACK-2 COLOR
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON FX 1180
2
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON EPLN 2550
2
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ SAMCUNG CLX 2160N
5 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ XEROX WORK CENTER 5675 WORK CENTER 5675
6
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP  LASER JET P1005
6
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET P1320
9
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP 1010
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ OKI B 430D
5
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP PSC 950
4 black, 3 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 1020
4
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET P3300 DN
4
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 2840
4 black, 4 color
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 1220
4
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 5100
4
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ HP LASER JET 1018
3
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ RICOH 
Alicio MP 5000 B
2
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ RICOH
Aticio MP 1600
3
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ RICOH
Aticio MP 4000B
2
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ RICHO
AFISIO MP 5000B
2
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ RICOH 
FT7660
5
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ RICHO
AFISIO MP 2000
3
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ KYOCERA
TK-18
5
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ SHARP
AR-153EN DIGITAL
2
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ SHARP 
AR-5316
2
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX
COPYCENTRE C123
5
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX
COPYCENTRE C55
11
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX 
C8C
5
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX 
DOCUCENTRE 460C
10
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX 
DOCUCENTRE 230DC
5
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX 
DOCUCENTRE 230ST
5
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX
5225
2
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX
COPYCENTRE C128
3
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ XEROX
PHASER 5500
6
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ TOSHIBA
e STUDIO 150
2
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ TOSHIBA
studio 182 T 1810 E
2
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ TOSHIBA Ε- studio 282 T 2340E
5
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ TOSHIBA Ε- studio 167
7
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ CANON IR 3530
4
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ PANASONIC  DP 1810P
3
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ PANASONIC  FP 7813P
4
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ PANASONIC
DP 1520P
6
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ KONICA MINOLTA
BIZHUB  211
7
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ KONICA MINOLTA
7216
1
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ CD / DC
1216/2216
1
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ HP LASER JET C4129X
2
FAX CANON     B210 C
5
FAX CANON   BX - 20
5
FAX CANON  B210
5
FAX PANASONIC  TELEFAX
 KX-FP 141
4
FAX PANASONIC KX-FC225
3
FAX PANASONIC  TELEFAX
 KX-FA 136 X
5
FAX PANASONIC  TELEFAX 
KX-FA 54 X
6
FAX PANASONIC  TELEFAX 
KX-FL 611 LASER
6
FAX PANASONIC  TELEFAX 
KX-FL 421
3
FAX PANASONIC  
 KX-FM 330
1
FAX PANASONIC  TELEFAX 
KX-FL 511
3
FAX PANASONIC
UFA 4100
2 COLOR
FAX PANASONIC  TELEFAX 
KX-FL 401
3
FAX TOSHIBA
DP&DF
4
FAX TOSHIBA E STUDIO 170 F
5
FAX HP
Officejet 6310 All - in - One
3
FAX HP
21
12
FAX HP
Officejet T65
5
FAX HP
OFFICE JET 165
5
FAX HP
OFFICE 4355
3
FAX RICOH
2210 L
3
FAX RICOH RICOHFAX
3320
2
FAX LASERJET 3330 LASERJET 3330
5
FAX OLIBETTI
OFX 8400
5
FAX OLIBETTI
OFX 2200
5
FAX OLIBETTI
FP1 - 20
2
FAX BROTHER
8070P
5
FAX SAMSOUNG
INK JET SF 370
3
FAX SAMSOUNG
INK JET SF 330
3
FAX SAMSUNG
SF 515
2
FAX SAMSOUNG
 INK JET SF 340
2
FAX SAMSOUNG
INK JET SF 650
4
FAX LEXMARK
F 4270
3 BLACK, 1 COLOR
FAX XEROX
PHASER 3200 MFP
2
FAX XEROX
WORKCENTRE  M15I
4
FAX XEROX
PHASER 3300 MFP
4
FAX XEROX
XTC4
3
FAX XEROX
WORKCENTRE  470CX
3
FAX XEROX WORKCENTRE  3220
3
ΧΑΡΤΙ Φ/Α Α3 ΦΩΤΟ/ΦΙΚΟ ΧΑΡΤΙ 80 γρ ΠΑΚ
400
ΧΑΡΤΙ Φ/Α Α4 ΦΩΤΟ/ΦΙΚΟ ΧΑΡΤΙ 80 γρ ΠΑΚ
6.000
ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΛΛΗΛΟΓΡ. ΜΕΣΑΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΜ.
20.000
ΦΑΚ. ΑΛΛΗΛΟΓΡ. ΛΕΥΚΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ 23Χ17 ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΜ.
60.000
ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΛΛΗΛΟΓΡ. ΛΕΥΚΟΙ ΑΠΛΟΙ 25Χ13 ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΜ.
7.000
ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΜ
400
ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΜ.
4.000
ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΛΑΣΕΡ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΜ.
2.500
ΦΑΚΕΛΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΙΑ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΜ.
6.000
ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΜ.
4.000
ΑΝΤΑΛ. ΜΗΧΑΝ. BLANCO ROLLER 4,2 ΤΕΜ.
300
ΑΠΟΣΣΥΡΑΠΤΙΚΑ ΤΕΜ.
50
ΑΡΙΘΜ. CASIO 12 ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΤΕΜ.
20
ΒΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΕΜ.
50
ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ29Χ43Χ500 Φ ΤΕΜ.
30
ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 24Χ24Χ200 Φ ΤΕΜ.
20
ΓΟΜΟΛΑΣΤΙΧΕΣ ΠΕΛΙΚΑΝ  ΛΕΥΚΕΣ ΤΕΜ.
200
ΓΟΜΟΛΑΣΤΙΧΕΣ ΠΕΛΙΚΑΝ ΜΠΛΕ - ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΕΜ.
100
ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΕΜ.
20
ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΤΕΜ.
30
ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ BLANCO ΜΕ ΜΠΙΛΙΑ ΤΕΜ.
400
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΝΟ 28 ΦΑΚ.
50
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΑΥΤΟΚ/ΛΗΤΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΣΕ Η/Υ ΚΥΤ.
30
ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΙΚΡΑ ΜΠΛΕ ΠΕΛΙΚΑΝ ΠΑΚ.
80
ΚΟΛΛΑ ΥΓΡΗ LOGO ΤΕΜ.
150
ΚΟΛΛΑ UHU ΣΩΛ.
300
ΚΟΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΑΚ.
150
ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΑ ΠΑΚ.
100
ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ PILOTV5 EXTRA FINE TEM
250
ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ ΑΠΛΟΙ TEM
600
ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ ΧΟΝΔΡΟΙ ΤΕΜ
150
ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ ΠΕΝΑΚΙ ΤΕΜ
150
ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ STABILO ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΕΜ
300
ΜΑΧΑΙΡΑΚΙ ΚΟΠΙΔΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΤΕΜ
50
ΜΕΛΑΝΙ ΤΑΜΠΟΝ PELIKAN ΤΕΜ
200
ΜΕΤΡΟΤΑΙΝΙΕΣ 50 ΜΕΤΡΩΝ ΤΕΜ
15
ΜΗΧΑΝΗ BLANCO ROLLER ΤΕΜ
150
ΜΟΛΥΒΙΑ FABER ΠΑΚ
200
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΤΕΜ
350
ΜΠΛΟΚ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ Α4 ΤΕΜ 1.200 - ΛΙΓΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
ΜΠΛΟΚ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΠΙΡΑΛ Ν0 5 ΤΕΜ
20
ΝΤΟΣΙΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΛΑΣΜΑ ΤΕΜ
3.000
ΞΥΣΤΡΕΣ ΤΕΜ
80
ΠΙΝΕΖΕΣ ΑΝΟΞΥΔΩΤΕΣ ΚΥΤ
60
ΣΕΛΟΤΕΙΠ ΠΕΛΙΚΑΝ ΤΕΜ
600
ΣΕΛΟΤΕΙΠ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΛΙΚΑΝ ΤΕΜ
100
ΣΕΛΟΤΕΙΠ ΜΑΤ ΤΕΜ
100
ΣΠΑΓΓΟΣ ΤΕΜ
100
ΣΤΥΛΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΙΚ ΤΕΜ
5.500
ΣΤΥΛΟ ΜΕ ΑΚΙΔΑ ΤΕΜ
300
ΣΥΝΔΕΤΗΡΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ Ν0 4 ΠΑΚ
800
ΣΥΝΔΕΤΗΡΕΣ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΗΣ Ν0 64 ΠΑΚ
600
ΣΥΡΡΑΠ. ΜΗΧΑΝΗ PARVA ROMA 64 TEM
100
ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΡΙΘΜΟΜΗΧΑΝΗΣ 5,5 ΤΕΜ
500
ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΜΑΤΑ ΤΕΜ
250
ΤΑΜΠΟΝ ΜΕΛΑΝΗΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΛΙΚΑΝ ΤΕΜ
120
ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΣΠΙΡΑΛ 100 Φ ΤΕΜ
100
ΧΑΡΑΚΕΣ 0,5 Μ ΤΕΜ
60
ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΑΠΛΑ ΠΑΚ
100
ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚ/ΛΗΤΑ 7,7 ΠΑΚ
100
ΧΑΡΤΙ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑΤΟΣ ΔΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡ
900
ΨΑΛΙΔΙΑ ΤΕΜ
60
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΕΜ
350
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ 17Χ25 ΤΕΜ
80
ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΚ
20
ΜΑΡΚΑΔ. ARTLINE 70 (ΔΙΑΦ. ΧΡΩΜΑΤΑ) ΤΕΜ
100
ΜΠΛΟΚ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΠΙΡΑΛ Ν0 2 ΤΕΜ
50
ΣΥΝΟΛΟ

Σημείωση
Τα προσφερόμενα είδη για τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα, εκτυπωτές και φαξ
πρέπει να είναι των  κατασκευαστών και όχι άλλων τρίτων κατασκευαστών.



 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  Β΄

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

 

1. Υπόδειγμα Εγγύησης Συμμετοχής

ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩ

Εκδότης:                                                                                                                    

Ημερομηνία Έκδοσης:                                                                                              

Προς τη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

....................................................................................................

Εγγύηση μας υπ’ αριθμόν                                για ευρώ -------------   (--- €)

Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι εγγυώμεθα δια της παρούσης επιστολής ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα παραιτούμενοι του δικαιώματος της διαιρέσεως και της ένστασης διζήσεως μέχρι του ποσού των                       υπέρ της Εταιρείας                 , οδός              , αριθμός                      (ή σε περίπτωση Ένωσης υπέρ των εταιριών (1)                     ,(2)                  , κ.λ.π ατομικά για κάθε μια από αυτές και ως αλληλέγγυα και εις ολόκληρον υπόχρεων μεταξύ τους, εκ της ιδιότητάς τους ως μελών της ένωσης προμηθευτών), δια την συμμετοχή της εις τον διενεργούμενο διαγωνισμό της                      δια την προμήθεια                             σύμφωνα με την υπ’ αριθ.                    Διακήρυξη.

Η παρούσα εγγύηση καλύπτει μόνο τις από την συμμετοχή εις τον

ανωτέρω διαγωνισμό  απορρέουσες υποχρεώσεις της εν λόγω εταιρείας καθ’

όλο το χρόνο ισχύος της.

Το παραπάνω ποσό τηρούμε στη διάθεσή σας και θα καταβληθεί ολικά ή μερικά χωρίς καμία από μέρους μας αντίρρηση ή ένσταση και χωρίς να ερευνηθεί το βάσιμο ή μη της απαίτησης σε τρεις (3) ημέρες από απλή έγγραφη ειδοποίησή σας.

Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται στο εκάστοτε ισχύον τέλος χαρτοσήμου, το οποίο και μας βαρύνει.

Η παρούσα ισχύει μέχρι την                         

Ο χρόνος ισχύος της εγγύησης αυτής θα παραταθεί εφόσον ζητηθεί από την υπηρεσία σας πριν από την ημερομηνία λήξης της.

Βεβαιούται υπεύθυνα ότι το ποσό των εγγυητικών μας επιστολών που έχουν δοθεί στο Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, συνυπολογίζοντας και το ποσό της παρούσας δεν υπερβαίνει το όριο εγγυήσεων που έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών για την Τράπεζά μας.

(Εξουσιοδοτημένη Υπογραφή)

                                2. Υπόδειγμα Εγγύησης Καλής Εκτέλεσης

ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Εκδότης:                                                                                                                    

Ημερομηνία Έκδοσης:                                                                                              

Προς τη  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

..............................................................................................................

Εγγύηση μας υπ’ αριθμόν                                για ευρώ                  

Πληροφορηθήκαμε ότι η Εταιρεία ή η Ένωση Εταιριών                              , οδός              , αριθμός                     , σαν προμηθευτής πρόκειται να συνάψει μαζί σας, σαν αγοραστές σύμβαση, που θα καλύπτει την προμήθεια                         , συνολικής αξίας                    , και ότι σύμφωνα με σχετικό όρο στη σύμβαση αυτή η Εταιρία ή Ένωση υποχρεούται να καταθέσει εγγύηση καλής εκτέλεσης, ποσού ίσου προς 10% της συμβατικής αξίας των ειδών δηλαδή για,                             

Μετά τα παραπάνω, η Τράπεζα                               παρέχει την απαιτούμενη εγγύηση υπέρ της Εταιρείας (ή σε περίπτωση Ένωσης υπέρ των εταιρειών 1)                        , 2)                               ατομικά για κάθε μία από αυτές και ως αλληλέγγυα και εις ολόκληρον υπόχρεων μεταξύ τους, εκ της ιδιότητάς τους ως μελών της Ένωσης Προμηθευτών) και εγγυάται προς εσάς με την παρούσα, ανεκκλήτως και ανεπιφυλάκτως, παραιτούμενη του δικαιώματος της διαιρέσεως και διζήσεως, να καταβάλει σε σας, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, ανεξάρτητα από τυχόν αμφισβητήσεις, αντιρρήσεις ή ενστάσεις της εταιρείας και χωρίς έρευνα του βάσιμου ή μη της απαίτησής σας, με απλή δήλωσή σας ότι η εταιρεία παρέβη ή παρέλειψε να εκπληρώσει οποιοδήποτε όρο της σύμβασης, κάθε ποσό που θα ορίζετε στη δήλωσή σας και που δεν θα ξεπερνά το οριζόμενο στη εγγύηση αυτή.

Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται στο εκάστοτε ισχύον τέλος χαρτοσήμου, το οποίο και μας βαρύνει.

Η παρούσα ισχύει μέχρι την επιστροφή της.

Βεβαιούται υπεύθυνα ότι το ποσό των εγγυητικών μας επιστολών που έχουν δοθεί στο Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, συνυπολογίζοντας και το ποσό της παρούσας δεν υπερβαίνει το όριο εγγυήσεων που έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών για την Τράπεζά μας.

(Εξουσιοδοτημένη Υπογραφή)


                         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                                                                     ΣΧΕΔΙΟ  ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Στην Ερμούπολη της Σύρου σήμερα ----, μεταξύ των παρακάτω αναγραφομένων συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά τα παρακάτω.

                                          ΑΡΘΡΟ 1- Συμβαλλόμενα μέρη

1.  H  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ που εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου, Πλατεία Τσιροπινά, νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ έχοντας υπόψη το υπ’αριθ  ο   πρακτικό και την υπ΄αριθμ. απόφαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, με θέμα την Προκήρυξη  Ανοικτού Διαγωνισμού Προμήθειας Ειδών Γραφικής Ύλης.

2.  --------------

Με  βάση την διακήρυξη με Αρ. Πρωτ. οικ.    έγινε Ανοικτός Δημόσιος Διαγωνισμός για την Προμήθεια Ειδών Γραφικής Ύλης για τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και κατακυρώθηκε με την απόφαση έγκρισης Πρακτικό –με Θέμα – της (--ημερομηνία)  υπέρ του αναδόχου ------

Μετά τα παραπάνω, η Αναθέτουσα Αρχή, αναθέτει στον Προμηθευτή  και ο Προμηθευτής αναλαμβάνει την προμήθεια, μεταφορά και παράδοση των ειδών γραφικής ύλης στις υπηρεσίες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. 

    ΑΡΘΡΟ 2 – Κείμενα και στοιχεία που συνοδεύουν την Σύμβαση

Τα κείμενα και τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω καθώς και τα Παραρτήματα Α΄ & Β΄ θεωρούνται αναπόσπαστα μέρη της παρούσας Σύμβασης και αποτελούν με αυτήν ενιαίο σύνολο.

                                  ΑΡΘΡΟ  3  - Είδη -Ποσότητες –Τόπος-Τιμές

Τα είδη και οι ποσότητες φαίνονται στο συνημμένο Παράρτημα Α΄, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης και ο τόπος  παράδοσης των υπό προμήθεια ειδών γραφικής ύλης είναι οι υπηρεσίες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ αναλόγως των αναγκών και μετά από κάθε έγγραφη παραγγελία.

Το σύνολο του ποσού που θα καταβληθεί στον Προμηθευτή για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του ανέρχεται σε  ………. € συν  …………. €  για ΦΠΑ 16 %. συνολικά δηλαδή  …………. €.


                                 ΑΡΘΡΟ  4 - Προέλευση Ειδών-Προδιαγραφές

1.Τα είδη που θα προμηθεύσει  ο Προμηθευτής θα είναι προέλευσης και κατασκευής του/ων  εργοστασίου/ων  που αναφέρονται στην προσφορά.

2. Τα υπό προμήθεια είδη θα πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού.
                                                  ΑΡΘΡΟ 5 - Προθεσμίες

Η προθεσμία που έχει υποχρέωση να τηρήσει ο προμηθευτής για την παράδοση των ειδών γραφικής ύλης  ορίζεται σε δεκαπέντε (15) ημέρες μετά από κάθε έγγραφη παραγγελία των υπηρεσιών της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
                                ΑΡΘΡΟ 6 – Ποιοτική και Ποσοτική Παραλαβή 

1. Η ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των ειδών θα γίνει σε χώρο/ους που θα υποδείξει  η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

2. Η Αναθέτουσα Αρχή μπορεί με Επιτροπή που θα ορίσει να παρακολουθεί την παράδοση των υλικών καθαριότητας στις υπηρεσίες της.

3. Σε περίπτωση που ο ανάδοχος/οι δεν τηρει/ούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης καθώς και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του.

Αντισυμβατική ενδεικτικά λογίζεται η συμπεριφορά του αναδόχου εφόσον η ποιότητα των παρεχόμενων υλικών του κρίνεται απαράδεκτη, ελλιπής, κλπ.

                                           ΑΡΘΡΟ 7 – Πληρωμές – Κρατήσεις

Η πληρωμή της αξίας των ειδών γραφικής ύλης στον προμηθευτή θα γίνει με την εξόφληση του 100%  του εκάστοτε εκδοθέντος τιμολογίου μετά την τμηματική παραλαβή των ειδών γραφικής ύλης.

Οι προμηθευτές υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις οι οποίες βαρύνουν τους προμηθευτές και είναι:

1. Κράτηση 3% υπέρ Μ.Τ.Π.Υ επί αξίας προ ΦΠΑ.,

2. Κράτηση 2,% για χαρτόσημο επί αξίας προ ΦΠΑ,

3. Κράτηση για  ΟΓΑ χαρτόσημο 20% επί χαρτοσήμου.

4. Κράτηση 4% φόρος επί αξίας προ ΦΠΑ αφού αφαιρεθούν τα 1,2 και 3.

 

ΑΡΘΡΟ 8 – Λοιποί  Όροι

1.Με την υποβολή της προσφοράς ο ανάδοχος ευθύνεται εις ολόκληρο, σε περίπτωση ένωσης κάθε μέλος της ένωσης ευθύνεται εις ολόκληρο.

2.Εάν η αδυναμία προκύψει κατά το χρόνο εκτέλεσης της σύμβασης τα υπόλοιπα μέλη συνεχίζουν να έχουν την ευθύνη εκτέλεσης της σύμβασης στο σύνολό της, με την ίδια τιμή και τους ίδιους όρους.

3.Τα υπόλοιπα μέλη της ένωσης μπορούν να προτείνουν αντικαταστάτη του αδυνατούντος μέλους, η οποία απαιτείται να εγκριθεί από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ μετά από πρόταση της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης του Διαγωνισμού.

4.Ο ανάδοχος του έργου και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ θα προσπαθούν να ρυθμίζουν φιλικά κάθε διαφορά,  επί διαφωνίας που ενδεχομένως θα προκύψει η διαφορά θα λύνεται από τα Ελληνικά Δικαστήρια της Ερμούπολης, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική Νομοθεσία, εφαρμοστέο δε δίκαιο είναι πάντοτε το Ελληνικό.

5.Το κείμενο της παρούσας σύμβασης αφού αναγνώσθηκε και συμφωνήθηκε, υπογράφεται νόμιμα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη σε τέσσερα (4) όμοια πρωτότυπα. Από αυτά τα τρία (3) κατατέθηκαν στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ένα (1) πήρε ο προμηθευτής.



ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                                     



ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
ΠΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ








                                                 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΙΔΩΝ
ΕΙΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
ΤΥΠΟΣ
ΤΕΜΑΧΙΑ









































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More