ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ - Κτιριακές υποδομές Λιμενικού Φυλακίου και Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ζήτημα της στέγασης του Λιμενικού Φυλακίου καθώς και την κακή κατάσταση του κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαραίτητη η ισχυρή παρουσία των κρατικών φορέων στο ακριτικό νησί για εθνικούς λόγους και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος και των δυο Υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Κτιριακές υποδομές Λιμενικού Φυλακίου και Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου»

Το Αγαθονήσι είναι ένα μικρό ακριτικό νησί, το οποίο πολλές φορές γίνεται δέκτης των «χειρονομιών καλής θέλησης» της γειτονικής χώρας, ενώ αποτελεί και σημείο αποβίβασης και διέλευσης λαθρομεταναστών.

Τον Απρίλιο του 2009 το τότε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία Λιμενικού Φυλακίου στο Αγαθονήσι, όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η στέγαση της Υπηρεσίας λόγω αδυναμίας εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου.

Για την εξεύρεση της καταλληλότερης λύσης έχει διερευνηθεί τόσο η δυνατότητα συστέγασης του Λιμενικού Φυλακίου στο υπάρχον κτίριο του Αστυνομικού Σταθμού, η οποία όμως δεν είναι προς το παρόν εφικτή λόγω της κάκιστης κατάστασης του κτιρίου, όσο και η προσφορά από ιδιώτη ακινήτου κατάλληλου για τις λειτουργίες της Υπηρεσίας έναντι μικρού τιμήματος.

Επειδή σε μια ακριτική περιοχή όπως το Αγαθονήσι είναι απαραίτητη η ισχυρή παρουσία των κρατικών φορέων για εθνικούς λόγους. Επειδή οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς δηλώνουν αδυναμία να διαθέσουν κτίριο προς παραχώρηση ή να αναλάβουν οικονομικά την ανέγερση ή/και συντήρηση κτιρίου για το Λιμενικό Φυλάκιο. Επειδή η λύση της συστέγασης με τον Αστυνομικό Σταθμό προϋποθέτει τη διενέργεια μεγάλης έκτασης επισκευαστικών εργασιών στο κτίριο του Σταθμού.    

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.      Προβλέπεται η ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών στο κτίριο του Αστυνομικού Σταθμού ώστε να καταστεί εφικτή και λειτουργική η συστέγαση των δυο Υπηρεσιών;
2.      Εναλλακτικά, προκρίνεται από το Υπουργείο η λύση της μίσθωσης από ιδιώτη, κτιρίου που να πληροί τις προϋποθέσεις καταλληλότητας στέγασης του Λιμενικού Φυλακίου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More