ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου "Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και την επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού οι Αστυνομικοί του Νομού μας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση και την κατάθεση ερώτησης προς τη Βουλή."


Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και την επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού οι Αστυνομικοί του Νομού μας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση και την κατάθεση ερώτησης προς τη Βουλή.

«Το Σεπτέμβριο του 2010 είχα καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την τραγική κατάσταση που είχε περιέλθει η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Θυμίζω ότι στην απάντηση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε «πανηγυρίσει», μεταξύ άλλων, για τη χορήγηση έξι συσκευών ελέγχου ποιότητας ελαστικών οχημάτων.
Τελικά, αποδεικνύεται ότι η πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι για τα «πανηγύρια».

Επιπλέον, ανεξήγητη παραμένει η στάση του αρμόδιου Υπουργείου να ενισχύει την ηπειρωτική κεντρική Ελλάδα και να αφήνει ανυπεράσπιστη μια συνοριακή περιοχή σαν τη δική μας. Αυτή η επιλογή δεν στέκει με τίποτα. Αναρωτιέμαι ειλικρινά ποια είναι η θέση των συναδέλφων μου του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών στελεχών όταν βλέπουν ότι συστηματικά η Δωδεκάνησος αποτελεί δεύτερη ή τρίτη ή και τελευταία επιλογή στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Είναι καιρός η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει παράδειγμα από το φιλότιμο των αστυνομικών του νομού μας και να αποκτήσει και αυτή λίγο φιλότιμο».

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς: Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού και Τουρισμού
ΘΕΜΑ: «Εγκατάλειψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Συνεχίζεται αμείωτη η πολιτική απαξίωσης της Δωδεκανήσου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε όλους τους τομείς, όπως ο τομέας της ασφάλειας των κατοίκων των Δωδεκανήσων, για την τραγική κατάσταση του οποίου είχε ενημερωθεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου με ερώτηση μου από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις και τη συνεχή αλληλογραφία από το Σύλλογο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την κάλυψη των σημαντικών κενών που παρατηρούνται στη στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 260 κενές οργανικές θέσεις, και ενόψει της τουριστικής περιόδου υπάρχει σαφέστατα ο κίνδυνος να μην μπορέσουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό στις πύλες εισόδου των Δωδεκανήσων.

Επιπλέον, εύλογα ερωτηματικά και απορίες προκαλεί η επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη δημιουργία τμημάτων συνοριακής φύλαξης στην κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα, τη στιγμή που στα Δωδεκάνησα δεν έχουν καν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία των δυο τμημάτων συνοριακής φύλαξης που προβλέπονται, ένα στη Ρόδο και ένα στην Κω. Σημειώνεται ότι με βάση παραδεκτές αρχές της επιστήμης της Γεωγραφίας, αεροφωτογραφιών και των χαρτών που έχουν σχεδιαστεί, τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναμφισβήτητα συνοριακή περιοχή, και μάλιστα συνορεύουν με την Τουρκία.

Επειδή το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των ακριτικών Δωδεκανήσων πρέπει να παραμένει υψηλό. Επειδή ο δείκτης εγκληματικότητας έχει αυξηθεί σημαντικά.
Επειδή πλησιάζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει βάσιμος κίνδυνος να εκτεθούμε στα μάτια των τουριστών. Επειδή είναι απαραίτητη η άμεση λειτουργία των τμημάτων συνοριακής φύλαξης στη Ρόδο και την Κω.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί
Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, τη στιγμή που έχει εγκαίρως ενημερωθεί για τα προβλήματα αυτά;

Στη βάση ποιας λογικής δεν έχει προχωρήσει στη δημιουργία των τμημάτων συνοριακής φύλαξης, τη στιγμή που τα Δωδεκάνησα συνορεύουν με την Τουρκία;

Ποια η θέση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού απέναντι στην ολιγωρία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αντιληφθεί πόσο κρίσιμος είναι ο τουρισμός για τα Δωδεκάνησα αλλά και την εθνική μας οικονομία;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More