ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου " Καταψήφισε η Μίκα Ιατρίδη, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2011, σε ονομαστική ψηφοφορία, την επίμαχη τροπολογία με την οποία δημιουργούνται πλέον ανυπέρβλητες δυσκολίες στη δόμηση στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και του Αιγαίου. "















Καταψήφισε η Μίκα Ιατρίδη, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2011, σε ονομαστική ψηφοφορία, την επίμαχη τροπολογία με την οποία δημιουργούνται πλέον ανυπέρβλητες δυσκολίες στη δόμηση στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και του Αιγαίου.

Μαζί με άλλους συναδέλφους της από τη Ν.Δ. η Βουλευτής Δωδεκανήσου υπέγραψε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία ενώ ήταν και η μοναδική Βουλευτής του Αιγαίου που αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία της για το ζήτημα της δόμησης στα μικρά νησιά.
Με βάση τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν και τις πιέσεις που ασκήθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος προχώρησε σε επουσιώδεις αλλαγές, με κυριότερη την αύξηση της μέσης κλίσης του γηπέδου από το 35% στο 40%.
Η αλλαγή αυτή απογοήτευσε σφοδρά τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η Βουλευτής Δωδεκανήσου σε συνάντηση που είχε στο περιστύλιο της Βουλής με το Δήμαρχο της Κύθνου, κ. Εμμανουήλ Φίλιππα, ο οποίος και την ευχαρίστησε για την ομιλία της και την παρέμβαση της στη Βουλή.
Με αφορμή την εξέλιξη στην ψήφιση της τροπολογίας η Βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε τα εξής:
«Φάνηκε για μια ακόμη φορά η προχειρότητα και ο δογματισμός της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια ο κ. Σηφουνάκης μιλούσε συνέχεια για μελέτες του Πολυτεχνείου για να αλλάξει, τελικά, την κλίση του γηπέδου από το 35% στο 40%.
Φαίνεται ότι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρέσκονται να παίζουν την κολοκυθιά με τις ζωές των νησιωτών. Γιατί 35 και όχι 40; Και γιατί να είναι 40 και όχι 30;
Αυτή τη φορά η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία.
Οι Δωδεκανήσιοι και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των μικρών νησιών μπορούν να μάθουν ποιοι ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας και ποιοι ψήφισαν κατά. Μπορούν να μάθουν ακόμα ποιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πείστηκε από τις αλλαγές του κ. Σηφουνάκη και είπε όχι στην εν λόγω τροπολογία. Θα εκπλαγούν δυσάρεστα.
Εγώ σαν Βουλευτής της Αντιπολίτευσης κάνω όσο μπορώ το καθήκον μου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχω ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης. Το τονίζω, της Αντιπολίτευσης.
Πρόσφατα κάποιοι, από πολλές πλευρές, πάνε να ρίξουν το «ανάθεμα» για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νησιά μας και τη συνεχιζόμενη απαξίωση τους συνολικά σε όλους τους Βουλευτές της Δωδεκανήσου.
Θα τους πρότεινα τρία πράγματα.
Πρώτον, να σταματήσουν να κοροϊδεύουν απροκάλυπτα τους Δωδεκανήσιους. Μην υποτιμούν τη νοημοσύνη τους.
Δεύτερον, να κοιτάξουν καλά τον εαυτό τους στον καθρέφτη.
Και, τρίτον, να σταματήσουν να συγκρίνουν τα παντελόνια που φορώ εγώ με τα δικά τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More