ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου "Επιστολή προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου απέστειλε η Μίκα Ιατρίδη σχετικά με την έγγραφη καταγγελία που της κοινοποίησε η Διοίκηση του για την επικείμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας που λειτουργεί στη Ρόδο."




Επιστολή προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου απέστειλε η Μίκα Ιατρίδη σχετικά με την έγγραφη καταγγελία που της κοινοποίησε η Διοίκηση του για την επικείμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας που λειτουργεί στη Ρόδο.







Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Αγαπητέ κ. Γενικέ Γραμματέα,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή που μου στείλατε σχετικά με το ενδεχόμενο της κατάργησης της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας και της συνακόλουθης υποβάθμισης της σε επίπεδο τμημάτων, ενώ η Διεύθυνση θα έχει έδρα τις Κυκλάδες.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για το θέμα της Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδο είχα καταθέσει ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο από το Νοέμβριο του 2010, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή στελέχωση της υπηρεσίας.

Σημειώνω εδώ, ότι με το νόμο 3762/09 (άρθρο 1, παρ. 2) η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε στη σύσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Επιθεώρησης Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο, η οποία συγκροτήθηκε από το Τμήμα Συντονισμού, Ελέγχου, Αξιολόγησης και Τεκμηρίωσης με τρεις οργανικές θέσεις και από τα Τοπικά Τμήματα Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Καρπάθου.

Για το Τμήμα Συντονισμού, Ελέγχου, Αξιολόγησης και Τεκμηρίωσης της ΔΚΕ Δωδεκανήσου το Υπουργείο, απαντώντας στην ερώτηση μου, αναφέρει τα εξής: «Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί προτεραιότητα για το Σ.ΕΠ.Ε., όμως, υπό τις παρούσες δύσκολες για τη χώρα μας συγκυρίες, δεν είναι εφικτή η προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας και γι' αυτό το λόγο οι τρεις κενές οργανικές θέσεις [.] εντάχθηκαν στον προγραμματισμό μετατάξεων για τις παραμεθόριες περιοχές (άρθρο 72 του Ν. 3528/07), έτους 2010. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενέκρινε τις πιστώσεις για τις παραπάνω μετατάξεις και η Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχώρησε στην προκήρυξη των παραπάνω θέσεων».

Επιπλέον, το Υπουργείο αναφέρει ότι για το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Ρόδου, και προκειμένου να καλυφθούν τα τέσσερα κενά που προέκυψαν λόγω της συνταξιοδότησης των τεσσάρων υπαλλήλων, προχώρησε σε προσωρινές αποσπάσεις δυο υπαλλήλων καθώς επίσης και στην απόσπαση υπαλλήλου για ένα έτος.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση με πρόσχημα το Μνημόνιο προχωρά στην αποδόμηση των κρατικών υπηρεσιών στα νησιά μας. Ένα ακόμη ερώτημα που προκύπτει είναι ότι αν ισχύει η καταγγελία σας τότε η Κυβέρνηση ουσιαστικά ψεύδεται, ή για να το πω ευγενικά, δεν μας λέει την πλήρη αλήθεια, γιατί από τη μια διαβεβαιώνει για ενέργειες για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Επιθεώρησης και από την άλλη απεργάζεται σχέδια για την κατάργηση της.

Σε κάθε περίπτωση, ως Βουλευτής Δωδεκανήσου, και με βάση τα περιθώρια που έχω ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης είμαι στη διάθεση σας, γιατί έχουμε ανάγκη από την επαρκή στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών.


Με εκτίμηση

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Βουλευτής Δωδεκανήσου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More