ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου " Ερώτηση για το παροπλισμένο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Πάτμο κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη μαζί με τους συναδέλφους της Γιάννη Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου και Γιάννη Βρούτση, Βουλευτή Κυκλάδων. "

Ερώτηση για το παροπλισμένο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Πάτμο κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη μαζί με τους συναδέλφους της Γιάννη Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου και Γιάννη Βρούτση, Βουλευτή Κυκλάδων.


Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι για πάνω από ένα χρόνο το σκάφος του Λιμενικού παραμένει παροπλισμένο και δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση της βλάβης, τη στιγμή που το συγκεκριμένο σκάφος επιτελούσε και κοινωνικό ρόλο, ενώ μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Αίγυπτο και την αυξανόμενη λαθρομετανάστευση, η αποκατάσταση της ζημιάς κρίνεται επιτακτική. Τέλος οι Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας

Θέμα: «Παραμένει παροπλισμένο το σκάφος του Λιμενικού στην Πάτμο».

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση «οραματίζεται» τη διαβόητη, πλέον, Ελληνική Ακτοφυλακή, η κατάσταση στο Λιμενικό Σώμα παραμένει τραγική. Η διαθεσιμότητα των μέσων του είναι πιο χαμηλή από ποτέ, ενώ υπάρχει παντελής έλλειψη σχετικού προϋπολογισμού. Και τα παραδείγματα είναι πολλά και σοβαρά.

Ειδικότερα, στις 20 Ιανουαρίου 2011 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που το σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Πάτμο παραμένει παροπλισμένο, λόγω βλάβης. Το συγκεκριμένο σκάφος, εκτός από τον αρμόδιο ρόλο του για αστυνόμευση της περιοχής από Πάτμο μέχρι και Αγαθονήσι, δηλαδή στα σύνορά μας, επικουρούσε και κοινωνικό ρόλο. Βοηθούσε στη διακομιδή ασθενών επειγόντων περιστατικών στα γειτονικά νησιά, όπως Σάμο και Λέρο.

Μάλιστα ο λιμενάρχης της Πάτμου τις τελευταίες ημέρες, λόγω των γεγονότων της Αιγύπτου και του κινδύνου της αύξησης της μεταφοράς λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή, κρούει τον κώδωνα και ζητά την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανάλογες κρούσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν τόσο από το λιμενάρχη, όσο και από το νέο Δήμαρχο, με μηδενικό, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Ποτέ σκοπεύετε επιτέλους να επισκευαστεί η βλάβη του αναφερθέντος σκάφους;

Αντιλαμβάνεστε το ρόλο του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος είναι τόσο κοινωνικός, όσο και εθνικός;

Τι προτίθεστε να κάνετε τόσο με τη πιο χαμηλή από ποτέ διαθεσιμότητα των πλωτών (30%), αλλά και τη μηδενική διαθεσιμότητα των εναερίων μέσων του Λιμενικού Σώματος;

Πότε θα αντιμετωπίσετε ακόμη και την ντροπιαστική έλλειψη καυσίμων τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Γιάννης Πλακιωτάκης
Γιάννης Βρούτσης
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More