ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου "Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το Δήμαρχο Ρόδου και τους Προέδρους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, σχετικά με το συντονισμό δράσεων για τους συντελεστές του ΦΠΑ που ζητούν από τους Βουλευτές των νομών του Αιγαίου, απέστειλε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη. "


Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το Δήμαρχο Ρόδου και τους Προέδρους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, σχετικά με το συντονισμό δράσεων για τους συντελεστές του ΦΠΑ που ζητούν από τους Βουλευτές των νομών του Αιγαίου, απέστειλε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:




Αγαπητοί κύριοι,
Αγαπητοί συμπατριώτες,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή την επιστολή σας προς τον κ. Πρωθυπουργό με την οποία ζητάτε την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Βέβαια, ήταν η προσωπική παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού που μας οδήγησε στο Μνημόνιο και το Δ.Ν.Τ., το οποίο και ζητά - στην πασίγνωστη πια έκθεση του- την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Ήταν, ακόμη, η προσωπική παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού που οδήγησε στην ανακοίνωση εισόδου της χώρας μας στο Μνημόνιο από το ακριτικό Καστελόριζο. Ο συμβολισμός είναι προφανής και ταυτόχρονα τρομακτικός για το μέλλον των νησιών μας.

Είναι εξαιρετικά θετικό που, έστω και αυτή τη στιγμή, αναλαμβάνετε πρωτοβουλία πίεσης προς τον κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για το ύφος και το είδος της πίεσης, σεβόμενη την εμπειρία σας και τους αγώνες σας για τον τόπο, δεν θα ήθελα να σχολιάσω, όμως οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από αντιδράσεις άλλων εποχών για λιγότερο σημαντικά θέματα.

Είναι εξαιρετικά θετικό, που έστω και αυτή τη στιγμή, άνθρωποι που προέρχονται από το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου κινητοποιούνται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας δυσμενούς και καταστροφικής για τα νησιά μας εξέλιξης. Η σχετική καθυστέρηση στην αντίδραση τους προφανώς οφείλεται στο γεγονός ότι και οι ίδιοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι επίγονοι του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσουν τέτοιο μέλλον για τον τόπο μας.

Στην επιστολή σας ζητάτε τη διαμόρφωση ενός αρραγούς κοινοβουλευτικού μετώπου. Ήδη οι Βουλευτές της Ν.Δ. στο Αιγαίο έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση και είμαστε κάθετα αρνητικοί στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Το θέμα, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, το είχαμε θίξει για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2010 και επανήλθαμε το Δεκέμβριο του 2010. Δυστυχώς, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πάρει ακόμη ξεκάθαρη θέση. Αντίθετα, αναλώνονται σε ιστορικές αναδρομές που αυτή τη στιγμή ελάχιστη σημασία έχουν, τη στιγμή που, τουλάχιστον, θα έπρεπε να είχαν προσυπογράψει την αντίστοιχη ερώτηση του καθηγητή συναδέλφου τους.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή το θέμα ξεπερνά κατά πολύ τους κομματικούς διαχωρισμούς, σας βεβαιώνω ότι τόσο εγώ, όσο και οι συνάδελφοι μου της Ν.Δ. από τους άλλους νομούς τους Αιγαίου θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε έγκαιρα και μαχητικά, όπως κάνουμε επί ένα χρόνο τώρα.

Ειλικρινά, εύχομαι να μπορέσουν να ακολουθήσουν και οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ως κυβερνητικοί Βουλευτές έχουν τη δυνατότητα με την ψήφο τους στη Βουλή να αποτρέψουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το σταδιακό αφανισμό των νησιών μας.


Με εκτίμηση

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Βουλευτής Δωδεκανήσου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More