ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου "Το ζήτημα του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας στην Κω, το οποίο παραδόθηκε πριν τις εκλογές του 2009 και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το έχει αφήσει εδώ και ενάμισι χρόνο χωρίς προσωπικό, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Στην ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για τη στελέχωση του Κέντρου. "

Το ζήτημα του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας στην Κω, το οποίο παραδόθηκε πριν τις εκλογές του 2009 και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το έχει αφήσει εδώ και ενάμισι χρόνο χωρίς προσωπικό, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Στην ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για τη στελέχωση του Κέντρου.







ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας στην Κω δεν λειτουργεί εδώ και ενάμισι χρόνο από την παράδοσή του».

Έναν περίπου μήνα πριν τις εκλογές του 2009, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παραδίδει το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας στην Κω, ύστερα από συνεχείς ενέργειες της δημοτικής αρχής του Καποδιστριακού Δήμου Ηρακλειδών την περίοδο 2003 - 2006, η οποία αγόρασε το κτίριο, έκανε τις απαραίτητες μελέτες και το διέθεσε στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας. Ο προϋπολογισμός ανήλθε στα 3.535.770 ευρώ και το έργο εντάχθηκε στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με φορέα υλοποίησης τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ).

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας, σε κομβικό σημείο του νησιού, δίπλα στο αεροδρόμιο, το οποίο αναμενόταν να αποφορτίσει σημαντικά το Νοσοκομείο, να ανταπεξέλθει στην τουριστική κίνηση της θερινής περιόδου και, φυσικά, να εξυπηρετήσει και τους μόνιμους κάτοικους του νησιού.

Ενάμισι περίπου χρόνο από τις εκλογές του 2009 και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Δεν έχει καν προχωρήσει στη δημοσίευση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να βγει προκήρυξη για τη στελέχωση του εν λόγω Κέντρου.

Επειδή με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας αυτή τη στιγμή απαξιώνεται. Επειδή δημιουργούνται ερωτήματα για την κατάσταση του εξοπλισμού του. Επειδή, εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει σεβασμός από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα περίπου 3.600.000 ευρώ που έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι για την κατασκευή του Κέντρου. Επειδή η απαξίωση της αξίας και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Δωδεκανήσου συνεχίζεται σε αμείωτο βαθμό.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας στη νήσο Κω;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More