ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου "ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΑΡΧΗ"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΑΡΧΗ




Σύρος, 31 Μαρτίου 2011

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 30.3.2011 και την ύστατη στιγμή, λίγο προτού ξεκινήσει η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», η περιφερειακή πλειοψηφία συμφώνησε με την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.

Ο κ. Κόκκινος, σε συνέχεια ανοικτής επιστολής με την οποία είχε καλέσει τον περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να συμπορευτούν στην πρωτοβουλία συνεργασίας και διαβούλευσης που ανέλαβε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκλογή, επαναδιατύπωσε την πρότασή του για:

«Διεξοδική διαβούλευση σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων, χωρίς περιχαρακώσεις και προκαταλήψεις, για την επιλογή προσώπου κοινής αποδοχής

Διαπιστώνοντας το αδιέξοδο που οδηγούταν ο θεσμός πριν ακόμα συσταθεί, η περιφερειακή αρχή δέχτηκε την πρότασή μας και αποφασίστηκε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να διαβουλευτεί και να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής πρότασης προσώπου για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης».

Η παράταξή μας προσέρχεται στο διάλογο στηρίζοντας την πρότασή της και με καλή πίστη. Ευελπιστούμε την ίδια διάθεση να δείξουν και οι εκπρόσωποι των άλλων περιφερειακών παρατάξεων, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Τέλος, εκτιμούμε ότι οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση ή «πραξικοπηματική» αλλαγή της νομοθεσίας του Καλλικράτη για το ανωτέρω θέμα θα μας βρει αντίθετους.

Η αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ώριμη και να δίνει λύσεις χωρίς κυβερνητικές «διαιτησίες».

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More