ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου "Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να στελεχωθεί με επαρκές προσωπικό ο Δήμος Αγαθονησίου ζήτησε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. "


Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να στελεχωθεί με επαρκές προσωπικό ο Δήμος Αγαθονησίου ζήτησε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Η Βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε ότι παρά τις συνεχείς ενέργειες του Δημάρχου του Αγαθονησίου δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει οδηγηθεί σε «κλείσιμο», και κάλεσε τον Υπουργό να αντιληφθεί ότι το Αγαθονήσι συνιστά ευαίσθητο εθνικά χώρο στον οποίο ζουν ακρίτες νησιώτες που σέβονται τον τόπο τους και την πατρίδα τους.





ΕΡΩΤΗΣΗ  
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης    
ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Δήμου Αγαθονησίου»
Στην τύχη του έχει αφεθεί ο Δήμος του Αγαθονησίου, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες, που έχουν γίνει κατά καιρούς, για μια νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση μέσω του «Καλλικράτη». Αυτή η νέα εποχή έχει οδηγήσει στο «κλείσιμο» του Δήμου Αγαθονησίου, από τη στιγμή που ο ένας και μοναδικός διοικητικός υπάλληλος του Δήμου βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.
Παρά τις συνεχείς ενέργειες του Δημάρχου του ακριτικού νησιού της Δωδεκανήσου και τις προσωπικές παραστάσεις του στο Υπουργείο Εσωτερικών τίποτα δεν έχει γίνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο προστίθεται στα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Και όλα αυτά υπό την «υψηλή» εποπτεία πολεμικού σκάφους της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δημάρχου.
Επειδή ο «Καλλικράτης», σύμφωνα με τη ρητορική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε για να λύνει τα προβλήματα, ειδικά των ακριτικών νησιωτικών περιοχών. Επειδή στο ακριτικό Αγαθονήσι επιμένουν να ζουν άνθρωποι που σέβονται τον τόπο τους και την πατρίδα τους. Επειδή το συγκεκριμένο νησί συνιστά ευαίσθητο εθνικά χώρο για προφανείς λόγους.
Ερωτάται  ο κ. Υπουργός  
Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για την πλήρη στελέχωση του Δήμου Αγαθονησίου, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More