ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου "Το Νοσοκομείο της Ρόδου επισκέφθηκε, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, η Μίκα Ιατρίδη για να συνομιλήσει με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τα ζητήματα του Νοσοκομείου. "

Το Νοσοκομείο της Ρόδου επισκέφθηκε, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, η Μίκα Ιατρίδη για να συνομιλήσει με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τα ζητήματα του Νοσοκομείου. Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ήταν η επίσχεση εργασίας που έχει ξεκινήσει προκειμένου το Νοσοκομείο να ενταχθεί στη Γ΄ Ζώνη και να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, υλικά και υποδομές, ώστε να μπορεί το Νοσοκομείο να λειτουργεί απρόσκοπτα όλες τις κλινικές του.

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε το μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, κ. Καρνάβα, τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών κ. Κινούς και την Πρόεδρο των εργαζομένων κα Καλαμάτα για τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, πολύ πριν την επίσχεση εργασίας, όσο και για την τελευταία ερώτηση που κατέθεσε μαζί με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. και Βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, γενικά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρόδου.
Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «φαίνεται πως το Υπουργείο και η αρμόδια ΥΠΕ δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θέλουν να κάνουν με το νοσοκομείο μας. Από τη μια φέρνουν με νόμο διάταξη που λέει ότι το νοσοκομείο πρέπει να ενταχθεί στη Γ΄ Ζώνη και από την άλλη έρχεται η ΥΠΕ και εισηγείται την παραμονή του νοσοκομείου στη Β΄ Ζώνη. Δυστυχώς, το Υπουργείο φαίνεται να αυτοαναιρείται. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, τα προβλήματα του νοσοκομείου μας δεν λύνονται και η κατάσταση πλέον είναι τραγική».
Μετά τη συνάντηση στο Νοσοκομείο, η Βουλευτής Δωδεκανήσου συμμετείχε και στη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου, αντιδρώντας σε όσα ανέφερε ο υποδιοικητής της ΥΠΕ, κ. Ζώτος είπε χαρακτηριστικά: «Αν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο μας τα παρουσιάζετε τότε ποιος ο λόγος να γίνεται επίσχεση εργασίας; Και για ποιο λόγο να γίνεται σήμερα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο;». Στη συνέχεια η βουλευτής διάβασε το σχετικό άρθρο του νόμου 3918/2011 και κατηγόρησε το Υπουργείο για πολιτική «ράβε ξήλωνε» και συνεχόμενων παλινωδιών.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
ΘΕΜΑ: «Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρόδου»
Επί ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αδυνατεί να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρόδου, αντίθετα με την πολιτική της δημιουργεί όλο και περισσότερα. Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή, τις διαμαρτυρίες των γιατρών, του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου η κατάσταση χειροτερεύει ραγδαία. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολλές, σε σημείο που πολλές από τις κλινικές του νοσοκομείου να υπολειτουργούν, ενώ η κάλυψη των εφημεριών βασίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο του προσωπικού.
Αντί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις, προχωρά είτε σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, είτε σε εκβιασμούς των εργαζομένων, ακόμα και στην κατασυκοφάντηση τους σχετικά με τα κίνητρα των διαμαρτυριών τους. Τελευταίο κρούσμα η υπαναχώρηση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ένταξη του Νοσοκομείου Ρόδου στη Γ΄ Ζώνη. Παρά τη σαφή διάταξη του  άρθρου 55, παρ. 5, του ν.3918/2011, το Υπουργείο σκοπεύει να διατηρήσει το Νοσοκομείο στη Β΄ Ζώνη.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την εύλογη και σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων του νοσοκομείου, οι οποίοι προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Ταυτόχρονα, η όλη κατάσταση του Νοσοκομείου Ρόδου έχει μετατραπεί, με την προκλητική ανοχή του Υπουργείου, σε εσωκομματική διαμάχη των βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο, λες και το ζήτημα της υγείας κοιτά χρώματα και κόμματα.
Επειδή η απαξίωση των υπηρεσιών υγείας, τόσο στο Νοσοκομείο Ρόδου όσο και στην υπόλοιπη Δωδεκάνησο είναι πρωτοφανής και αποτελεί προσβολή σε όλους τους ακρίτες νησιώτες που επιμένουν να ζουν στον τόπο τους. Επειδή η προκλητική, πλέον, κοροϊδία των Δωδεκανησίων, ειδικά στο ευαίσθητο θέμα της υγείας πρέπει να σταματήσει.
Ερωτάται  ο κ. Υπουργός 
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου και ιδιαίτερα των ελλείψεων του σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Θα εφαρμόσει το ν.3918/2011 που ο ίδιος ψήφισε ή και αυτός ο νόμος εντάσσεται στο γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More