ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη συζήτηση και εύλογη αγωνία των νησιωτών για το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Αιγαίου


Με αφορμή τη συνεχιζόμενη συζήτηση και εύλογη αγωνία των νησιωτών για το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Αιγαίου, η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:






«Για το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Αιγαίου παρενέβη για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο, μαζί με συναδέλφους μου Βουλευτές της Ν.Δ., το Φεβρουάριο του 2010.

Στην απάντηση του το Υπουργείο Οικονομικών, με υπογραφή του κ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι δεν καταργείται το υφιστάμενο καθεστώς των μειωμένων συντελεστών για τα νησιά του Αιγαίου.

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης των ελεγκτών του Δ.Ν.Τ. το Δεκέμβριο του 2010, με την οποία ζητείται ευθέως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, επανήλθα με ερώτηση μου προς το Υπουργείο Οικονομικών τον ίδιο μήνα.

Σημειώνω εδώ ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε ληφθεί από την «ανάλγητη» κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1992.

Μέχρι τώρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή των νησιωτών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μόνο τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε διάφορους φορείς ψελλίζουν κάτι για διαμαρτυρίες και για ψηφίσματα ενάντια σε ενδεχόμενη απόφαση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Όμως, μια τέτοια απόφαση δεν θα είναι παρά η σφαίρα από τη ρώσικη ρουλέτα που παίζει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των νησιωτών.

Θα πρέπει όμως να καταλάβουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι η επικοινωνιακή κοροϊδία πρέπει να έχει και ένα τέλος.

Από κουτόχορτο φάγαμε πολύ και βαρυστομαχιάσαμε. Τα ψηφίσματα και οι διαμαρτυρίες είναι για να χρυσώνουν το χάπι, όπως και η πολυθρύλητη εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, που βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η λύση είναι απλή. Για να αλλάξει το καθεστώς πρέπει να ψηφιστεί νόμος στη Βουλή.

Ας βγουν οι νησιώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Το έχουν κάνει για άλλα, μικρότερης σημασίας ζητήματα, μπορούν να το κάνουν και τώρα για ένα ζήτημα επιβίωσης για τα νησιά μας.

Ειδάλλως, δεν υπάρχει νόημα να ασχολούμαστε με τα «τουριστικά» ταξίδια μιας τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο μια και οι επικίνδυνοι «τουρίστες» βρίσκονται ήδη πέριξ της πλατείας Συντάγματος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More