ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου "Συνεχίζονται οι πολιτικές διώξεις στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρόδου"

Με ερώτηση της προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η Μίκα Ιατρίδη καταγγέλλει την πολιτική κομματικών διώξεων που συνεχίζει να εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στη Ρόδο. Με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις Διευθυντών η Βουλευτής Δωδεκανήσου ρωτά την αρμόδια Υπουργό αν τα 80 μόρια που δικαιούται να δώσει ως προσαύξηση το Υπηρεσιακό Συμβούλιο εξαρτώνται από την κομματική προσήλωση του κάθε υπαλλήλου απέναντι στο κυβερνών κόμμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: «Συνεχίζονται οι πολιτικές διώξεις στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρόδου».
Η τακτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απαξιώσει στελέχη του Δημοσίου που δεν της είναι αρεστά είναι γνωστή. Είτε τα βάζει στο «ψυγείο», είτε, με το πρόσχημα της κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών, δρομολογεί ενέργειες για την απόσπαση σε άλλες υπηρεσίες, ακόμα και σε άλλα νησιά, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, όπως συνέβη πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ρόδου.
Σε απάντηση του το Υπουργείο, σε αντίστοιχη ερώτηση μου για την απόσπαση του Προϊσταμένου στην Κάλυμνο από τη Ρόδο, απαντά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος «είναι ο καταλληλότερος όλων να τεθεί επικεφαλής [.] καθώς έχει πλήρη γνώση των αναγκών του Υποκαταστήματος». Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω στέλεχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει υπηρετήσει σε νευραλγικά τμήματα ως προϊστάμενος από το 1997 έως το 2004, ενώ από το 2004 έως σήμερα υπηρέτησε ως Διευθυντής.
Παρόλα αυτά, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν τον συμπεριέλαβε στις πρόσφατες κρίσεις διευθυντών. Αντίθετα, κάνοντας χρήση των 80 μορίων που προβλέπει ο νόμος «πριμοδότησε» υπαλλήλους ώστε να φτάσουν στα 633 μόρια (όσα είχε ο τελευταίος υπάλληλος που κρίθηκε), την ίδια στιγμή που δεν βρήκε ούτε δέκα μόρια από τα ογδόντα για να δώσει στον εν λόγω Προϊστάμενο Διεύθυνσης ώστε να κριθεί και αυτός, αφήνοντας τον με τα 628 μόρια που κάλυπτε ο ίδιος.
 Ερωτάται η κ. Υπουργός
1.      Θεωρεί αξιοκρατική την επιλογή αυτή του Υπηρεσιακού Συμβουλίου;
2.      Πως γίνεται από τη μια μεριά το συγκεκριμένο στέλεχος να προβάλλεται ως η μοναδική επιλογή για την εξυπηρέτηση υπηρεσιακών αναγκών και παρόλα αυτά να του στερείται η δυνατότητα να κριθεί ως Διευθυντής;
3.      Με ποια κριτήρια έγινε η μοριοδότηση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο; Τα ογδόντα μόρια αφορούν στην προσήλωση του κάθε υπαλλήλου απέναντι στο κυβερνών κόμμα;
4.      Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ρόδου;
Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

06/04/2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More