ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Εισήγηση στο 2ο Θέμα με τίτλο "Ορισμός επιτροπής κανονισμού του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου"

ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Γκούφας)


   ΕΙΣΗΓΗΣΗ:
    Η Επιτροπή του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, έχει ως Βασικές  της αρμοδιότητες:
1 την μελέτη και την  επεξεργασία του Σχεδίου  Κανονισμού Λειτουργίας  του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο κατέληξαν ομόφωνα οι 13 Περιφερειάρχες και οι 13 Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων την Παρασκευή 18.2.2011 σε κοινή συνεδρίασή τους,  και το οποίο (Σχέδιο) έχει ήδη προωθηθεί  στο ΥΠ.ΕΣ.Η.Δ  προς έγκριση.
2 την μελέτη και επεξεργασία των υποβληθεισών  στην επιτροπή  απ’τους περιφερειακούς συμβούλους  προτάσεων ή τροποποιήσεων επί των διατάξεων του προαναφερομένου Σχεδίου.
3 την ένταξη των μεταβολών ή των τροποποιήσεων του κανονισμού στο αρχικό κείμενο (προαναφερόμενο Σχέδιο) και την προώθησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση.
 4  την μελέτη και επεξεργασία οποιασδήποτε πρότασης ή σχεδίου για τροποποίηση του κανονισμού στο μέλλον και την  κωδικοποίηση των παλαιών και νέων διατάξεων  σε ενιαίο κείμενο στην περίπτωση  αυτή.
  Η Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.
 Η λειτουργία της Επιτροπής λήγει με την λήξη της περιφερειακής περιόδου.
Η Επιτροπή αποτελείται απ’ τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου (ως Πρόεδρο) και εννέα (9) Περιφερειακούς Συμβούλους (ως μέλη), εκ των οποίων πέντε (5) μέλη προέρχονται απ’ την πλειοψηφία και τέσσερα (4) απ’ την μειοψηφία.
 Η επιτροπή αποφασίζει με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών, που δεν μπορεί να είναι λιγότερα απ’ το ένα τρίτο (1/3) του συνόλου των μελών της.  Σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψήφος  του Προέδρου της Επιτροπής είναι η νικώσα  ψήφος (ή υπολογίζεται ως διπλή).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More