ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μεσογειακό κέντρο 6ο Θέμα.

Αλιμος , 24/03/2011

Αγαπητή Κα Αντιπεριφερειάρχη,

Είμαστε μια ΜΚΟ που δρα εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα και στο ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της προστασίας και αξιοποίησης του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ευαισθητοποίησης και κατάρτισης των νέων στον τομέα αυτό, και στις ανταλλαγές τεχνογνωσίας των επαγγελματιών των χωρών της Ευρώπης για εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης τόσο στον τομέα της γεωργίας / κτηνοτροφίας όσο και στον τομέα του τουρισμού.
Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με τον Κο Μ. Βίλλα σε ένα μεγάλο έργο LIFE για την αντιμετώπιση της διάβρωσης μέσω την αναβάθμιση των αναβαθμίδων καλλιέργειας στην Τήνο και θα μπορεί να σας μιλήσει για μας.

Ήθελα να σας ενημερώσω για το ενδιαφέρον της Περιφέρειας ProvenceAlpes- Cote dAzur (PACA) της Γαλλίας να συνεργαστεί μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην ανάπτυξη «Στρατηγικών σχεδίων» στο πλαίσιο του ΕΝPI CBC MED (Ευρωπαϊκού Μέσου Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης) (ΙΕVP) .
Είναι εργαλείο για την υποστήριξη της αειφόρας ανάπτυξης και την προσαρμογή των πολιτικών με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Υποστηρίζει τις δυνατότητες διασυνοριακών συνεργασιών στα σύνορα της ΕΕ . Και για αυτές  συγχρηματοδοτείται από το FEDER.
Κύριος στόχος του IEVP είναι η προώθηση μιας αρμονικής και μακροχρόνιας συνεργασίας στην μεσογειακή λεκάνη αντιμετωπίζοντας τις κοινές προκλήσεις και αξιοποιώντας τις ενδογενείς δυνατότητες .

Τον Απρίλη θα βγει μια προκήρυξη για τα «Στρατηγικά σχέδια» που θα αφορά τις προτεραιότητες 1 και 2 του Προγράμματος, και ειδικότερα σε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει:
a2. αειφόρος τουρισμός βασισμένος στην προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.
Τα στρατηγικά σχέδια απαιτούν την συνεργασία από ελάχιστα 4 φορείς (κατά προτίμηση Περιφέρειες) 4 διαφόρων χώρων, από τους οποίους τουλάχιστον μία μεσογειακή χώρα της ΕΕ και μία μεσογειακή χώρα εκτώς ΕΕ. Ο προϋπολογισμός τους κυμαίνεται μεταξύ 2 και 5 εκατομμύρια Ευρώ . Περίπου 37 εκατ Ευρώ θα αφιερωθούν σε αυτήν την πρώτη πρόσκληση για Στρατηγικά σχέδια. Η χρηματοδότηση είναι 90% του προϋπολογισμού του κάθε σχεδίου.

Αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια PACA ψάχνει άτυπα ενδεχομένους συνεταίρους μέσω των τεχνικών συμβουλών της, και έτσι το μάθαμε από τους συνεταίρους μας το Centre Mediterraneen de lEnvironnement France .

Θα ήταν λοιπόν η κατάλληλη στιγμή εάν σας ενδιαφέρει το ενδεχόμενο αυτής της συνεργασίας , να εκφράζεται επίσημα από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου προς την Περιφέρεια PACA το ενδιαφέρον σας.

Στην διαδικασία υποβολής πρότασης και για την τεχνική υποστήριξη κατά την υλοποίηση του σχεδίου , είμαστε στην διάθεση σας (όπως αντίστοιχα οι εταίροι μας στην Γαλλία με την Περιφέρεια PACA) .

Με εκτίμηση

Ιζαμπέλ Μπουσύ
Διευθύντρια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More