ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ορισμός Περιφερειακών Συμβούλων στην επιτροπή της παρ. 4 του άρθρου 13 του ΠΔ 242/1996




 






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                

ΘΕΜΑ : Ορισμός Περιφερειακών Συμβούλων  στην επιτροπή της παρ. 4 του άρθρου 13 του ΠΔ 242/1996
ΕΙΣΗΓΗΣΗ


Σύμφωνα με το άρθρο  273 του ν.3852/2010 για θέματα απόκτησης, διαχείρισης, προστασίας και διάθεσης της ακίνητης και κινητής περιουσίας των περιφερειών ισχύουν οι διατάξεις  του ΠΔ 30/96 και του ΠΔ 242/1996. Για την εφαρμογή των ανωτέρω όπου στις διατάξεις των Π.Δ. αυτών αναφέρεται  «Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση», «Νομάρχης», «Νομαρχιακή Επιτροπή» και «Νομαρχιακό Συμβούλιο», νοούνται αντίστοιχα η «Περιφέρεια», ο «Περιφερειάρχης», η «Οικονομική Επιτροπή» και το «Περιφερειακό Συμβούλιο».
Σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ.3 του ΠΔ 242/96 που αφορά στη διενέργεια δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτων προβλέπεται ότι οι προσφορές ενδιαφέροντος αποστέλλονται στην επιτροπή της παρ.4 του άρθρου 13 του ιδίου Π.Δ., η οποία μετά από επιτόπια έρευνα κρίνει την καταλληλότητα των προσφερόμενων ακινήτων καθώς και εάν αυτά πληρούν τους όρους της οικείας διακήρυξης.
Την επιτροπή αυτή απαρτίζουν δυο μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκ των οποίων ο ένας ορίζεται Πρόεδρος και ένας μηχανικός ή υπομηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας.
Μετά τα παραπάνω και ενόψει της δημοσίευσης των διακηρύξεων για τη μίσθωση ακινήτων στις Π.Ε. Σύρου, Άνδρου, Νάξου και Τήνου , το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να ορίσει δυο περιφερειακούς συμβούλους εκ των οποίων ο ένας θα είναι Πρόεδρος της επιτροπής.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More