ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Το προφίλ μου

Γεννήθηκα στην Κάλυμνο τον Μάρτιο του 1969 όπου μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο. Ασχολήθηκα με την τέχνη του πατέρα μου, η οποία ήταν η κατασκευή και το εμπόριο επίπλων, το οποίο συνεχίζω μέχρι σήμερα, επιχείρηση που την έχουμε εκσυγχρονίσει και αυτή τη στιγμή κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα του επίπλου, στα νησιά μας, αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Κάντε κλικ για περισσότερα...

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΑΣ

Κάντε κλικ για περισσότερα...

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες μας. Κάντε κλικ για περισσότερα...

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Σύρος, 14 - 06 - 2011

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η καταστροφική δημοσιονομική συνταγή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2011-2015 που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Παπανδρέου και προωθεί προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αισθάνονται «προδομένοι» και νιώθουν απελπισία και απαισιοδοξία για το μέλλον γιατί βλέπουν ότι οι θυσίες τους πάνε χαμένες.
Η πολιτική της σκληρής και άδικης λιτότητας που επέβαλλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – παρά τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις – δεν οδηγεί πουθενά. Συνεχίζεται η ίδια συνταγή της λανθασμένης και αδιέξοδης σοσιαλιστικής πολιτικής.
Οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι το 2012 η χώρα μας «θα έβγαινε στις αγορές» και ότι «θα υπήρχε φως στο τούνελ». Σήμερα εύχονται και μεταθέτουν τις ελπίδες για έξοδο από την κρίση μετά το 2015, επιβάλλοντας σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία.
Η χειρότερη και η πιο αναξιόπιστη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος ζητά νέες θυσίες. Θυσίες που δε δίνουν ελπίδα γιατί στηρίζονται στην ίδια αποτυχημένη πολιτική συνταγή.
Το ΠΑΣΟΚ, πριν ένα έτος, «υποδούλωσε» τη χώρα στο ΔΝΤ και τώρα «στραγγαλίζει» την ελληνική κοινωνία επιβάλλοντάς της πρόσθετα μέτρα – «θηλιά» 28,3 δις ευρώ.
Η «μέγγενη» του Νέου Μνημονίου:

Επιβάλλει πρόσθετους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 12,1 δις ευρώ.

Μειώνει τις δαπάνες για μισθούς υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου κατά 2,1 δις ευρώ.

Περικόπτει κονδύλια για υγειονομική περίθαλψη, ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές κατά 6,22 δις ευρώ.

Συρρικνώνει το δημόσιο τομέα κατά 2 δις ευρώ.

Περικόπτει δαπάνες σε Περιφέρειες και Δήμους κατά 1,3 δις ευρώ.

Μειώνει επενδυτικές, λειτουργικές και εξοπλιστικές δαπάνες του Δημοσίου κατά 2,28 δις ευρώ.

Με εισπρακτικά μέτρα, «θύελλα» φόρων και νέο κυνηγητό των πολιτών επιβάλλει επιπλέον βάρη ύψους 2,26 δις ευρώ.

Απολύει χιλιάδες υπαλλήλους από υπηρεσίες, οργανισμούς και λοιπούς φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν.

Ετοιμάζει την εκποίηση των «ασημικών» της χώρας.Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η παραπαίουσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (κόμμα που κυβερνά τα 22 χρόνια από τα 30 τελευταία χρόνια της Μεταπολίτευσης) δεν έχει πρόγραμμα και είναι αδύνατη και άτολμη να πάρει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές αποφάσεις που θα άρουν τα αδιέξοδα που καθημερινά δημιουργεί.
Το ΠΑΣΟΚ «διαλύεται». Το κόμμα, που με επικοινωνιακά τρικ έριχνε τις ευθύνες σε άλλους πολιτικούς χώρους, «έστηνε εξεταστικές και σκάνδαλα» που του γύρισαν «μπούμερανγκ», ζητά απελπισμένα συναίνεση. Συναίνεση σ’ αυτή την πολιτική ισοδυναμεί με συνενοχή στα πολιτικά εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράττουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπεσαν μέσα σε κανένα από τους στόχους που έθεσαν. Τα «φερέφωνα» και τα «παπαγαλάκια» τους σιωπούν και τους εγκαταλείπουν.
Την ίδια ώρα η κοινωνία μας «αγκομαχά». Ο λαός μας δεν αντέχει άλλη κοροϊδία και εμπαιγμό. Δεν αποδέχεται την άδικη και ανελέητη λιτότητα και τη «φορομπηχτική» πολιτική.
Κινητοποιείται και αντιστέκεται.
Η ενότητα και ο αγώνας είναι φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδιά τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
ΟΧΙ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας ΔημοκρατίαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - 6 μήνες Πρόγραμμα «Καλλικράτης» στην Αυτοδιοίκηση, 6 μήνες αποτυχίας και παρακμής. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου … όπισθεν ολοταχώς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ


ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

6 μήνες Πρόγραμμα «Καλλικράτης» στην Αυτοδιοίκηση
6 μήνες αποτυχίας και παρακμής
Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου … όπισθεν ολοταχώς

Σύρος, 17 Ιουνίου 2011

Συμπληρώνονται έξι (6) μήνες από την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Συμπληρώνεται το της θητείας των νέων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν θα περίμενε τέτοια παταγώδη αποτυχία της νέας «πολυδιαφημισμένης μεταρρύθμισης». Αποτυχία που οδηγεί… όπισθεν ολοταχώς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αποτυχία που απαξιώνει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απογοητεύει τις προσδοκίες των πολιτών. Αποτυχία που έχει οδηγήσει τους Δήμους σε τραγική κατάσταση. Αποτυχία που δείχνει την ένδεια και την προχειρότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού και την αδυναμία της Περιφερειακής Αρχής που «στηρίζει» και στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα το ΠΑΣΟΚ.
Οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου βλέπουν ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

Παραμένει υποστελεχωμένη και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ελάχιστου υπαλληλικού προσωπικού, οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται επαρκώς.

Το θεσμικό πλαίσιο παραμένει θολό και ομιχλώδες.

Δεν υπάρχει οικονομική στήριξη του εγχειρήματος. Θυμίζουμε ότι με ψήφους της Περιφερειακής Αρχής ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός οπισθοδρόμησης και παρακμής και η κυβέρνηση προχωρά διαρκώς σε περικοπές.

Με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν συσταθεί ακόμα οι δύο προβλεπόμενες από το άρθρο 164 του N. 3852/2010 επιτροπές περιφερειακής πολιτικής (βλ. τουριστικής ανάπτυξης, αγροτικής οικονομίας κ.α.)

Δεν γίνεται καμία συναινετική και ουσιαστική προσπάθεια από την Περιφερειακή Αρχή (παρά τις εναλλακτικές και επίμονες προτάσεις μας για συνεννόηση) για να βρεθεί το πρόσωπο που θα λειτουργήσει το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Πολίτη».

Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Περιφερειακής Αρχής φαίνεται και στον αποκλεισμό της μειοψηφίας (που εκφράζει το άλλο μισό σχεδόν του εκλογικού σώματος του Νοτίου Αιγαίου) από κρίσιμες συσκέψεις και από τα κτήρια της Περιφέρειας με την παράνομη μη παραχώρηση γραφείων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες.

Δεν έχει ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου και ο Οργανισμός Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δεν προωθείται καμιά οργανωμένη αναπτυξιακή δράση. «Μερεμέτια» και μείωση των προσδοκιών.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουν μετατραπεί σε «χρηματοδότες» της Περιφέρειας αφού δεν τους καταβάλλονται έγκαιρα τα έξοδα των μετακινήσεών τους για τις συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων ή της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο κ. Ραγκούσης δεν θεσμοθέτησε την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) που θα αντικαταστήσει την Ε.Ν.Α.Ε. Με σκοπό το «διαίρει και βασίλευε» και, ενδεχομένως, τη «μπαχαλοποίηση» του συστήματος καθυστερεί τη διαδικασία και την οργάνωση της Ε.Ν.Α.Ε.Γίνεται πλέον απ’ όλους αντιληπτό ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι «συνένοχη» σιωπώντας στη σκόπιμη υποβάθμιση της ζωής μας και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης που συντελεί η κυβέρνηση. Αρνήθηκε κάθε συνεργασία και δεν έκανε δεκτή καμία πρόταση της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα. Επιδιώκει τον αποκλεισμό της διαφορετικής άποψης και επιβάλλει «σιωπητήριο» στα φαινόμενα παρακμής αντί να τα καταγγέλλει μεγαλόφωνα.
Ο επικεφαλής και τα στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» με διαρκή παρουσία και επαφή με την κοινωνία, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος της αυτοδιοίκησης και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των νησιωτών μας.Χαράλαμπος Κόκκινος
kokkinosxar@yahoo.gr
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο σημερινός ανασχηματισμός φαίνεται πως είναι το αποτέλεσμα της χθεσινής ανούσιας ψυχανάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Χρειάστηκαν δυο μέρες θεατρικών παραστάσεων και δηλώσεων για να αναβαπτισθεί ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Και βέβαια, χρειάστηκαν δύο μέρες για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, το «όλον» ΠΑΣΟΚ, κλπ.
Και μια παρατήρηση, δείγμα της ανυποληψίας και αναξιοπιστίας του κ. Παπανδρέου. Ο κρίσιμος τομέας της Ναυτιλίας, ο οποίος, μέσω της ακτοπλοΐας, επηρεάζει το νησιωτικό μας χώρο, ξαναμπαίνει σε περιπέτειες.
Θυμίζω, απλώς, ότι στον προηγούμενο ανασχηματισμό η ίδρυση Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων είχε χαρακτηριστεί από τον κ. Παπανδρέου ως ένα μεγάλο βήμα.
Από σήμερα, αυτό το βήμα παραμένει μετέωρο και μένει χαραγμένο στη μνήμη μας ως ένα κλασικό δείγμα πολιτικής εξαπάτησης αλλά και ουσιαστικής άγνοιας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τις ζωτικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας.
Ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός είναι βέβαιο ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΠΑΣΟΚ. Είναι, όμως εξίσου βέβαιο, ότι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της χώρας.»ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για 28 Ιουνίου 2011 ημέρα Τρίτη στην νήσο Κω, λόγω της προβλεπόμενης Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την ήμέρα εκείνη, μεταφέρεται για 2 Ιουλίου 2011.

        Ο Πρόεδρος
Του Περιφερειακού Συμβουλίου

    Γεώργιος Γκούφας

Όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Γράφει η Μίκα Ιατρίδη.
Από την Τρίτη τα μεσάνυχτα η νέα Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ολοκληρώθηκε μια διαδικασία κατά την οποία, όπως και τους τελευταίους είκοσι μήνες, το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου έχουν αλλάξει το νόημα των ελληνικών λέξεων.
Η συνενοχή έχει μετονομαστεί σε συναίνεση. Η φορολογική λαίλαπα σε φορολογική δικαιοσύνη. Η οριζόντια μείωση των μισθών και των συντάξεων σε μείωση του ελλείμματος. Οι ακατάσχετες υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση σε ωμό εκβιασμό και απειλές για επικείμενη χρεοκοπία. Το αποτυχημένο Μνημόνιο Ι σε επιτυχημένο Μεσοπρόθεσμο και Μνημόνιο ΙΙ. Η ενότητα της Ελλάδας σε ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Όμως, υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε για εμπιστοσύνη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεννόηση, δεν μπορούμε να μιλάμε για ενότητα.
Γιατί, η εμπιστοσύνη, για να ριζώσει, χρειάζεται καθαρές κουβέντες. Χρειάζεται ειλικρίνεια. Χρειάζεται παραδοχή των λαθών. Χρειάζεται επιμονή. Χρειάζεται συνέπεια.
Και, δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν χαρακτηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, και τώρα που είναι στην Κυβέρνηση. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ αντί να εξηγήσει τι πήγε λάθος με το Μνημόνιο, συνεχίζει και δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού στον ελληνικό λαό. Συνεχίζει και απειλεί τον ελληνικό λαό.
Όμως, κανείς, μα κανείς, δεν εμπιστεύεται αυτόν που τον τρομοκρατεί. Αυτόν που του προκαλεί φόβο. Αυτόν που σκοτώνει τα όνειρα του.
Η πραγματικότητα είναι μια. Η συνταγή που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει οικτρά. Έχει κάνει την κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν πριν έναν χρόνο. Δεν το λέει η Ν.Δ. μόνο. Το λένε, πλέον, πολλοί υπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης, το παραδέχονται έγκριτοι αναλυτές και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ψελλίζουν και οι εκπρόσωποι της Τρόικας.
Και για όλα αυτά, η νέα, ανασχηματισμένη Κυβέρνηση του «όλον» ΠΑΣΟΚ δεν μας είπε κουβέντα κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή. Οι υπουργοί της μίλησαν λες και οι εκλογές έγιναν την περασμένη Κυριακή.
Όμως, οι εκλογές έγιναν πριν είκοσι μήνες, περίπου, και ήταν τραγελαφικό να έρχονται οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και να κάνουν, ακόμα, διαπιστώσεις.
Είναι γεγονός ότι ο καθένας μας μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον που δουλεύει και κάνει λάθη, αρκεί να τα διορθώνει. Οι περισσότεροι Υπουργοί όμως παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συζήτησης αμετανόητοι, και όσοι ήταν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα και όσοι υπουργοποιήθηκαν με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Ακούσαμε απίστευτα πράγματα από τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που ξεπέρασε, όμως, κάθε φαντασία ήταν η καινοφανής προσπάθεια του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού να αποσυνδέσει την εφαρμοζόμενη βαριά φορολογική πολιτική από το κόστος των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.
Και να χαίρεται, ταυτόχρονα, που έχει τη φορολογία τόσο υψηλή, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές μας την έχουν ρίξει στο μισό ή και παραπάνω. Με αυτήν την λογική θα προχωρήσει η νέα Κυβέρνηση; Έτσι θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα;
Ζήτησε ο κ. Παπανδρέου ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Την έλαβε από τους βουλευτές του. Οι νησιώτες βουλευτές της Ν.Δ. είπαμε όχι. Και δεν είπαμε όχι στη βάση του τυπικού κομματικού καθήκοντος. Είπαμε όχι, γιατί πέρα από την αδιέξοδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ γενικά για τη χώρα, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις επιλογές της απαξίωσε και απαξιώνει τα νησιά μας. Ο κατάλογος των αποφάσεων της Κυβέρνησης είναι μακρύς, ενδεικτικά όμως θα υπενθυμίσω ότι μας ζητήθηκε να εμπιστευτούμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος:
Υποσχέθηκε τακτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις για όλα τα ακριτικά νησιά, ακόμα και τα πιο μικρά και άγονα, για να ψάχνουμε τελικά οι νησιώτες όχι μόνο πλοία, αλλά ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Μέγιστο παράδειγμα πολιτικής εξαπάτησης.
Υποσχέθηκε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και στα πιο απομακρυσμένα νησιά για να ψάχνουμε επί μήνες γιατρούς στα κέντρα Υγείας, όπως στην Πάτμο, τη Λέρο την Κάρπαθο και αλλού και για να συζητάμε επί έξι μήνες για το αν το ακριτικό, νησιωτικό, νοσοκομείο της Ρόδου θα είναι στη Β΄ ή στη Γ΄ Ζώνη εφημεριών.
Υποσχέθηκε ανάπτυξη και ολοκλήρωση των υποδομών στα νησιά μας για να φτάσουμε στο σήμερα και να μην κουνιέται φύλλο.
Υποσχέθηκε αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών στα νησιά μας και βλέπουμε μία προς μία τις υπηρεσίες να καταργούνται, ΙΚΑ, εφορίες, στρατολογικά γραφεία. Λες και μπορούν οι νησιώτες να μετακινούνται, ειδικά το χειμώνα, εύκολα από το ένα νησί στο άλλο.
Υποσχέθηκε αναβάθμιση της Παιδείας για να προχωρήσει στην κατάργηση σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να απαξιώσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Υποσχέθηκε μια νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη» για να ψάχνουν οι δήμαρχοι των ακριτικών νησιών υπαλλήλους για να κάνουν τα βασικά.
Υποσχέθηκε αναβάθμιση του νησιωτικού χώρου και στήριξη των αιγαιοπελαγίτικων νησιών, για να έχουμε μόνιμους επισκέπτες αεροπλάνα και πολεμικά πλοία της γειτονικής μας χώρας.
Υποσχέθηκε μεταναστευτική πολιτική, για να κατακλύζονται, ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου του ΠΑΣΟΚ, τα ακριτικά μας νησιά με εκατοντάδες λαθρομετανάστες, μόνο στη Λέρο βρίσκονται πάνω από εξακόσιοι.
Αυτά, και όχι μόνο, συμβαίνουν στα νησιά του Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες στο Βόρειο Αιγαίο.
Με αυτές τις επιλογές της, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την όποια εφαρμογή του Μνημονίου, η Κυβέρνηση απαξίωσε και απαξιώνει τα νησιά μας, όπως απαξιώνει τη χώρα και τους πολίτες στο σύνολό τους.
Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Απλώς έγινε μια ανακύκλωση προσώπων τα οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν το ίδιο αποτυχημένο μείγμα πολιτικής. Όμως, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Και αλήθεια, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον ο οποίος είτε σκόπιμα είτε από άγνοια κάνει το ίδιο λάθος;Συναγερμός για να μην μας γεμίσουν Ιχθυοκαλλιέργειες!

Συναγερμός για να μην μας γεμίσουν Ιχθυοκαλλιέργειες!
Όπως με πληροφόρησε ο κ. Γιώργος Κατσοτούρχης βρίσκεται σε διαβούλευση το ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ το οποίο σας επισυνάπτω μαζί με τον χάρτη του αίσχους που τον λένε “Χάρτη Ανάπτυξης” .
 • Κατατάσσουν την Κάλυμνο στην Κατηγορία “Β. Περιοχές με σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των θαλάσσιων υδατοκαλλιεργειών”
 • Χωροθετούν (ετοιμάζουν δηλαδή) μια τεράστια περιοχή που αρχίζει από τα Λινάρια μέχρι το πέλαγος στο πίσω μέρος της Αγίας Κυριακής, φτάνει μέχρι κάτω από τον Άγιο Νικόλα, αγκαλιάζει την Ψέριμο μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία και καταλήγει στις Αρμύρες. Περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές
  • Λινάρια, Καντούνι, Τράχηλα, Πιθάρι, Αγιο Αντρέα, Νερά, Αγιο Νικόλα, Κεφάλα, Βλυχάδια, Άγιο Γεώργιο, Θέρμα, Γέφυρα, Κασόνια, Πόθια, Λαφάσι, Λουβούς, Χαλή, Νησί του Σαρρή, Ακτή, Βαθύ, Αρμύρες, Πλάτη, Νεκροθήκη, Ψέριμο!
Αν δεν το σταματήσουμε τώρα και περάσει αυτό το τερατούργημα σημαίνει ότι
 • θα μπορούν να εγκατασταθούν ιχθυοκαλλιέργειες σε οποιαδήποτε από τις πιο πάνω περιοχές
 • με συνοπτικές διαδικασίες και
 • χωρίς κανένας να μπορεί να τις εμποδίσει!
Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε για να μην περάσει αυτό το τερατούργημα.
Προωθήστε αυτό το email όπου μπορείτε.
Νικόλας Ρεΐσης

ΚΥΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

PARARTIMA-1 ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

PINAKAS-1-SXEDIOY-KYA

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι.
Πράγματι, μετά την ανακοίνωση των μέτρων το καλάθι των Ελλήνων φορολογουμένων, μισθωτών και συνταξιούχων μικραίνει επικίνδυνα.
Η αυλαία στο θέατρο που παίζει το ΠΑΣΟΚ έπεσε και, δυστυχώς, το έργο όχι μόνο ήταν κάκιστο αλλά έχει, πλέον, και πολύ ακριβό εισιτήριο.
Με την πολιτική της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τη μια καταδικάζει περισσότερο κόσμο στην ανεργία και από την άλλη τιμωρεί με άγρια φορολογικά μέτρα τις οικογένειες στις οποίες εξακολουθούν και εργάζονται και ο άντρας και η γυναίκα.
Πρόκειται για το απόλυτο αδιέξοδο, για την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας.
Με την πολιτική αυτή γυρνάμε πίσω στην εποχή που ο Αντώνης Σαμαράκης έγραψε το Ζητείται Ελπίς.
Αυτήν την ελπίδα πρέπει να την ξαναβρούμε.»

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟΥ

Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
ΡΟΔΟΣ- ΑΘΗΝΑ-ΣΥΡΟΣ
7-8/6/2011
Μετάβαση στη ν. Σύρο
ΣΥΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ


9/6/2011
Συνάντηση στο Διεθνές Συνέδριο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τίτλο «Σχεδιάζοντας το μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών: Προκλήσεις –Νέες Στρατηγικές
ΤΗΝΟΣ -ΝΑΞΟΣ
Περιοδεία στη ν. Νάξο και συνάντηση με το Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και φορείς για θέματα όπως τα σκουπίδια-νερό-περιοχές ιδιαίτερου κάλους και προστασίας
ΡΟΔΟΣ-ΑΘΗΝΑ-ΑΝΔΡΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΣΥΡΟΣ
17-22/6/2011
Συνάντηση με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Άνδρου για τη λειτουργία ΧΥΤΑ
2 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ
ΤΗΝΟΣ
9-10/6/2011
Συμμετοχή – χαιρετισμός στο Διεθνές Συνέδριο Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
3 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ
ΤΗΝΟΣ
9-10/6/2011
Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τίτλο «Σχεδιάζοντας το μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών: Προκλήσεις –Νέες Στρατηγικές
ΑΘΗΝΑ
14/6/2011
Συμμετοχή σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για την ομαλή μετάβαση των υπηρεσιών και των διαδικασιών ΕΣΠΑ από 1/7/2011
4 ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΜΠΑΚΑΣ
ΑΘΗΝΑ
13-14/5/2011
Εκπροσώπηση της ΠΝΑ  στο 2ο AGRPΟ QUALITY  FESTIVAL –ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ όπου η Περιφέρεια είχε το δικό της περίπτερο – Παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου και των ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 2ου AGRO κλπ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
22-24/5/2011
Συνάντηση με το Δήμαρχο Καλύμνου

Συνάντηση με κτηνοτρόφους, υπηρεσιακούς παράγοντες και με τον Π.Σ. κ. Κων/νο Σταυλά
ΤΗΝΟΣ
25-26/5/2011
Συνάντηση με το Δήμαρχο Τήνου, με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συν/σμών Τήνου, με υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και με τον Π.Σ. κ. Ματθαίο Βίλλα
ΑΝΔΡΟΣ
27/5/2011
Συνάντηση με εκπροσώπους του Αγροτικού Συν/σμού Άνδρου, με εκπροσώπους των 2 Γυναικείων Συν/σμών καθώς και με τον Πρόεδρο της Παράκτιας Αλιείας –Επίσκεψη σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις
ΚΑΣΟΣ
7/6/2011
Συμμετοχή στον εορτασμό του ολοκαυτώματος
5 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΖΟΥ ΔΙΑΚΟΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ
ΚΩΣ
29/5/2011
Συμμετοχή στην εκδήλωση του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος για την παρουσίαση και προώθηση στα ξενοδοχεία του ελληνικού πρωινού
ΣΥΡΟΣ
29/5/2011
Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΤΗΝΟΣ
31/5/2011
Συνάντηση με φορείς τουρισμού για προγραμματισμό δράσεων τουριστικής προβολής και με το Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους στο πλαίσιο της ενημέρωσης των προγραμμάτων «Κοινωνικής Εργασίας» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
6

ΠΕΤΡΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

ΣΥΡΟΣ
30/5/2011
Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (30/5/2011)
7 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΤΑΚΛΑΚΗ

ΤΗΝΟΣ

9-11/6/2011
Συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Σχεδιάζοντας το μέλλον των νησιών μας-Προκλήσεις και νέες στρατηγικές»
8 ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΒΑΡΚΑΣ
ΡΟΔΟΣ
28/4/2011
Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΣΥΡΟΣ
29/5/2011-2/6/2011
Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
9 ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
ΡΟΔΟΣ-ΚΑΣΟΣ
21-24/5/2011
Συνάντηση με το Δήμαρχο Κάσου για πολιτιστικά θέματα-Συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτιο Χατζηδιάκο
ΚΑΣΟΣ -ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΡΟΔΟΣ
24-28/5/2011
Συνάντηση με το Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου και συνεργασία με υπαλλήλους της Π.Ε. Καρπάθου- Κάσου σύμφωνα με την αριθμ.οικ.24032/2445/10-5-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σε Π.Σ.
10 ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΚΙΑΣΜΕΝΟΣ
ΣΥΡΟΣ
28-30/5/2011
Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
11 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ
ΣΥΡΟΣ
29-30/5/2011
Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Θέμα: α) Συγκρότηση δύο επιτροπών του άρθρου 164 ν.3852/10 β)Μεταβίβαση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στην οικονομική ΕπιτροπήΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ x. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Δ/νση: Πλ. Ελευθερία
T.K. 85100 ΡΟΔΟΣ
ΤΗΛ.: 22413 60556 - 510
FAX: 22410-74200
e-mail: anper.dod@pnai.gov.grΡόδος 19 - 5 - 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 484ΠΡΟΣ : Περιφερειακό ΣυμβούλιοΘέμα: α) Συγκρότηση δύο επιτροπών του άρθρου 164 ν.3852/10
β)Μεταβίβαση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στην οικονομική Επιτροπή

Κύριες-οι συνάδελφοι

Με τη διάταξη του άρθρου 164 ν.3852/10 προβλέπεται ότι:

Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να συστήνονται μέχρι δύο (2) επιτροπές, στις οποίες το συμβούλιο μεταβιβάζει αρμοδιότητές του για συγκεκριμένους τομείς περιφερειακής πολιτικής που ορίζονται από αυτό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της οικείας περιφέρειας. Μέλη των επιτροπών αυτών ορίζονται περιφερειακοί σύμβουλοι ανάλογα της δύναμης των περιφερειακών παρατάξεων. Δεν αποτελεί ασυμβίβαστο η ταυτόχρονη συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων στην οικονομική επιτροπή και στις επιτροπές του άρθρου αυτού. Ο αριθμός των μελών της κάθε επιτροπής καθορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόεδρος της κάθε επιτροπής είναι ο αρμόδιος σχετικά με το αντικείμενο της επιτροπής Αντιπεριφερειάρχης. Αντιπρόεδρος εκλέγεται στην πρώτη συνεδρίαση ένα από τα μέλη της επιτροπής που προέρχεται από τη μειοψηφία.


Για τη σύσταση των επιτροπών του περιφερειακού συμβουλίου, τη σύγκληση, την απαρτία, την πλειοψηφία, τη λήψη απόφασης και κάθε άλλο σχετικό θέμα ισχύουν αναλογικά οι διατάξεις για την οικονομική επιτροπή.


Με την υπ’αριθμό οικ.330/10-2-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες στους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες μεταξύ των οποίων:

Στον Αντιπεριφερειάρχη Μακρυωνίτη Γεώργιο του Νικολάου αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Προϋπολογισμού, επιχειρησιακών σχεδίων, ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, καθώς και των αρμοδιοτήτων της Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.Στην Αντιπεριφερειάρχη Διακοσταυριανού-Σώζου Δέσποινα του Εμμανουήλ αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Παμπάκα Σωτήριο του Δημητρίου αρμοδιότητες που αφορούν στο σχεδιασμό και την Ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.Στο πλαίσιο της δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και για την ευρύτερη συμμετοχή μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στο σχεδιασμό δράσεων ώστε να νομιμοποιούνται με ευρύτερη συναίνεση μεταξύ των παρατάξεων οι λειτουργίες της Περιφέρειας που θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας, την σύγκλιση και την κοινωνική συνοχή, καθώς και στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του νησιωτικού χώρου κρίνεται σκόπιμο με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, αφενός να διευρυνθεί το αντικείμενο της Οικονομικής Επιτροπής του άρθρου 175 του ν. 3852/2010, που εκλέχθηκε με την υπ’αριθμό 1/2/3-1-2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να συμπεριλάβει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάστηκαν στον οικείο Αντιπεριφερειάρχη και αφετέρου να συσταθούν οι δυο (2) επιτροπές που προβλέπονται ανωτέρω με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, και αυτών που έχουν μεταβιβασθεί στους οικείους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι κατά νόμο προεδρεύουν των επιτροπών αυτών.

Συνακόλουθα αυτών, προτείνεται στο Σώμα:
Α. Να μεταβιβάσει στην Οικονομική Επιτροπή (Α΄ Επιτροπή) πλέον των αρμοδιοτήτων που έχει εκ νόμου (αρ. 175 του ν. 3852/2010), και τις παρακάτω αρμοδιότητες: Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων, Σύγκλισης-Συνοχής και Νησιωτικότητας.

Β. Να συσταθεί Β΄ Επιτροπή με Πρόεδρο την Αντιπεριφερειάρχη Διακοσταυριανού-Σώζου Δέσποινα με αρμοδιότητες σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Δια Βίου Μάθησης, Καινοτομίας, Έρευνας και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του Απόδημου Ελληνισμού.

Γ. Να συσταθεί Γ΄ Επιτροπή με Πρόεδρο τον Αντιπεριφερειάρχη Παμπάκα Σωτήριο με αρμοδιότητες σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Βιοποικιλότητας, Ποιότητας Ζωής και Αειφόρου Ανάπτυξης της Υπαίθρου.

Δ. Οι Επιτροπές θα είναι 9μελείς συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, 5 μέλη από την πλειοψηφία και 3 μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας κατ’αναλογία με τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η επιλογή των μελών, η διάρκεια της θητείας, ο τρόπος εκλογής αντιπροέδρου και ο τρόπος συνεδριάσεων και για κάθε άλλο σχετικό θέμα που αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής ισχύουν κατά νόμο αναλογικά οι διατάξεις για την Οικονομική Επιτροπή.

Επιπλέον, και σύμφωνα με το άρθρο 159 παρ. 1, εδ ια του ν.3852/10 με απόφαση του Περιφερειάρχη μπορούν να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έργου από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπαλλήλους της περιφέρειας, υπάλληλους του δημόσιου τομέα ή ιδιώτες για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων της περιφέρειας, καθώς και για αρμοδιότητες που δεν έχουν μεταβιβασθεί στις ανωτέρω επιτροπές, όπως ο τομέας του πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικής πρόνοιας για τα οποία έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες σε συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους που μπορούν να τεθούν επικεφαλής των ομάδων αυτών.Καλούνται τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη λήψη απόφασης για τα ανωτέρω, καθώς και για την εκλογή των προτεινομένων από τις παρατάξεις (πλειοψηφίας-μειοψηφίας) μελών σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 175 παρ. 3,4.
Ε.Π.
Ο Αντιπεριφερειάρχης

Φώτης ΧατζηδιάκοςΘΕΜΑ: Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών των επιτροπών που αφορούν το πειθαρχικό Συμβούλιο που προβλέπεται από τη νομοθεσία (Περί καθορισμού διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων του Ν. 2963/01) καθώς την κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθ 3 του Ν. 1437/84 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το αρθ 8 (παρ 12) του ν. 2801/2000 που αφορά ρύθμιση θεμάτων επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης και άλλες διατάξεις.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ερμούπολη, 23/5/2011
ΠΡΟΣ:
Κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ: Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών των επιτροπών που αφορούν το πειθαρχικό Συμβούλιο που προβλέπεται από τη νομοθεσία (Περί καθορισμού διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων του Ν. 2963/01) καθώς την κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθ 3 του Ν. 1437/84 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το αρθ 8 (παρ 12) του ν. 2801/2000 που αφορά ρύθμιση θεμάτων επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης και άλλες διατάξεις.
Βάση της ανωτέρω νομοθεσίας προβλέπεται ο ορισμός εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους για κάθε μία εκ των επιτροπών που αναφέρονται παραπάνω.
Προτείνεται μάλιστα τα μέλη να είναι κοινά και για τις δύο επιτροπές λόγω συνάφειας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ

«Έγκριση υποβολής προτάσεων για ένταξη στο Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 των εξής Έργων : α) 12/ θέσιο Γυμνάσιο Κω. β) Προσθήκη Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής - Χημείας και Βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου γ) Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος (Υποέργο: Εργασίες οδοστρωσίας κι ασφαλτόστρωσης οδού)», για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥΡόδος 20 – Ιουνίου - 2011
Αρ. Πρωτ. 3873ΠΡΟΣ : κ. Πρόεδρο
Περιφερειακού ΣυμβουλίουΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ

«Έγκριση υποβολής προτάσεων για ένταξη στο Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 των εξής Έργων :
α) 12/ θέσιο Γυμνάσιο Κω.
β) Προσθήκη Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής - Χημείας και Βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου
γ) Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος (Υποέργο: Εργασίες οδοστρωσίας κι ασφαλτόστρωσης οδού)», για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της έχει ωριμάσει προτάσεις για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 των εξής έργων:

«12/ θέσιο Γυμνάσιο Κω»

«Προσθήκη Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής - Χημείας και Βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου»

«Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος (Υποέργο: Εργασίες οδοστρωσίας κι ασφαλτόστρωσης οδού)»

12/ θέσιο Γυμνάσιο ΚωΟ συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης είναι 2.180.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αναλύεται ως εξής : Εργολαβία – Κατασκευή κτιρίου 2.152.748,43 €, σύνδεση με ΔΕΗ 15.000,00 €, σύνδεση με ύδρευση - αποχέτευση 12.251,57 €.
Το υποέργο που αφορά στην Εργολαβία – Κατασκευή του σχολικού κτιρίου έχει δημοπρατηθεί και το σχολικό κτίριο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου 12/θέσιου Γυμνασίου (με τον περιβάλλοντα χώρο) στη πόλη της Κω δυναμικότητας 360 μαθητών. Το σχολικό κτήριο κατασκευάζεται στη περιοχή "Λάμπη" του οικισμού Νέας Αλικαρνασσού σε οικόπεδο (Κ.Μ. 2955 Γαιών Εξοχής) έκτασης 5.812,00 μ², ιδιοκτησίας του Δήμου Κώ.
Το κτήριο είναι διώροφο με συνολικό ύψος από το διαμορφωμένο έδαφος 7,50 μ., κάλυψη 1596,67τ.μ. και δόμηση 2.214,2 τ.μ. Το ισόγειο καταλαμβάνει επιφάνεια 1391,16 τ.μ. και θα φιλοξενεί έξι αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία διδασκάλων της γραμματείας και του διευθυντή, τη βιβλιοθήκη την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς χώρους, το λεβητοστάσιο και τους χώρους υγιεινής. Η συνολική επιφάνεια των Η/Χ είναι 205,51 τ.μ.. Ο όροφος καταλαμβάνει επιφάνεια 823,04 τ.μ. και θα φιλοξενεί τις υπόλοιπες αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια. Ο όγκος του κτηρίου είναι 8.834,41 κ.μ.

Προσθήκη Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής - Χημείας και Βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης είναι 810.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αναλύεται ως εξής : Εργολαβία - Κατασκευή κτιρίου 791.633,10 €, σύνδεση με ΔΕΗ 10.000,00 €, σύνδεση με ύδρευση - αποχέτευση 8.366,90 €
Το υποέργο που αφορά στην Εργολαβία – Κατασκευή του σχολικού κτιρίου έχει δημοπρατηθεί και το σχολικό κτίριο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Το έργο αφορά Προσθήκη κατ' Επέκταση νέου Διώροφου Σχολικού Κτιρίου. Το νέο κτίριο έχει εμβαδόν ισογείου 380,31μ2, Α΄ ορόφου 380,31μ2. και υπογείου 98,08μ2. Οι χώροι που προβλέπονται σε κάθε όροφο είναι:Υπόγειο: Περιλαμβάνει την εγκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του νέου κτιρίου στο χώρο αυτό, καθώς και την εγκατάσταση του μηχανοστασίου του ανελκυστήρα κάτω από το κλιμακοστάσιο. Επίσης υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για την λειτουργικότητα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο.

Ισόγειο: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (εμβαδόν 183.94 μ2), αποδυτήρια αγοριών, κοριτσιών και αποχωρητήρια αγοριών, κοριτσιών και Α.Μ.Ε.Α.

Α' όροφος: Στον όροφο αυτό υπάρχουν τρεις κύριοι χώροι διδασκαλίας, η αίθουσα πληροφορικής (εμβαδόν 77.40 μ2) , το εργαστήριο φυσικοχημείας (εμβαδόν 77.40μ2) και η βιβλιοθήκη (εμβαδόν 64.80 μ2). Έχουν προβλεφθεί επίσης αποχωρητήρια (W.C.) αγοριών / κοριτσιών και Α.Μ.Ε.Α. Έχει ληφθεί υπ' όψη ο κανονισμός πυρασφάλειας του Κτιριοδομικού Κανονισμού όσον αφορά τις εξόδους κινδύνου του σχολικού κτιρίου στο ισόγειο και στο Α' όροφο
Θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (προαύλιο Δημοτικού σχολείου)
στην στάθμη εσόδου του Α' ορόφου και στην στάθμη εσόδου του ισογείου (χώρος
στάθμευσης) με κεκλιμένα επίπεδα πρόσβασης, ειδικά για την πρόβλεψη
πρόσβασης Α.Μ.Ε.

Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος (Υποέργο: Εργασίες οδοστρωσίας κι ασφαλτόστρωσης οδού)

Ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι 1.821.756,49 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) Το έργο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το έργο αφορά στις εργασίες που ολοκληρώνουν την κατασκευή της επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος στη νήσο Κάρπαθο. Οι εργασίες εκτείνονται σε μήκος 15.500 μ. περίπου.
Πιο συγκεκριμένα στην πρόταση περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες:
α) Εργασίες οδοστρωσίας με την κατασκευή υπόβασης και βάσης από θραυστό υλικό λατομείου σύμφωνα με τις προδιαγραφές, συνολικού πάχους 20 εκατ..
β) Κατασκευή ασφαλτικής στρώσεως κυκλοφορίας, κατηγορίας ΠΤΠ Α265 πάχους 0.05μ.
γ) Τοποθέτηση πινακίδων (κατακόρυφη σήμανση), διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστήρων.
δ) Τοποθέτηση μονόπλευρων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας τύπου ΜΣΟ-1.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε για την έγκριση υποβολής των προτάσεων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 των παραπάνω έργων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΘΕΜΑ: Εισήγηση του Γενικού Δ/ντή Προγραμματισμού , Περιβάλλοντος και Υποδομών κ.Ιωάννη Αλβέρτη, Πολ. Μηχ/κού με Ά βαθμό για την απαλλοτρίωση των ακινήτων για την υλοποίηση της οδού “Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλο – Οία Ν. Θήρας μήκους 8.874,26 μ και συνδετήριων οδών (συνδετήριος Καρτεράδου, συνδετήριος Φηρών, Περιφερειακός Φηρών, συνδετήριος Βουρβούλο) περίπου 3.907,18 μ του Δήμου Θήρας του Νομού Κυκλάδων”.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ερμούπολη 17 - 6 -2011
Αριθ. Πρωτ.Τ.Υ. 34779/3310

Ταχ. Δ/νση : Ερμούπολη
Ταχ. Κώδικας : 84100
Πληροφορίες : Δελασούδα Νικολέττα
Τηλέφωνο : 22810 79132
FAX : 22810 84124
E-mail : dtek@1730.syzefxis.gov.gr

ΠΡΟΣ:
Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου
Ενταύθα
ΘΕΜΑ: Εισήγηση του Γενικού Δ/ντή Προγραμματισμού , Περιβάλλοντος και Υποδομών κ.Ιωάννη Αλβέρτη, Πολ. Μηχ/κού με Ά βαθμό για την απαλλοτρίωση των ακινήτων για την υλοποίηση της οδού “Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλο – Οία Ν. Θήρας μήκους 8.874,26 μ και συνδετήριων οδών (συνδετήριος Καρτεράδου, συνδετήριος Φηρών, Περιφερειακός Φηρών, συνδετήριος Βουρβούλο) περίπου 3.907,18 μ του Δήμου Θήρας του Νομού Κυκλάδων”.

Μέχρι σήμερα, το κεντρικό και το βόρειο τμήμα της Θήρας, αλλά και η κίνηση απ' αυτά πρός το Αεροδρόμιο εξυπηρετείται απ' το υφιστάμενο επαρχιακό δίκτυο.
Το υπάρχον δίκτυο, παρά τις βελτιώσεις που έγιναν σε αυτό την δεκαετία του 80, δεν επαρκεί για να διοχετεύει με ασφάλεια και άνεση τον τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο των τελευταίων χρόνων.
Έχει επί πλέον δε ένα μεγάλο μειονέκτημα. Διέρχεται μέσα απ' τους οικισμούς του Βουρβούλου, του Ημεροβιγλίου, των Φηρών (μάλιστα δε από το κέντρο του οικισμού), του Καρτεράδου και της Μεσαριάς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος, ειδικά στα Φηρά, που συνεπάγεται υποβάθμιση τόσο του περιβάλλοντος, όσο και των συνθηκών διαβίωσης στους οικισμούς αυτούς.
Επί πλέον, το τμήμα της υφιστάμενης επαρχιακής οδού Ημεροβιγλίου – Οίας, περνά σχετικά κοντά στην Καλντέρα, σε περιοχή δηλαδή με δύσκολο ανάγλυφο, και ως εκ τούτου τα γεωμετρικά της στοιχεία δεν είναι καλά , είναι επικίνδυνα και είναι πρακτικά αδύνατο να βελτιωθούν σοβαρά.

Στα μέσα της δεκαετίας του 80, μελετήθηκε εναλλακτική οδός από Οία προς Φηρά
(με χάραξη στην ανατολική πλευρά του νησιού όπου το ανάγλυφο είναι πιο ήπιο).
Πλην όμως υλοποιήθηκε μόνο περίπου το μισό τμήμα του
(απ' την Οία, μέχρι λίγο πριν από τον Βουρβούλο).

Το τμήμα που δεν υλοποιήθηκε (λόγω προβλημάτων απαλλοτριώσεων και λόγω της ραγδαίας δόμησης των δύο τελευταίων δεκαετιών), αφ'ενός μεν δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω κατάληψης σε πολλά σημεία της λωρίδας διέλευσης από κτίσματα, αφ'ετέρου, τώρα είναι σκόπιμο η οδός να φτάσει μέχρι την διασταύρωση του δρόμου του Αεροδρομίου με την οδό προς Επισκοπή Γωνιάς και Καμάρι, αφού εν τω μεταξύ η περιοχή μεταξύ Φηρών και Μεσαριάς έχει σε μεγάλο βαθμό οικοδομηθεί.

Επίσης είναι απαραίτητο η υπόψη οδός να συνδεθεί με όλους τους οικισμούς της περιοχής, και κυρίως με τον Πολεοδομικό ιστό των Φηρών. Ενώ και τα Φηρά έχουν ανάγκη από Περιφερειακή οδό που να εξυπηρετεί της ανάγκες εσωτερικής κυκλοφορίας του ίδιου του οικισμού ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστον η κυκλοφορία στο κέντρο του οικισμού.

Μέχρι σήμερα, έχει εγκριθεί η προμελέτη της οδού, η προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη, και η Μ.Π.Ε με την με αρ. πρωτ. 24609/15953/12-10-10 απόφαση και η οριστική μελέτη οδοποιίας με την αρ.78/2-12-2010 Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων.

Με την ίδια πιο πάνω απόφαση , το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε τα κτηματολογικά διαγράμματα και τους κτηματολογικούς πίνακες της υπ’όψη οδού και κήρυξε την αναγκαστική απαλλοτρίωση των απαραίτητων για την υλοποίηση της οδού ακινήτων.

Στην συνέχεια της πιο πάνω απόφασης , η Υπηρεσία μας προέβη σε ελαφρά τροποποίηση της ζώνης απαλλοτρίωσης χωρίς την παραμικρή τροποποίηση της εγκεκριμένης χάραξης για τους εξής λόγους :

Για να υπάρχει λωρίδα φύτευσης, κατά μήκος της διαδρομής της οδού , ειδικά στα τμήματα όπου το ανάγλυφο του φυσικού εδάφους είναι ήπιο.

Για να είναι δυνατή στο μέλλον η διέλευση αγωγών κοινής ωφελείας (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρικών και τηλεφωνικών καλωδίων κτλ) χωρίς να θίγονται πεζοδρόμια , οδοστρώματα, στερεά εγκιβωτισμού κ.τ.λ.

Για να εξασφαλιστούν καλές ακτίνες καμπυλότητας (της τάξης των 15-20μ.) στις διασταυρώσεις με το υφιστάμενο δίκτυο για την ασφαλή και άνετη είσοδο και έξοδο των οχημάτων στην υπ’ όψη οδό και την εξασφάλιση λωρίδας αναμονής στις διασταυρώσεις με τους συνδετήριους δρόμους και το επαρχιακό δίκτυο.

Για να εξασφαλιστεί η απορροή των όμβριων με ανοικτό αγωγό παράλληλα με την οδό ,σύμφωνα με την υδραυλική μελέτη, σε μικρό τμήμα της οδού.

Για να εξασφαλιστεί η κατασκευή τοίχων ανάσχεσης προβλεπόμενων καταπτώσεων στις θέσεις που προβλέπονται από την γεωλογική μελέτη.Η αύξηση του πλάτους απαλλοτρίωσης για τις (1) και (2) αιτίες που αφορά μεγάλο μέρος του συνολικού μήκους της οδού , ανέρχεται σε 2 μέτρα περίπου εκατέρωθεν της ζώνης , για την οποία έχει κηρυχθεί η απαλλοτρίωση της με την 78/2-12-10 Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Με δεδομένα τα πιο πάνω και τα οποία μας υποχρεώνουν να αυξήσουμε το πλάτος της ζώνης απαλλοτρίωσης έχει γίνει προσπάθεια , όταν αυτό είναι εφικτό, να περιορίσουμε το συνολικό πλάτος απαλλοτρίωσης στα 18,00μ. χωρίς να φτάσουμε τα 20,00μ., που με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία είναι το όριο πλάτους, κάτω απ΄το οποίο υπό προϋπόθεσης υπάρχει αυταποζημίωση για τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις.

Στην Τεχνική Έκθεση της μελέτης, αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε η συγκεκριμένη επιλογή χάραξης της βασικής οδού της Περιφερειακής Οδού των Φηρών και των συνδετήριων Καρτεράδου- Φηρών και Βουρβούλου, και τα κριτήρια που ακολουθήθηκαν.
Ύστερα από τα πιο πάνω, εισηγούμαι :

Την έγκριση των ανασυνταχθέντων για τους πιο πάνω αναφερόμενους λόγους τοπογραφικών διαγραμμάτων κτηματολογικών πινάκων και πράξεων αναλογισμού.Την απαλλοτρίωση των ακινήτων που απαιτούνται για την υλοποίηση της οδού “Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλο – Οία Ν. Θήρας μήκους 8.874,26 μ και συνδετηρίων οδών της Περιφερειακής των Φηρών συνολικού μήκους περίπου 3.907,18 μ του Δήμου Θήρας του Νομού Κυκλάδων” σύμφωνα με τα κτηματολογικά διαγράμματα ,τους κτηματολογικούς πίνακες και τις πράξεις αναλογισμού που ανασυντάχθηκαν από το μελετητικό γραφείο Ι. Αλαβάνος – Χ. Αθανασόπουλος Ε.Ε και θεωρήθηκαν στις 16-06-2011 απ' την Δ/ντρια Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου, για λόγους προφανούς δημοσίου συμφέροντος, αφού απ' την υλοποίησή της:α) Το βόρειο και κεντρικό τμήμα της Σαντορίνης θα αποκτήσει άνετο, γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
β) Θα περιοριστεί στο ελάχιστο η κίνηση μέσα στους οικισμούς Βουρβούλου, Ημεροβιγλίου, Φηρών, Καρτεράδου, Μεσαριάς και Βόθωνα και αυτό θα έχει ευεργετικές συνέπειες στους κατοίκους της, αφού θα αναβαθμισθεί το περιβάλλον, οι συνθήκες διαβίωσης και η ασφάλειά τους.
γ) Θα βοηθήσει στην σωστότερη ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Ο Γενικός Διευθυντής
Τ.Υ.
Ιωάννης ΑλβέρτηςΠολιτικός Μηχανικός με Α΄βαθ.

Συνημμένα :

Κτηματολογικά Διαγράμματα

Κτηματολογικοί Πίνακες και Πράξης Αναλογισμού

Ε.Δ.:

Χ.Α.

Φ.Ε.

ΘΕΜΑ : Σύσταση Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου και δυο Αυτοτελών Γραφείων Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΘΕΜΑ : Σύσταση Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου και δυο Αυτοτελών Γραφείων Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού
ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 186, ΙΙΙ του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι απονεμόμενες στην Περιφέρεια αρμοδιότητες του τομέα Α Προγραμματισμού – Ανάπτυξης αριθ.1-31 θα ασκούνται από 1-7-2011.
Μέχρι την 30-6-2011 οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και συγκεκριμένα σύμφωνα με τον οργανισμό της (άρθρο 23 του ΠΔ 143/2010) από τη Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης που είχε συσταθεί με το ν.2503/2007. Με την αριθ.1561/2011 (ΦΕΚ 445/τ.Β) απόφασή του ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξουσιοδότησε να υπογράφουν με εντολή του σε θέματα επενδύσεων τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου για τις Κυκλάδες και τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ν.Δωδεκανήσου για τα Δωδεκάνησα, το οποίο είχε συσταθεί με το ΠΔ 9/2010 (ΦΕΚ 10/τ.Α).
Στο ΠΔ 130/2010 «Οργανισμός της Π.Ν.Αιγαίου» (ΦΕΚ 223/τ.Α) έχει προβλεφθεί στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού η ύπαρξη Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης για την άσκηση των πιο πάνω αρμοδιοτήτων και με αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια χωρίς να προβλέπεται λειτουργία Τμήματος στο ν. Δωδεκανήσου όπου υπάρχει έντονη επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα.
Με το νέο επενδυτικό νόμο 3908/2011 (ΦΕΚ 8/τ.Α) «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Οικονομική Συνοχή» θεσπίζεται ένα νέο καθεστώς ενισχύσεως των ιδιωτικών επενδύσεων. Κατ’ εφαρμογή του ανωτέρω νόμου εκδόθηκε το ΠΔ 33/2011 (ΦΕΚ 83/τ.Α) «Διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο ν.3908/2011» στο άρθρο 1 παρ.1γ του οποίου προβλέπεται η σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου Εξυπηρέτησης Επενδυτών στις Δ/νσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού των Περιφερειών. Ειδικά στην Π.Ν.Αιγαίου συνιστάται και λειτουργεί στο νομό Δωδεκανήσου Αυτοτελές Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών, που υπάγεται στη Γεν.Δ/νση Ανάπτυξης και τούτο διότι η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης δεν διέθετε αντίστοιχη Οργανική Μονάδα στη Ρόδο στην οποία να ενταχθεί το εν λόγω Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών, με αποτέλεσμα, και μέχρι της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το προαναφερθέν Γραφείο να έχει ενταχθεί στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης που εδρεύει στη Ρόδο έτσι ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία του μέχρι να οριστικοποιηθεί η διαδικασία της σχετικής τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Δεδομένου ότι οι αρμοδιότητες του τομέα επενδύσεων θα ασκούνται από την 1-7-2011 από την Π.Ν.Αιγαίου επείγει και επιβάλλεται η ρύθμιση του θέματος άσκησής τους και από υπηρεσία της περιφέρειας η οποία θα εδρεύει στη Ρόδο . Για το λόγο αυτό εισηγούμαστε τις ακόλουθες τροποποιήσεις στον Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην παρ.2 του άρθρου 4 του ΠΔ 130/2010 (ΦΕΚ 223/τ.Α) η περ.γ αντικαθίσταται ως εξής :
γ.1 «Τμήμα Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο και τοπική αρμοδιότητα στο νομό Κυκλάδων».
γ.2 «Τμήμα Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο και τοπική αρμοδιότητα στο νομό Δωδεκανήσου».
Στην ίδια παράγραφο προστίθεται τα εδάφια :
ε.1 «Αυτοτελές Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο και τοπική αρμοδιότητα στο νομό Κυκλάδων».
ε.2 «Αυτοτελές Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο και τοπική αρμοδιότητα στο νομό Δωδεκανήσου».

Στην παρ.3 του ίδιου άρθρου η περ. γ διορθώνεται ως εξής :
«γ. Στα Τμήματα Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υπάγονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες :»
Στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου προστίθεται το εδάφιο :
ε.Στα Αυτοτελή Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υπάγονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες :
εα.Η παραλαβή των αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του ν.3908/2011.
εβ.Η διενέργεια προελέγχου πληρότητας του φακέλου και η χορήγηση προθεσμίας για την τυχόν συμπλήρωση αυτού κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 3 του ΠΔ 33/2011
εγ.Η χορήγηση αποδεικτικών παραλαβής με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου
εδ.Η ενημέρωση των φορέων των επενδυτικών σχεδίων για την πορεία εξέτασης του φακέλου
εε.Η παραλαβή αιτήσεων, δικαιολογητικών και στοιχείων για τα λοιπά στάδια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων (ελέγχου, ολοκλήρωσης, εκταμίευσης, τήρησης των υποχρεώσεων) που υπάγονται στις διατάξεις του ν.3908/2011 και των ν.3299/2004, 2601/1998 και 1892/1990
εστ.Η παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων για τον τρόπο εφαρμογής του επενδυτικού νόμου, σύμφωνα με τις εντολές, οδηγίες και εγκυκλίους των αρμοδίων υπηρεσιών.

Στο άρθρο 38 αντικαθίσταται η παρ.3 ως εξής «Στα Τμήματα Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και στα Αυτοτελή Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου προΐστανται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Μηχανικών όλων των κλάδων, ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Δασολόγων ή ΤΕ Μηχανικών όλων των κλάδων, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΤΕ Λογιστικού, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΘΕΜΑ: Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΘΕΜΑ: Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 178 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» προβλέπεται η συγκρότηση με απόφαση του Περιφερειάρχη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης ως γνωμοδοτικού οργάνου της Περιφέρειας. Η θητεία της ακολουθεί τη θητεία της περιφερειακής αρχής

Σ΄ αυτήν συμμετέχουν υποχρεωτικά οι δήμαρχοι της περιφέρειας, καθώς και εκπρόσωποι από:

- Οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων
- Επιμελητήρια και επιστημονικές οργανώσεις συλλόγων και φορέων
- Συνεταιριστικές οργανώσεις
- Τις κρατικές υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους στην περιφέρεια
- Τις οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην περιφέρεια
- Πολίτες

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Π.Ε.Δ., συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, είναι 35 έως 60 μέλη. Σε ποσοστό 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών ορίζονται ως μέλη μετά από κλήρωση και δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Στην ΠΕΔ προεδρεύει ο Περιφερειάρχης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζει με απόφασή του ο Περιφερειάρχης. Στις συνεδριάσεις της ΠΕΔ προσκαλούνται και συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς και οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η ΠΕΔ εισηγείται στο Π.Σ. σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας, γνωμοδοτεί ως προς θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος που παραπέμπονται σε αυτήν από το Π.Σ. ή τον Περιφερειάρχη, εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
Η ΠΕΔ συνεδριάζει δημόσια τουλάχιστον μια φορά ανά τρίμηνο. Η σύγκλισή της γίνεται με πρόσκληση του Προέδρου της η οποία κοινοποιείται στα μέλη της με κάθε πρόσφορο μέσο 7 εργάσιμες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία.

Με την από 31-5-2011 ανακοίνωσή μας, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας γνωστοποιήθηκε ότι την 3-6-2011 και ώρα 10.30 θα πραγματοποιηθεί στο Γραφεία της Δ/νσης Διαφάνειας και Η.Δ (Πλατεία Τσιροπινά-Ερμούπολη Σύρου), δημόσια ανοιχτή ηλεκτρονική κλήρωση από τους εκλογικούς καταλόγους της περιφέρειας για την ανάδειξη 20 πολιτών- μελών της ΠΕΔ.
Τα ονοματεπώνυμα των κληρωθέντων πολιτών αναγράφονται στο συνημμένο στην παρούσα πρακτικό.

Στην ΠΕΔ Ν.Αιγαίου, εκτός του Προέδρου, συμμετέχουν εκ του Νόμου οι 34 Δήμαρχοι της Περιφέρειας :

ΚΟΤΤΩΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Δήμαρχος Αγαθονησίου

ΡΟΥΣΣΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, Δήμαρχος Αμοργού

ΡΟΥΣΣΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, Δήμαρχος Ανάφης

ΓΛΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δήμαρχος Άνδρου

ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δήμαρχος Αντιπάρου

ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ, Δήμαρχος Αστυπάλαιας

ΖΩΡΖΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Δήμαρχος Θήρας

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Δήμαρχος Ιητών

ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Δήμαρχος Καλυμνίων

ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Δήμαρχος Καρπάθου

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Δήμαρχος Κάσου

ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Δήμαρχος Κέας

ΜΑΓΓΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, Δήμαρχος Κιμώλου

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Δήμαρχος Κύθνου

ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Δήμαρχος Κω

ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Δήμαρχος Λειψών

ΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, Δήμαρχος Λέρου

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΥΛΟΣ, Δήμαρχος Μεγίστης

ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, Δήμαρχος Μήλου

ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ-ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Δήμαρχος Μυκόνου

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΥ ΝΙΚΟΣ, Δήμαρχος Νισύρου

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Δήμαρχος Πάρου

ΣΤΟΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Δήμαρχος Πάτμου

ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Δήμαρχος Ρόδου

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Δήμαρχος Σερίφου

ΣΥΡΙΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δήμαρχος Σικίνου

ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Δήμαρχος Σίφνου

ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, Δήμαρχος Σύμης

ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης

ΑΛΙΦΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ , Δήμαρχος Τήνου

ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Δήμαρχος Τήνου

ΒΕΝΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Δήμαρχος Φολεγάνδρου

ΠΑΤΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Δήμαρχος Χάλκης

Τα υπόλοιπα 5 μέλη που απαιτούνται για τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού 60 της ΠΕΔ προτείνουμε να είναι τα ακόλουθα (τακτικά και αναπληρωματικά):

Εμπορικά και Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου
Ενώσεις Ξενοδόχων Ρόδου και Μυκόνου
Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρόδου και Νάξου
Εργατικά Κέντρα Δωδεκανήσου και Κυκλάδων
Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ν.ΑιγαίουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ερμούπολη 3-6-2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αριθ.πρωτ. ΔΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση : Ερμούπολη
Ταχ.Κώδικας : 84100
Τηλέφωνο : 2281082902
Telefax : 2281083542
E-mail : gendief@1730.syzefxis.gov.gr


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΛΗΡΩΣΗΣΣτην Ερμούπολη Σύρου, σήμερα Παρασκευή 3-6-2011 και ώρα 10.30 διενεργήθηκε στη Δ/νση Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Πλατεία Τσιροπινά), δημόσια ανοιχτή κλήρωση από τους εκλογικούς καταλόγους για την ανάδειξη 20 πολιτών οι οποίοι θα συμμετέχουν ως μέλη στην προβλεπόμενη από το άρθρο 178 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης.

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης έχει ως ακολούθως :

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1.Αντωναράκης Τσαμπίκος του Νικολάου με ΕΕΑ 1217970000016
2.Καρανάτσιου Φωτεινή του Στάλιου με ΕΕΑ 1223990000342
3.Βανίδης Πλαστήρας Καλλίνικος του Πολυδεύκη με ΕΕΑ 1224950000427
4.Αντωναράκης Εμμανουήλ του Δημητρίου με ΕΕΑ 1217957000046
5.Χριστοδούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου με ΕΕΑ 1204958000769
6.Δραμουντάνης Ιωάννης του Εμμανουήλ με ΕΕΑ 1211972000207
7.Καρακιτσάκου Σοφία του Νικολάου με ΕΕΑ 1224947001701
8.Σκουμπουρδή Μαρία του Ιωάννη με ΕΕΑ 1224951004855
9.Μέρου Κωνσταντίνα του Δημήτρη με ΕΕΑ 1222982000523
10.Κονδύλης Νικόλαος του Κωνσταντίνου με ΕΕΑ 1210975004011
11. Αμάλλου Κλεοπάτρα του Σεβαστού με ΕΕΑ 1207963000014
12.Ζερβάνος Στέφανος του Ιπποκράτη με ΕΕΑ 1214949002256
13.Νικολαΐδου Ειρήνη του Νικολάου με ΕΕΑ 1212962000538
14.Ζέκου Δήμητρα του Ευαγγέλου με ΕΕΑ 4711961000606
15.Τσούκα Γεωργία του Θεοδώρου με ΕΕΑ 3119946001083
16.Ρούσσος Νικόλαος του Λουκά με ΕΕΑ 3101957000216
17.Συρίγου Ειρήνη του Νικολάου με ΕΕΑ 3121947000303
18.Τρέσσου Δήμητρα του Στυλιανού με ΕΕΑ 3114942000164
19.Σορώκος Ιάκωβος του Παναγιώτη με ΕΕΑ 3120947001303
20.Βαζαίου Αναστασία του Νικολάου με ΕΕΑ 3123942000090

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
(κατ’ αντιστοιχία με τα τακτικά)

1.Αντωνιάδης Γεώργιος του Αντωνίου με ΕΕΑ 1224960000190
2.Φέγκου Παρασκευή του Σταματίου με ΕΕΑ 1202946001512
3.Τσιμπίδης Αντώνιος του Ηλία με ΕΕΑ 1226983000110
4.Κόλλιας Γεώργιος του Ιωάννη με ΕΕΑ 1712979000220
5.Μαθιουδάκης Ευστάθιος του Ιωσήφ με ΕΕΑ 1224971002855
6.Σαρρή Δέσποινα του Δημητρίου με ΕΕΑ 1224984004509
7.Καραμανώλης Μιχαήλ του Φώτιου με ΕΕΑ 1211948000347
8.Λατσατιανός Βασίλειος του Ελευθέριου Μιχαήλ με ΕΕΑ 1224980002860
9.Ασβεστάς Ιωάννης του Γεωργίου με ΕΕΑ 1210951000077
10.Τσιτσιλώνη Χαρίκλεια του Σεραφείμ με ΕΕΑ 1222954000542
11.Σειμενόγλου Παναγιώτης του Θεοδώρου με ΕΕΑ 1214991001571
12. Χατζαντώνη Αικατερίνη του Νικολάου με ΕΕΑ 1206942000548
13.Κάραλη Αδαμαντία του Γεωργίου με ΕΕΑ 0105972024041
14.Ρούσσου Αικατερίνη του Ιωσήφ με ΕΕΑ 3109977001763
15.Σταυρακοπούλου Σοφία του Κωνσταντίνου με ΕΕΑ 3119951000785
16.Τηνιακός Ιωάννης του Αντωνίου με ΕΕΑ 3115981000345
17.Γιώργος Ιωάννης του Θεολόγη με ΕΕΑ 0105948012981
18.Βαμβούνη Μαργαρίτα του Αλέξανδρου με ΕΕΑ 3118970000051
19.Λεγάκης Αγαπητός του Ρωμανού με ΕΕΑ 0145956002215
20.Περαντινός Ιωάννης του Κωνσταντίνου με ΕΕΑ 3123961000716Ο Προϊστάμενος Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Διοίκησης
του Τμήματος Διαφάνειας και Η.Δ.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΟΥΤΣΟΣΗ Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής ΛειτουργίαςΕΥΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Δίκτυο ΝECSTour (Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για έναν Ανταγωνιστικό και Βιώσιμο Τουρισμό)ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 23 Μαΐου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ. Πρωτ. 92/2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ &
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
κ. Δέσποινας Διακοσταυριανού - Σώζου

Δ/νση: Πλ.Ελευθερίας
Τ.Κ. 85100 ΡΟΔΟΣ
Τηλ: 22413 -60608
FAX: 22410-44430
s.diakostavrianou@pnai.gov.grΘΕΜΑ: Συμμετοχή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Δίκτυο ΝECSTour (Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για έναν Ανταγωνιστικό και Βιώσιμο Τουρισμό)

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Στο νέο πολιτικό πλαίσιο της ΕΕ για τον ευρωπαϊκό τουρισμό -που προσδιορίστηκε πέρυσι το Νοέμβριο στην Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Η Ευρώπη, ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για τον ευρωπαϊκό τουρισμό»- βασίζεται η γνωμοδότηση που υιοθέτησε πρόσφατα η Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών:η ανάπτυξη ενός βιώσιμου, υπεύθυνου και ποιοτικού τουρισμού εναπόκειται στην πείρα των τοπικών και περιφερειακών αρχών καθώς οι πρωτοβουλίες των τοπικών αρχών και των ευρωπαϊκών περιφερειακών δικτύων πρωτοπορούν στην ανάπτυξη προτύπων βιώσιμου τουρισμού.

Επομένως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν πλήρως η πείρα και οι γνώσεις της προώθησης της τοπικής και περιφερειακής συνεργασίας. Μάλιστα, υπογραμμίζεται η ανάγκη διαμόρφωσης ενός συστήματος δεικτών για τη βιώσιμη διαχείριση των προορισμών με τη συνδρομή του NecsTour-Δικτύου των Ευρωπαϊκών Περιφερειών για ένα Βιώσιμο και Ανταγωνιστικό Τουρισμό.

Αποστολή του εν λόγω δικτύου των ευρωπαϊκών περιφερειών είναι:

Ο συντονισμός των περιφερειακών αναπτυξιακών και ερευνητικών προγραμμάτων για ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο

η ανταλλαγή πληροφοριών και η υλοποίηση κοινών δράσεων

η λειτουργία του ως κύριου συνομιλητή των οργάνων της ΕΕ
για τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής τουρισμού στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λισσαβώνας.Στο δίκτυο συμμετέχουν μέχρι σήμερα 18 περιφέρειες από
το Βέλγιο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την
Πορτογαλία και τη Σουηδία.


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού μεταξύ καθιερωμένων και αναδυόμενων τουριστικών προορισμών, στα πλαίσια των σύγχρονων τάσεων και λόγω της ανάγκης να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί,

η εφαρμογή ενός μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης&

ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού μας προϊόντοςείναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν (σε όλα του τα επίπεδα : υποδομές, υπηρεσίες, προϊόντα, κλπ) πρέπει πλέον να εναρμονίζεται με το περιβάλλον (φυσικό, πολιτισμικό και ανθρώπινο) ενώ για να χαρακτηριστεί βιώσιμη η τουριστική ανάπτυξη προϋποθέτει την υιοθέτηση πρακτικών -που πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον και την ταυτότητα του τόπου - θα την καταστήσουν οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη για τις τοπικές κοινωνίες.

Δεδομένης, λοιπόν, της βαρύτητας του τομέα του τουρισμού για την τοπική μας οικονομία και του προβλεπόμενου από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» προγραμματικού και αναπτυξιακού ρόλου μας (ν.3852/2010, άρθρο 203, §1.β), θεωρούμε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε την δυνατότητα συμμετοχής μας στο δίκτυο NECSTours, του οποίου οι στόχοι είναι αυτοί ακριβώς: Έρευνα και υιοθέτηση πρακτικών για αειφόρο και ανταγωνιστικό τουρισμό, σε επίπεδο περιφέρειας.

Θεωρούμε πως τόσο η δικτύωση αυτή καθαυτή όσο και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της, μόνο θετικά μπορούν να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και παρακαλώ να εγκρίνετε την πρότασή μας.

Με εκτίμηση,Διακοσταυριανού- Σώζου Δέσποινα
ΑντιπεριφερειάρχηςΘΕΜΑ: Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής ΚατάρτισηςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 23 Μαΐου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ. Πρωτ. 91/2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ &
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
κ. Δέσποινας Διακοσταυριανού - Σώζου

Δ/νση: Πλ.Ελευθερίας
Τ.Κ. 85100 ΡΟΔΟΣ
Τηλ: 22413 -60608
FAX: 22410-44430
s.diakostavrianou@pnai.gov.grΘΕΜΑ: Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

O νέος Νόμος 3879 (ΦΕΚ 20163) για την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης, που ψηφίστηκε το Σεπτέμβρη του 2010, στοχεύει μεταξύ άλλων:

στη συστηματοποίηση και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών αναγκών των ενηλίκων σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της κοινωνικής ανάπτυξης.

στην ανάπτυξη/ ανάδειξη και στην ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης και της γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων

στη διασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης των ατόμων -και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες- σε όλες τις δράσεις κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων

στην αναγνώριση και πιστοποίηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ατόμων

Ο ρόλος της Περιφέρειας στο νέο σχεδιασμό είναι σημαντικός. Με το Εθνικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης διασφαλίζεται ενιαίος προγραμματισμός των δράσεων δια βίου μάθησης ενώ ταυτόχρονα αποκεντρώνεται η εξειδίκευση του προγραμματισμού σε περιφερειακό (και τοπικό) επίπεδο.
Η Περιφέρεια καταρτίζει, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγράμματός της, το περιφερειακό πρόγραμμα δια βίου μάθησης, με βάση το αντίστοιχο εθνικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης, κατά τις διατάξεις της § 3 του άρθρου 4.
Το περιφερειακό πρόγραμμα δια βίου μάθησης περιλαμβάνει ιδίως επενδύσεις, προγράμματα ή επί μέρους δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και γενικότερα δράσεις εφαρμογής της δημόσιας πολιτικής δια βίου μάθησης σε περιφερειακό επίπεδο.
Οι δράσεις του περιφερειακού προγράμματος δια βίου μάθησης μπορεί να χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσω της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, από επιχορηγήσεις και από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας αφορούν κυρίως:

την αρχική επαγγελματική κατάρτιση: τη λειτουργία και τη διαχείριση των δημόσιων Ι.Ε.Κ. που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων (διατάξεις της § 3 του άρθρου 12).Ενδεικτικές δράσεις: α)αναμόρφωση προγραμμάτων ΙΕΚ και λοιπών φορέων Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, β)Ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων, π.χ. Τουριστικές Σχολές, Ναυτικές Σχολές, κλπ, γ)Νέα Προγράμματα σπουδών Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, δ) Υποτροφίες, κα

την συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Ενδεικτικές δράσεις: α)Προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης για τη βελτίωση ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και ενθάρρυνση της αγροτικής οικονομίας, β) προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής επιχειρήσεων μέσω στοχευμένης κατάρτισης εργαζομένων, γ) Κατάρτιση Ανέργων με υποχρεωτική απασχόληση σε πράσινα και τουριστικά επαγγέλματα, δ) κατάρτιση ανέργων Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων, Προγράμματα Κατάρτισης Εργαζομένων, καΓια το λόγο αυτό προβλέπεται συγκρότηση -με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου-, Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης με αρμοδιότητα τη διατύπωση εισηγήσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο για θέματα:

επαγγελματικής κατάρτισης και σύνδεσής της με την αγορά εργασίας

διερεύνησης και εκτίμησης των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων της αγοράς εργασίας της Περιφέρειας

ιεράρχησης των επαγγελματικών ειδικοτήτων που πρέπει να λειτουργήσουν στα Ι.Ε.Κ., στα Κ.Ε.Κ. και γενικότερα στις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνονται υπόψη κατά την εκπόνηση τόσο του Περιφερειακού όσο και του Εθνικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης .
Στην Επιτροπή αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών και των λοιπών κοινωνικών φορέων που αντιστοιχούν στους αναπτυξιακούς τομείς της Περιφέρειας, εκπρόσωπος της αντίστοιχης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και εκπρόσωπος των Κ.Π.Α. της Περιφέρειας που ορίζεται από τον Ο.Α.Ε.Δ..

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προτείνουμε – εκτός από τους δύο εκπροσώπους που ορίζονται σαφώς από το Νόμο (όπως αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο )- να συμμετέχουν εκπρόσωποι από:

Εργατικό Κέντρο

Εμπορικό Επιμελητήριο

Ένωση Αγροτικών- Γεωργικών Συνεταιρισμών

Περιφερειακή Εκπαίδευση

Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Νοτίου Αιγαίου

Περιφερειακό ΣυμβούλιοΠαρακαλούμε όπως εγκρίνετε την Συγκρότηση της Επιτροπής.
Με εκτίμηση,Διακοσταυριανού- Σώζου Δέσποινα
ΑντιπεριφερειάρχηςΘΕΜΑ: Υποστήριξη του Δήμου Μήλου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝΕρμούπολη 17 - 6 -2011
Αριθ. Πρωτ.Τ.Υ. 30554/2999

Ταχ. Δ/νση : Ερμούπολη
Ταχ. Κώδικας : 84100
Πληροφορίες : Δελασούδα Νικολέττα
Τηλέφωνο : 22810 79132
FAX : 22810 84124
E-mail : dtek@1730.syzefxis.gov.grΠΡΟΣ:
Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου
Ενταύθα


ΘΕΜΑ: Υποστήριξη του Δήμου Μήλου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος Μήλου ,έχει μεγάλη έλλειψη μηχανικών (Μηχανικών ΤΕ και ΠΕ) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες , για την εύρυθμη λειτουργία του.
Μετά την κατάργηση της ΤΥΔΚ , η οποία μέχρι 31-12-2010 παρείχε την συνδρομή της στον Δήμο και την απορρόφηση της από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.
Ο Δήμος Μήλου , έχει πάνω από 4000 κατοίκους και σύμφωνα με την Ισχύουσα Νομοθεσία (Καλλικράτης) σε περίπτωση αδυναμίας του απευθύνεται στον Δήμο της πρωτεύουσας του Νομού , για να τον συνδράμει.
Ο Δήμος Μήλου με το υπ’αριθμ. 1829/5-04-11 έγγραφό του , ζήτησε την συνδρομή του Δήμου Ερμούπολης ο οποίος όμως απάντησε αρνητικά (έγγραφό που πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο Μήλου με το υπ’αριθμ. 2361/02-05-2011).
Στην συνέχεια ο Δήμος Μήλου απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέλνοντας την με αριθ.129/2011 Απόφαση του Δ.Σ.Μήλου .
Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της σε Τεχνικό προσωπικό , κρίνεται απαραίτητο να βοηθηθεί ο Δήμος Μήλου από την Δνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων χρησιμοποιώντας και τους τεχνικούς των Υπηρεσιών στο της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου.
Ύστερα από τα πιο πάνω εισηγούμαστε να γίνει δεκτό το αίτημα συνδρομής του Δήμου Μήλου από Τεχνικούς της Δ/νσης Τ.Ε. Κυκλάδων και παρακαλώ να αποφασίσει θετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.Ο Γενικός Διευθυντής
Τ.Υ.Ιωάννης ΑλβέρτηςΠολιτικός Μηχανικός με Α΄βαθ.

Συνημμένα :Ε.Δ.:

Χ.Α.

Φ.Ε.


ΘΕΜΑ : Αγορά ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου ΑιγαίουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                

ΘΕΜΑ : Αγορά ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

            Στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λειτουργούν οι ακόλουθες υπηρεσίες με συνολικό αριθμό υπαλλήλων  95 :
 1. Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών
 2. Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού
 3. Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων
 4. Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 5. Δ/νση Εξυπηρέτησης του Πολίτη
 6. Δ/νση Διοίκησης
 7. Δ/νση Οικονομικού
 8. Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
 9. Δ/νση Ανάπτυξης Κυκλάδων
 10. Δ/νση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων
 11. Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών
 12. Δ/νση Πολιτικής Προστασίας
 13. Τμήμα Τουρισμού Κυκλάδων
 14. Αυτοτελές Τμήμα ΠΣΕΑ-ΠΑΜ
 15. Νομική Υπηρεσία
 16. Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Διεθνώ ΣΧέσεων
 17. Γραφείο Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών και Ειδικών Συμβούλων

Πρέπει να ληφθεί υπόψη και η λειτουργία γραφείων για τη στέγαση των περιφερειακών παρατάξεων, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή λόγω έλλειψης χώρου.
Ακόμη είναι απαραίτητη η ύπαρξη κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και των διοικητικών επιτροπών της Περιφέρειας.

Για τη στέγαση των περισσοτέρων από τις πιο πάνω υπηρεσίες μισθώνονται ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Ερμούπολης, με αποτέλεσμα τη διασπορά των υπηρεσιών και την  αδυναμία ορθολογικής κατανομής του προσωπικού.
Το κόστος μίσθωσης των κτιρίων αυτών ετησίως φτάνει στο ποσό των 140.556 Ευρώ. Επιπλέον κάποια από αυτά είναι κτίρια που χρήζουν εκτεταμένης επισκευής, ενώ η παλαιότητά τους δεν επιτρέπει τη διασφάλιση της λειτουργίας των ηλεκτρονικών μέσων που πλέον είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Μετά τα παραπάνω εισηγούμαστε  την αγορά ακινήτου 600 έως 1.000 τ.μ. στην Ερμούπολη της Σύρου για τη στέγαση των υπηρεσιών της έδρας της Π.Ν.Αιγαίου σύμφωνα με τα άρθρα 163 παρ.ζ και 273 του ν.3852/2010, το ΠΔ 30/96 και το ΠΔ 242/1996.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More