ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Έγκριση υποβολής προτάσεων για ένταξη στο Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 των εξής Έργων : α) 12/ θέσιο Γυμνάσιο Κω. β) Προσθήκη Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής - Χημείας και Βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου γ) Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος (Υποέργο: Εργασίες οδοστρωσίας κι ασφαλτόστρωσης οδού)», για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ



Ρόδος 20 – Ιουνίου - 2011
Αρ. Πρωτ. 3873



ΠΡΟΣ : κ. Πρόεδρο
Περιφερειακού Συμβουλίου



ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ

«Έγκριση υποβολής προτάσεων για ένταξη στο Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 των εξής Έργων :
α) 12/ θέσιο Γυμνάσιο Κω.
β) Προσθήκη Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής - Χημείας και Βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου
γ) Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος (Υποέργο: Εργασίες οδοστρωσίας κι ασφαλτόστρωσης οδού)», για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της έχει ωριμάσει προτάσεις για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 των εξής έργων:

«12/ θέσιο Γυμνάσιο Κω»

«Προσθήκη Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής - Χημείας και Βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου»

«Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος (Υποέργο: Εργασίες οδοστρωσίας κι ασφαλτόστρωσης οδού)»





12/ θέσιο Γυμνάσιο Κω



Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης είναι 2.180.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αναλύεται ως εξής : Εργολαβία – Κατασκευή κτιρίου 2.152.748,43 €, σύνδεση με ΔΕΗ 15.000,00 €, σύνδεση με ύδρευση - αποχέτευση 12.251,57 €.
Το υποέργο που αφορά στην Εργολαβία – Κατασκευή του σχολικού κτιρίου έχει δημοπρατηθεί και το σχολικό κτίριο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου 12/θέσιου Γυμνασίου (με τον περιβάλλοντα χώρο) στη πόλη της Κω δυναμικότητας 360 μαθητών. Το σχολικό κτήριο κατασκευάζεται στη περιοχή "Λάμπη" του οικισμού Νέας Αλικαρνασσού σε οικόπεδο (Κ.Μ. 2955 Γαιών Εξοχής) έκτασης 5.812,00 μ², ιδιοκτησίας του Δήμου Κώ.
Το κτήριο είναι διώροφο με συνολικό ύψος από το διαμορφωμένο έδαφος 7,50 μ., κάλυψη 1596,67τ.μ. και δόμηση 2.214,2 τ.μ. Το ισόγειο καταλαμβάνει επιφάνεια 1391,16 τ.μ. και θα φιλοξενεί έξι αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία διδασκάλων της γραμματείας και του διευθυντή, τη βιβλιοθήκη την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς χώρους, το λεβητοστάσιο και τους χώρους υγιεινής. Η συνολική επιφάνεια των Η/Χ είναι 205,51 τ.μ.. Ο όροφος καταλαμβάνει επιφάνεια 823,04 τ.μ. και θα φιλοξενεί τις υπόλοιπες αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια. Ο όγκος του κτηρίου είναι 8.834,41 κ.μ.

Προσθήκη Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής - Χημείας και Βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου





Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης είναι 810.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αναλύεται ως εξής : Εργολαβία - Κατασκευή κτιρίου 791.633,10 €, σύνδεση με ΔΕΗ 10.000,00 €, σύνδεση με ύδρευση - αποχέτευση 8.366,90 €
Το υποέργο που αφορά στην Εργολαβία – Κατασκευή του σχολικού κτιρίου έχει δημοπρατηθεί και το σχολικό κτίριο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Το έργο αφορά Προσθήκη κατ' Επέκταση νέου Διώροφου Σχολικού Κτιρίου. Το νέο κτίριο έχει εμβαδόν ισογείου 380,31μ2, Α΄ ορόφου 380,31μ2. και υπογείου 98,08μ2. Οι χώροι που προβλέπονται σε κάθε όροφο είναι:



Υπόγειο: Περιλαμβάνει την εγκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του νέου κτιρίου στο χώρο αυτό, καθώς και την εγκατάσταση του μηχανοστασίου του ανελκυστήρα κάτω από το κλιμακοστάσιο. Επίσης υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για την λειτουργικότητα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο.

Ισόγειο: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (εμβαδόν 183.94 μ2), αποδυτήρια αγοριών, κοριτσιών και αποχωρητήρια αγοριών, κοριτσιών και Α.Μ.Ε.Α.

Α' όροφος: Στον όροφο αυτό υπάρχουν τρεις κύριοι χώροι διδασκαλίας, η αίθουσα πληροφορικής (εμβαδόν 77.40 μ2) , το εργαστήριο φυσικοχημείας (εμβαδόν 77.40μ2) και η βιβλιοθήκη (εμβαδόν 64.80 μ2). Έχουν προβλεφθεί επίσης αποχωρητήρια (W.C.) αγοριών / κοριτσιών και Α.Μ.Ε.Α. Έχει ληφθεί υπ' όψη ο κανονισμός πυρασφάλειας του Κτιριοδομικού Κανονισμού όσον αφορά τις εξόδους κινδύνου του σχολικού κτιρίου στο ισόγειο και στο Α' όροφο
Θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (προαύλιο Δημοτικού σχολείου)
στην στάθμη εσόδου του Α' ορόφου και στην στάθμη εσόδου του ισογείου (χώρος
στάθμευσης) με κεκλιμένα επίπεδα πρόσβασης, ειδικά για την πρόβλεψη
πρόσβασης Α.Μ.Ε.

Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος (Υποέργο: Εργασίες οδοστρωσίας κι ασφαλτόστρωσης οδού)





Ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι 1.821.756,49 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) Το έργο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το έργο αφορά στις εργασίες που ολοκληρώνουν την κατασκευή της επαρχιακής οδού Σπόα – Όλυμπος στη νήσο Κάρπαθο. Οι εργασίες εκτείνονται σε μήκος 15.500 μ. περίπου.
Πιο συγκεκριμένα στην πρόταση περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες:
α) Εργασίες οδοστρωσίας με την κατασκευή υπόβασης και βάσης από θραυστό υλικό λατομείου σύμφωνα με τις προδιαγραφές, συνολικού πάχους 20 εκατ..
β) Κατασκευή ασφαλτικής στρώσεως κυκλοφορίας, κατηγορίας ΠΤΠ Α265 πάχους 0.05μ.
γ) Τοποθέτηση πινακίδων (κατακόρυφη σήμανση), διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστήρων.
δ) Τοποθέτηση μονόπλευρων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας τύπου ΜΣΟ-1.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε για την έγκριση υποβολής των προτάσεων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 των παραπάνω έργων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More