ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Ο δρόμος που ακολουθούμε ως παράταξη είναι σωστός»

Συνέντευξη έδωσε η Μίκα Ιατρίδη στην καθημερινή εφημερίδα METRO και το δημοσιογράφο Γιώργο Κατσίγιαννη, η οποία δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Παρασκευής 6 Μαΐου 2011.


Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:


Μίκα Ιατρίδη: «Ο δρόμος που ακολουθούμε ως παράταξη είναι σωστός»


«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου στη βάση μιας ρεαλιστικής πρότασης εξόδου από την κρίση και όχι να μοιράζουμε ανώφελες υποσχέσεις για να πάμε καλύτερα στις δημοσκοπήσεις», τονίζει στη «metro» η βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη.

Η νεαρή βουλευτής χαρακτηρίζει πρόκληση και ανοησία τη διεκδίκηση αναδρομικών από συνταξιούχους πολιτικούς, ενώ εκφράζει τη στήριξή της στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τις επιθέσεις του ΛΑΟΣ στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Συνέντευξη στον Γιώργο Κατσίγιαννη

-Συνταξιούχοι βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει. Πρόκληση ή ανοησία;

Θα είναι και τα δυο μαζί στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι βουλευτές επιμείνουν στη διεκδίκηση αυτή τώρα, σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολη για όλο τον κόσμο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά μια τέτοια διεκδίκηση φέρνει και σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και όλους τους εν ενεργεία βουλευτές.

Όπως ξέρετε, εγώ είμαι μια νέα, και σε ηλικία και σε θητεία, βουλευτής και μιλώ καθημερινά με τους συμπατριώτες μου Δωδεκανήσιους. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι στην επαρχία οι βουλευτές έχουμε πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει και σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε προκλητικές στάσεις και συμπεριφορές.

-Συμμερίζεστε την οργή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη εναντίον του ΛΑΟΣ με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων;

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος πολιτικός, με μακρά πολιτική ιστορία. Είναι προφανές ότι με την επίθεση που δέχτηκε από τον ΛΑΟΣ για την υπόθεση των υποβρυχίων είδε να αμφισβητείται τόσο το ήθος του όσο και η εντιμότητά του και είναι λογικό και επόμενο, κατά τη γνώμη μου, να οργιστεί.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν θα οργιζόταν, αν του αμφισβητούνταν η εντιμότητα και το ήθος του. Βέβαια, το πώς εκδηλώνει κάποιος την οργή του είναι προσωπικό του θέμα και εξαρτάται και από τη συγκεκριμένη στιγμή στην οποία βρίσκεται.

-Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακολουθεί αντικοινωνική πολιτική, εν τούτοις οι πολίτες δεν στρέφονται προς τη Ν.Δ.! Τι δεν κάνετε καλά;

Μάλλον δεν λαϊκίζουμε αρκετά, δεν υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες και δεν χαϊδεύουμε αφτιά, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει τις εκλογές του 2009. Αντίθετα, η Ν.Δ. πιστεύω ότι τηρεί μια υπεύθυνη στάση και θυμίζω ότι εμείς είχαμε προτρέψει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει εγκαίρως μέτρα και έχουμε προτείνει και δικά μας, με βασικό στόχο την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Θυμίζω ακόμα ότι προχωρήσαμε σε εσωκομματικές εκλογές και στην ανάδειξη από τη βάση της παράταξής μας του προέδρου μας, Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που σήμαινε, μεταξύ άλλων, και την ανάγκη να προχωρήσουμε τόσο στην κομματική αναδιάρθρωση όσο και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου προς την παράταξή μας. Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη, θέλει επίμονη και συστηματική δουλειά, γιατί οι πολίτες είναι, εύλογα, δύσπιστοι απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα συνολικά.

Πάντως, επειδή είναι δύσκολη η εποχή που ζούμε, πιστεύω ότι ο δρόμος που ακολουθούμε σαν παράταξη είναι σωστός. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι είναι αρκετό να πηγαίνουμε καλά δημοσκοπικά ή να είναι ο βασικός μας στόχος τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Θέλουμε να μας εμπιστευθούν οι πολίτες στη βάση μιας ρεαλιστικής πρότασης εξόδου από την κρίση και όχι στη βάση μιας ανώφελης υποσχεσιολογίας.

-Ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να ανοίξει κάποια στιγμή τα χαρτιά του και να πάρει θέση για όσα του καταλογίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι;

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πιστεύω ότι σε λίγο το ζητούμενο θα είναι να ανοίξουν τα χαρτιά τους αυτοί που μας κυβερνούν τώρα. Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν αρνούμαι ότι πολύς κόσμος θέλει κάποια στιγμή να ακούσει τον Κώστα Καραμανλή. Ξέρω ότι είναι τετριμμένο αυτό που θα πω, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μόνος που θα αποφασίσει για το αν θα μιλήσει και πότε θα μιλήσει.




http://www.metrogreece.gr/News.aspx?a_id=15143&NewsType=13

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More