ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Μίκας Ιατρίδη 04-05-2011

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Υγείας σε σχετική ερώτηση της για το Νοσοκομείο Ρόδου και την ένταξη του στην Γ΄ Ζώνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Και η κολοκυθιά συνεχίζεται!
Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς την απάντηση του Υπουργού Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο της Ρόδου και την ένταξη του στην Γ΄ Ζώνη;

Με βάση την απάντηση του το Υπουργείο:
Παραπέμπει τον ορισμό της ζώνης εφημεριών του Νοσοκομείου Ρόδου σε μελλοντικό χρόνο.
Συνεχίζει να εμπαίζει απροκάλυπτα τους Δωδεκανήσιους, τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Δείχνει ότι δεν το ενδιαφέρει η εξασφάλιση του ύψιστου αγαθού της υγείας στους ακρίτες νησιώτες.
Απαξιώνει αγώνες και προσπάθειες ετών για τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ακριτών νησιωτών.
Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ με σχέδιο και πρόγραμμα ισοπεδώνει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στα νησιά μας και δημιουργεί μεγάλο κλίμα ανασφάλειας σε όλους τους νησιώτες.
Τέλος, για να μην νομίζουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ ότι οι Δωδεκανήσιοι τρώμε κουτόχορτο ο νόμος 3918, τον οποίο και ανέφερα στην ερώτηση μου, λέει ακριβώς τα εξής: «Στην περίπτωση γ΄ του άρθρου 34 του ν.3896/2010 (ΦΕΚ 207 Α΄), προστίθεται από την έναρξη ισχύος της εδάφιο ως εξής: Στην ως άνω ζώνη ανήκουν επίσης νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας άγονων ή απομακρυσμένων ή νησιωτικών ή προβληματικών περιοχών, που θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και τα Κέντρα Υγείας των νησιωτικών περιοχών.»
Προφανώς για το Υπουργείο Υγείας τα Δωδεκάνησα δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Το Υπουργείο θέλει να παίζει με τα λόγια, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθεί ότι παίζει και με τις ζωές μας.»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΠ: 32991/14-4-11
ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή
Απαντώντας στην με αρ. 13399/18-3-2011 ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη Βουλευτή κ. Τ. Ιατρίδη σχετικά με τη λειτουργία και τη ζώνη εφημεριών του ΓΝ Ρόδου σας γνωρίζουμε τα εξής:
Με το νέο νόμο που ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. (Ν. 3918/2011, Φ.Ε.Κ. 31/Α/11) προβλέπεται ότι οι ζώνες εφημερίας θα ορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.
Επιπλέον, ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία μονάδων υγείας θα εξεταστούν συνολικά στα πλαίσια αναβάθμισης του Υγειονομικού Χάρτη και αναδιάταξης των Μονάδων Υγείας, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών, τη μείωση των ανισοτήτων και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, που ξεκίνησε την 01η-04-2011 και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More