ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΩ


Στην Κω βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η Μίκα Ιατρίδη,στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νησί.
Η βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε στο Νοσοκομείο της Κωμε το Διοικητή κ. Γιάννη Σοροκάκη και τους Διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείουκκ Διονυσία Διονυσοπούλου, Εμμανουήλ Αναστασάκη και Ντόρικα Στάμενα, ενώ στησυνάντηση παρευρέθη και η Προϊσταμένη Προσωπικού κα Όλγα Ιωαννίδου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου τουνησιού, όπως οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ηακαταλληλότητα του κτιρίου. Σε ότι αφορά τις ελλείψεις οι παριστάμενοιΔιευθυντές του νοσοκομείου σημείωσαν ότι αν και υπάρχουν γιατροί οι οποίοιείναι πρόθυμοι να έρθουν και να εργαστούν στο νοσοκομείο, αυτό δεν μπορεί ναγίνει γιατί λόγω των περικοπών δεν γίνονται προσλήψεις, μολονότι η κυβέρνησητου ΠΑΣΟΚ είχε ρητά δεσμευτεί ότι στην Υγεία οι προσλήψεις θα προχωρούσανκανονικά.
Στη συζήτηση τους με τη βουλευτή, οι γιατροί τόνισαν ακόμαότι η λύση των αποσπασμένων δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ σημείωσαν ότι θαπρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα, μισθολογικά κ.α., ώστε να έρθουν γιατροί καιστην Κω και στα μικρότερα νησιά. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, τόνισε ότι με τηνανάληψη των καθηκόντων του έχει προκηρύξει τις απαραίτητες θέσεις ιατρών, αλλάπαρόλα αυτά το νοσοκομείο εξακολουθεί και χρειάζεται καρδιολόγο, παιδίατρο,ακτινολόγο και νεφρολόγο, ενώ οι χημειοθεραπείες στην παθολογική κλινικήγίνονται χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού και κάτω απόακατάλληλες συνθήκες.
Η Μίκα Ιατρίδη σχολίασε πως δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚδεν λύνει τα προβλήματα. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει ναλάβει υπόψη του τη νησιωτικότητα και να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι τα νησιά μαςδεν συνδέονται με γέφυρες.
Το απόγευμα της Τρίτης η βουλευτής είχε συνάντηση με τουςπροέδρους και τα μέλη των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. στη διάρκεια της οποίαςσυζητήθηκαν οργανωτικά κυρίως θέματα.
Την Τετάρτη το μεσημέρι η Μίκα Ιατρίδη συναντήθηκε στοΔημαρχείο με το Δήμαρχο Κω, κ. Κώστα Καϊσερλη, ο οποίος και της παρουσίασε τηδική του εκδοχή για τα προβλήματα του Δήμου και το μέλλον του, ειδικά σεζητήματα που αφορούν τις υποδομές του νησιού.
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον πρόεδροτων αυτοκινητιστών κ. Βαγγέλη Ήλιο, ο οποίος εξέφρασε στη βουλευτή την αντίθεσητου στο φημολογούμενο διάταγμα Ραγκούση το οποίο και αναιρεί πλήρως το διάταγμαΡέππα για την απελευθέρωση των ταξί, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα τωνπληθυσμιακών κριτηρίων και την εποχικότητα. Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε πωςφαίνεται ότι ο κ. Ραγκούσης είτε δεν ήξερε τι έκανε ο κ. Ρέππας ή ακόμαχειρότερα, παρακολουθούμε μια ακόμα «φάρσα» του ΠΑΣΟΚ, που άλλα λέει τη μιαφορά και άλλα την άλλη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More