ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ - ΘΕΜΑ: «Ελλιπής Στελέχωση του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της νήσου Κω.»


Το γεγονός ότι επί είκοσι και πλέον μήνες το Νοσοκομείο της Κω παραμένει με μια ιατρό - καρδιολόγο έφερε στη Βουλή με ερώτηση της προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Μίκα Ιατρίδη.
Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στην αντίστοιχη ερώτηση που είχε καταθέσει από το Νοέμβριο του 2009 και ζήτησε από τον Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ιατρός- καρδιολόγος με μόνιμη θέση στο ΕΣΥ, ο οποίος επιθυμεί να τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο της Κω.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Ελλιπής Στελέχωση του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της νήσου Κω.»
Το Νοέμβριο του 2009 είχα καταθέσει ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη μίας και μοναδικής ιατρού - καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Κω, η οποία ήταν, και εξακολουθεί και είναι, η μοναδική εφημερεύουσα γιατρός σε καθημερινή βάση στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
Είχα επισημάνει, τότε, στο Υπουργείο ότι η Κως έχει μόνιμο πληθυσμό 30.000 κατοίκων, ενώ κατά τη θερινή περίοδο, ο πληθυσμός ξεπερνά τις 100.000, λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών και τουριστών στο νησί. Συνεπώς, ήταν, και είναι, απαραίτητη η παροχή υπηρεσιών υγείας, τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες, η οποία να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους.
Παρόλα αυτά, και ενώ έχουν περάσει είκοσι μήνες, το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Κω παραμένει στελεχωμένο με τη μια και μοναδική ιατρό - καρδιολόγο, η οποία, προφανώς έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο φυσικής αντοχής και υπομονής.
Χαρακτηριστικό, ακόμα, είναι το γεγονός σε διάστημα σαράντα ημερών, που η εν λόγω γιατρός είχε αναρρωτική άδεια, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον έξι αεροδιακομιδές με κόστος 100.000 ευρώ περίπου. Προφανώς η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη, όμως η ύπαρξη ενός ακόμη καρδιολόγου στο Νοσοκομείο - ο μισθός του οποίου μαζί με τις εισφορές ανέρχεται σε περίπου 38.000 ευρώ ετησίως - ενδεχομένως να απέτρεπε πολλές από τις αεροδιακομιδές.
Σημειώνεται ακόμη ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος γιατρός - καρδιολόγος, ο οποίος ήδη υπηρετεί σε μόνιμη θέση Ε.Σ.Υ. σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και έχει ζητηθεί η μετακίνηση του στην Κω, γεγονός που συνιστά και μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το Υπουργείο.
Επειδή η κατάσταση αυτή δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, μια και δεν είναι δυνατόν η λειτουργία μιας Κλινικής να επαφίεται, αποκλειστικά, στην ευσυνειδησία της συγκεκριμένης ιατρού. Επειδή υπάρχει λύση, η οποία, για άγνωστους λόγους, καθυστερεί χαρακτηριστικά

Ερωτάται o κ. Υπουργός

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Κω;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More