ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΘΕΜΑ 14



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        
                          
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


 

                                                                                       Ερμούπολη, 27/7/2011                                 
ΠΡΟΣ:
Κ. Πρόεδρο και Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου
Γραμματεία Συλλογικών Οργάνων

ΘΕΜΑ:.  Μισθώματα Κτηρίων Υπηρεσιών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρησιμοποιεί για την στέγαση των υπηρεσιών της , ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες, κτίρια που δεν είναι ιδιόκτητα με αποτέλεσμα να δαπανώνται υπέρογκα ποσά σε μισθώματα ετησίως.

Στις 4 από τις 7 Περιφερειακές ενότητες, οι υπηρεσίες δεν συγκεντρώνονται σε ένα κτήριο με ένα μισθωτήριο, αλλά είναι διασκορπισμένες, παρόλο ότι ο αριθμός των υπαλλήλων στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αρκετά μικρός στο σύνολό του.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στα σημερινά μισθώματα που καταβάλλονται για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας συμπεριλαμβάνονται και αυτά των  γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται εκτός Σύρου, από τα οποία θα απαλλαγούμε στο τέλος του έτους, λόγω κατάργησης και συγχώνευσης των ως άνω γραφείων.  Σκοπός μας είναι να μειωθούν στο σύνολο τους οι δαπάνες στέγασης είτε με μεταφορά των υπηρεσιών σε κτήρια με χαμηλότερα μισθώματα, είτε με χρήση Δημοσίων Κτηρίων.

Είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα για την μίσθωση ακινήτων για την στέγαση των υπηρεσιών ανήκει σύμφωνα με το άρθρο 163 του ν 3852/2010, στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο όμως μπορεί να την μεταβιβάσει στην Οικονομική Επιτροπή. Η Οικονομική Επιτροπή  θα προβεί στην κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων, την διεξαγωγή και κατακύρωση μειοδοτικών δημοπρασιών για την μίσθωση των απαραίτητων ακινήτων αφού λάβει υπόψη της το ελάχιστο εμβαδό των μισθίων που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών ως και το προτεινόμενο μέγιστο μηνιαίο μίσθωμα  που προτίθεται να διαθέσει για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ




                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More