ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ : Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Συντονιστικά Περιφερειακά Όργανα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Ερμούπολη  24-1-2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                 Αριθ.πρωτ.   ΔΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


Ταχ. Δ/νση     : Ερμούπολη                          ΠΡΟΣ : Περιφερειακό Συμβούλιο
Ταχ.Κώδικας : 84100                                                             Νοτίου Αιγαίου
Τηλέφωνο      : 2281082902                                                  
Telefax           : 2281083542                                                 
E-mail             : gendief@1730.syzefxis.gov.gr                              

                                                                                   

ΘΕΜΑ : Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Συντονιστικά Περιφερειακά Όργανα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.3α του ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102/τ.Α) «Αναβάθμιση Πολιτικής Προστασίας κλπ» προβλέπεται ότι :
Στην έδρα κάθε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και κάθε Νομαρχιακού Διαμερίσματος συνιστάται Συντονιστικό Νομαρχιακό Οργανο.β. Το ανωτέρω Οργανο αποτελείται από τους:
ι. Νομάρχη, ως Πρόεδρο.
ιι. Δύο μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, οριζόμενα με απόφαση του ίδιου Συμβουλίου, εκ των οποίων το ένα προέρχεται από τη μειοψηφία.
ιιι. Πρόεδρο ή οριζόμενο εκπρόσωπο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.).
ιν. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και Προϊστάμενο Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
ν. Στρατιωτικό Διοικητή της περιοχής ή εκπρόσωπό του, Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού, Λιμενάρχη, σε όσους νομούς υφίσταται Λιμενική Αρχή, και Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της έδρας του νομού.
νι. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας, Προιστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Προιστάμενο Διεύθυνσης Υγείας - Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τον οριζόμενο εκπρόσωπο του Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας και
νιι. Εκπροσώπους εθελοντίκών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.
γ. Οι υπό στοιχεία ιν έως νι μετέχοντες εισηγούνται, στο ανωτέρω όργανο, τα αναγκαία μέτρα προς υποβοήθηση του έργου του Νομάρχη.
δ. Στις συνεδριάσεις λαμβάνουν μέρος, κατά περίπτωση, εκπρόσωποι δήμων ή κοινοτήτων των πληττόμενων περιοχών, εκπρόσωποι λοιπών εθελοντικών οργανώσεων και κοινωνικών φορρέων του νομού, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών, μετά από πρόσκληση του προέδρου.
ε. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της καταστροφής, καθώς και του έργου αποκατάστασης των ζημιών, το πιο πάνω Όργανο λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, με δυνατότητα συνέχισης της συνεδρίασης και με τους οριζόμενους, από τους μετέχοντες, αναπληρωτές τους 


Σύμφωνα ακόμη με το άρθρο 160 παρ.3 ε και στ του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης κλπ-Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι άμεσα εκλεγόμενοι Αντιπεριφερειάρχες έχουν εκτός των άλλων και τις ακόλουθες αρμοδιότητες :

«…την ευθύνη της διάθεσης και του συντονισμού δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών και άλλων καταστροφών στην περιφερειακή ενότητά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που τους παρέχει ο περιφερειάρχης και προεδρεύουν του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας».

Για τη συγκρότηση των Π.Σ.Ο περαιτέρω οδηγίες και διευκρινίσεις δίνονται με το αριθ.553/13-1-2010 έγγραφο  του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

            Από τα παραπάνω προκύπτει ότι στην Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου θα λειτουργήσουν δυο Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας ένα για τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και ένα για τις Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου. Για τη συγκρότησή τους θα πρέπει να  οριστούν αντίστοιχα για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα από δυο μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου εκ των οποίων το ένα θα προέρχεται από τη μειοψηφία.


                                                                                                      
                                                                                                                 Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ


                                                                                  ΕΥΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ
                                                                        Γεν.Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More