ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ




«Κάποιοι τορπιλίζουν πρωτοβουλίες επειδή απλά δεν πέρασαν από το δικό τους μαγαζί», ανέφερε εξοργισμένος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιώργος Χατζημάρκος, τοποθετηθείς σχετικά για την διακοπή των δρομολογίων της Ryan air, προς Ρόδο και Κω.

Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου που είχε καταφέρει να συνάψει τη συμφωνία εκτέλεσης των δρομολογίων προς τα δύο αυτά νησιά της Δωδεκανήσου γνωστοποίησε την απόφαση της εταιρείας να διακόψει την συνεργασία της, λόγω αθέτησης της συμφωνίας που είχε υπογραφεί, επικαλούμενη συγκεκριμένα αυξημένο κόστος.

«Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων τους», ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος, φωτογραφίζοντας τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Δωδεκανήσιο Βουλευτή, Γιώργο Νικητιάδη και συμπληρώνοντας πως «εσκεμμένα επιχειρήθηκε να τροποποιηθεί η αρχική συμφωνία – που όπως είπε είχε εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση της αφού από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κω καθώς είχε κατατεθεί το ποσό των 600.000 ευρώ στην τράπεζα – .

Η Ryan air σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα έτη 2010 και 2011 μετέφερε στα νησιά Ρόδος και Κως 122.731 τουρίστες. Κάποιοι φαίνεται να επιχείρησαν την αύξηση των δρομολογίων χωρίς την αύξηση και του χρηματικού ποσού που θα δινόταν στην εταιρεία με αποτέλεσμα την αποχώρηση της.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Ρόδος Μπροστά», αναφέρθηκε τέλος «στην πρόχειρη, επιπόλαια και ανερμάτιστη πολιτική ορισμένων που διώχνει τουρίστες», ξεκαθαρίζοντας πως «η φούσκα που δημιουργήθηκε δεν μπορεί πλέον να σηκωθεί».

Ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του, Στέργος Στάγκας, που τον συνόδευε, κατηγόρησε το νέο δήμαρχο της Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά, για αδυναμία υλοποίησης πρωταγωνιστικού ρόλου.

«Ο δήμος Ρόδου είναι απόν ενώ θα έπρεπε να είναι πρωτοστάτης», ανέφερε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More