ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ - Παράταση προσκόμισης ουροδυναμικής μελέτης από άτομα με αναπηρία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Να δοθεί τρίμηνη παράταση στην προσκόμιση ουροδυναμικής μελέτης από τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν μόνιμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,προκειμένου αυτά να λαμβάνουν από τον ΕΟΠΠΥ υλικά αυτοκαθετηριασμών και να επισκευαστεί άμεσα το μηχάνημα που πραγματοποιεί την εξέταση αυτή στο Νοσοκομείο της Ρόδου,ζήτησε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.


Απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, η βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι οι ακρίτες νησιώτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ για αντικειμενικούς λόγους και σημειώνει ότι οι νησιώτες δεν έχουν την πολυτέλεια της επιλογής, όπως έχουν οι συμπατριώτες τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ και οι απαιτούμενες μετακινήσεις προς τα αστικά κέντρα δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε αυτονόητες.


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


ΘΕΜΑ: «Παράταση προσκόμισης ουροδυναμικής μελέτης από άτομα με αναπηρία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»


Ως γνωστόν, ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί υλικά αυτοκαθετηριασμών με την προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης και ουροδυναμικής μελέτης. Μολονότι η διαδικασία που ακολουθείται για την παροχή των υλικών αυτών είναι η προφανής εντούτοις οι παραπληγικοί - τετραπληγικοί μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα προκειμένου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.


Το αεροδυναμικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Ρόδου είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πολύ καιρό με αποτέλεσμα στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να κάνει την εξέταση στο αντίστοιχο εργαστήριο ιδιωτικής κλινικής στη Ρόδο θα πρέπει να καταβάλλει περί τα εξακόσια ευρώ. Επιπλέον, από τη στιγμή που η ουροδυναμική μελέτη χρειάζεται 45 λεπτά με μια ώρα για τον κάθε παραπληγικό είναι πρακτικά αδύνατον να εξεταστούν τριακόσιοι πενήντα παραπληγικοί μέσα σε δυο μήνες.


Επειδή υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διαδικασίας. Επειδή οι ακρίτες νησιώτες, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης δεν έχουν την πολυτέλεια των επιλογών όπως οι συμπατριώτες τους της ηπειρωτικής Ελλάδας και η μετακίνηση τους προς τα αστικά κέντρα δεν είναι εύκολη ούτε καν αυτονόητη.


Ερωτώνται οι κκ.Υπουργοί


1. Σκοπεύει το Υπουργείο Εργασίας να δώσει τρίμηνη παράταση για την προσκόμιση της ουροδυναμικής μελέτης, όπως ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Νοτίου Αιγαίου;

2. Θα προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στην άμεση επισκευή του μηχανήματος του Νοσοκομείου Ρόδου;


Η Ερωτώσα Βουλευτής


Τσαμπίκα (Μίκα)Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More