ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡ




Την ερχόμενη Τρίτη, το βράδυ θα συζητηθεί στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, στις 26-9-2011, σχετικά με την κατάργηση του Οικοτροφείου της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. και την ενδεχόμενη κατάργηση και συγχώνευση της Σχολής με την Αντίστοιχη του Αγ. Νικολάου Κρήτης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
                                         
ΘΕΜΑ:     «Κατάργηση του Οικοτροφείου της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.) και ενδεχόμενη συγχώνευση της Σχολής με την αντίστοιχη του Αγ. Νικολάου Κρήτης».

Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου είναι η πρώτη σχολή του είδους που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1956. Λειτουργεί στα πρότυπα της διεθνούς φημισμένης Σχολής της Λωζάννης και, μέχρι σήμερα, λειτουργεί με ειδικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια τόσο των χειμερινών εξαμήνων, όσο και κατά την καλοκαιρινή περίοδο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο ποσοστό διευθυντών ξενοδοχείων προέρχονται από την Α.Σ.Τ.Ε.Ρ..

Με απόφαση του, την 12-9-2011, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε.Κ. προχώρησε, με το πρόσχημα της περικοπής του κόστους, στην κατάργηση του Οικοτροφείου της Σχολής, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα όχι μόνο στους ενενήντα φοιτητές, οι οποίοι την επέλεξαν φέτος για το επίπεδο των σπουδών της Σχολής, αλλά και για το Οικοτροφείο, αλλά και στους εκατό, περίπου, φοιτητές του Β΄ και Γ΄ έτους.

Επιπλέον, έντονη είναι η φημολογία για την κατάργηση της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. και συγχώνευση της με την αντίστοιχη Σχολή του Αγ. Νικολάου στην Κρήτη, γεγονός που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των στελεχών του τουρισμού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.      Με δεδομένο ότι η ενοικίαση εστιών κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα ιδιόκτητο οικοτροφείο, όπως της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. θα επιμείνει η κυβέρνηση στην κατάργηση του ή σκοπεύει να αλλάξει την απόφαση του Ο.Τ.Ε.Κ.;
2.      Σχεδιάζεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, η κατάργηση της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More