ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Το προφίλ μου

Γεννήθηκα στην Κάλυμνο τον Μάρτιο του 1969 όπου μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο. Ασχολήθηκα με την τέχνη του πατέρα μου, η οποία ήταν η κατασκευή και το εμπόριο επίπλων, το οποίο συνεχίζω μέχρι σήμερα, επιχείρηση που την έχουμε εκσυγχρονίσει και αυτή τη στιγμή κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα του επίπλου, στα νησιά μας, αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Κάντε κλικ για περισσότερα...

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΑΣ

Κάντε κλικ για περισσότερα...

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες μας. Κάντε κλικ για περισσότερα...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ



ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ... ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΠΧΑΣΑΑ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ανάμεσα στις άδικες και αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, ζήσαμε πρόσφατα και την δημοσίευση σε ΦΕΚ του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου. Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις 4 Νοεμβρίου του 2011 ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, τις ίδιες στιγμές , με διαδικασίες fast track και μόνο σε μία ημέρα , στις 4/11/2011, γνωμοδότησε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, εξετάστηκε η γνωμοδότηση του Συμβουλίου από το ΥΠΕΚΑ διαμορφώθηκε η τελική άποψη , στάλθηκε το κείμενο σε επτά (7) υπουργούς και έναν αναπληρωτή και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ!!! Εκ των υπογραφόντων υπουργών είναι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Παύλος Γερουλάνος για τον οποίο τίθενται θέμα ηθικής, διότι διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση με ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά, στην οποία διευθύνουσα σύμβουλος είναι η σύζυγός του κα Λάρα Μπαράζι.
Τη ριζική του διαφωνία και αίτημα για απόσυρση ως αντισυνταγματικό κατέθεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων περιοχών που θίγεται η ανάπτυξή τους από τις υδατοκαλλιέργειες. Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) κατέθεσε την διαμαρτυρία της ενώ την οργή τους και τις αντιρρήσεις του εκφράζει και ο Π.Αλιβιζάτος , ο νέος υφυπουργός Τουρισμού. Το σημαντικό είναι ότι και οι ιχθυοκαλλιεργητές είναι δυσαρεστημένοι από το περιεχόμενο της απόφασης!!!
Μέσα στο γενικό «μπάχαλο» που επικρατεί , θυμίζω ότι στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 30 Μαΐου του 2011, η παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής και η παράταξη της πλειοψηφίας του κου Μαχαιρίδη ψήφισαν θετικά τη γνωμοδότηση που αφορούσε παρόμοιο θέμα για την Κάλυμνο.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ-ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
- Το θέμα το εισηγήθηκε η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου δηλαδή η παράταξη του κου Μαχαιρίδη.
- Δεν είχε καταγραφεί έως εκείνη την ώρα καμία αντίδραση είτε από την αυτοδιοίκηση είτε από άλλο φορέα είτε από υπηρεσιακούς παράγοντες.
- Σε περιοδεία μου στην Κάλυμνο στις 3/7/2011, σε συνεντεύξεις μου σε τοπικά ΜΜΕ, βλέποντας και την αντίθεση των κατοίκων του νησιού, δήλωσα ότι η παράταξή μας θα ζητήσει να ξανασυζητηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο. Αυτό έγινε σε συνεργασία με Καλύμνιους περιφερειακούς συμβούλους στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Η απάντηση από τον κο Μαχαιρίδη ήταν ότι το θέμα οριστικοποιείται εντός των ημερών και κατά συνέπεια δεν είχαμε τη δυνατότητα να αλλάζοντας τις απόψεις μας να παρέμβουμε. Η παράταξή μας έκανε τα δέοντα με σεβασμό στους πολίτες και στις αρχές της.
- Επισημαίνω ότι δεν γνωρίζαμε τις αντιρρήσεις των πολιτών και του Δημοτικού Συμβουλίου που διατυπώθηκαν μετά την 30η Μαΐου δηλαδή μετά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Όταν το διαπιστώσαμε , κινηθήκαμε ανάλογα με τη δημόσια τοποθέτησή μας στις 3/7/2011 και στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο. Επισημαίνω πάλι ότι το θέμα το έφερε αρχικά προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 30/5/2011 η παράταξη της Περιφερειακής Αρχής που στηρίζει και στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει ο κος Γερουλάνος...
Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε τον αγώνα για να στηρίξουμε την ανάπτυξη των νησιών μας. Άλλωστε οι νησιώτες μας τώρα γνωρίζουν και συγκρίνουν - και φυσικά και στην Κάλυμνο - ότι αντίθετα με την σημερινή απραξία και εγκατάλειψη είχαμε εργαστεί με πάθος , εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Έτσι συνεχίζουμε . Το αεροδρόμιο της Καλύμνου, το κτίριο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ο βιολογικός, οι αφαλατώσεις, ο δρόμος Αργινώντα-Βαθύ, το καταδυτικό Πάρκο, το ορειβατικό κέντρο, τα λιμενικά έργα κ.τ.λ. είναι ορισμένα έργα που θυμίζουν την δράση μας και την ουσιαστική αναπτυξιακή μας παρέμβαση. Σήμερα η Κάλυμνος και τα νησιά μας βιώνουν την οπισθοδρόμηση, τη διόγκωση της ανεργίας , την απουσία έργων υποδομής, τον
αποκλεισμό από τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, την ακρίβεια και την εγκατάλειψη, την ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα δεινά...
Αυτό το γκρίζο σκηνικό θέλουμε να ανατρέψουμε και ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012


Ως ένα απαραίτητο και αναπόφευκτο βήμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2012 η Μίκα Ιατρίδη.
Στην ομιλία της το βράδυ της Κυριακής, η Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ψήφιση του Προϋπολογισμού είναι ένα βήμα που ακολουθεί αυτό της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Στη συνέχεια η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι «αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας, όπως έλεγε κι ένα προεκλογικό σποτάκι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για να δούμε την αγωνία για το μέλλον ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των πολιτών, τα ενοικιαστήρια στις βιτρίνες των καταστημάτων ως μία πρωτότυπη αλλά μαύρη εκδοχή διακόσμησης, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, το «πάγωμα» όλων σχεδόν των μεγάλων δημόσιων έργων, την ανεργία και την ανέχεια που καίνε τα σωθικά της κοινωνίας μας, τον μαρασμό της ελληνικής περιφέρειας, της νησιωτικής Ελλάδας».
Κλείνοντας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι «σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να θυσιάσει τις πολύχρονες κατακτήσεις της εντός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Σ' αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει η ψήφιση του παρόντος προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να προσέξουμε να μη θυσιάσουμε και όλους τους Έλληνες πολίτες και το μέλλον των παιδιών  μας για τη διαφύλαξη αυτών των κατακτήσεων. Αλλά πάνω σ' αυτό το λόγο θα έχει σύντομα ο ελληνικός λαός».
Ακολουθεί η ομιλία:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
έχω την αίσθηση ότι η φετινή συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2012 έχει μια πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα. Υπό τις συνθήκες που αυτή διεξάγεται προφανώς και θα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, γιατί πλέον η συζήτηση αυτού του Προϋπολογισμού δεν αφορά το τι θα δοθεί και πότε στους πολίτες, αλλά κυρίως το τι θα αφαιρεθεί απ' αυτούς.
Αυτός ο Προϋπολογισμός αναμφίβολα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στα εισοδήματα των πολιτών, στις δουλειές μας, στο μέλλον μας. Γι' αυτό και πιστεύω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή σ' αυτά που λέμε και κυρίως αυτά που λέμε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
κατά την άποψή μου, η  ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012 δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα βήμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, ένα βήμα που ακολούθησε αυτό της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο Προϋπολογισμό, στον οποίο αποτυπώνονται τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής τα οποία συμφωνήθηκαν από την Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τον χρόνο που εντός ολίγου μας αφήνει.
Και βέβαια αυτός ο Προϋπολογισμός συζητιέται από τη Βουλή τη στιγμή που η κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως στην Ευρωζώνη είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξαιρετικά ρευστή και εξαιρετικά επισφαλής, ειδικά όταν η κρίση κτυπά την «καρδιά» της Ευρωζώνης, ακόμη και τη Γερμανία, η οποία πριν από λίγες μέρες απέτυχε να δανειστεί από τις αγορές με τους όρους που η ίδια ήθελε.
Όμως για εμάς, για τη χώρα μας, από τη στιγμή που τέθηκε ευθέως το ερώτημα για την παραμονή μας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απάντηση που έπρεπε να δοθεί έπρεπε να ήταν άμεση και αποτελεσματική.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
είναι απ' όλους αντιληπτό ότι η αλλοπρόσαλλη πολιτική του κ. Παπανδρέου, ο οποίος αποδείχθηκε εξαιρετικά αναξιόπιστος απέναντι σε όλους τους συνομιλητές του, εντός και εκτός, δημιούργησε ζήτημα αξιοπιστίας της ίδιας της πατρίδας μας.
Συνεπώς, τα χρονικά περιθώρια ήταν ασφυκτικά κι έπρεπε να ληφθεί άμεση δράση για να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα. Και στο σημείο αυτό ήταν που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, μακριά από μικροκομματικούς σχεδιασμούς στηρίξαμε τη λύση μιας μεταβατικής κυβέρνησης με συγκεκριμένους στόχους, ώστε η χώρα μας να ανακτήσει το κύρος της στην Ευρώπη.
Αυτή πιστεύω ότι ήταν μια υπεύθυνη στάση, όπως πιστεύω ότι υπεύθυνη στάση κρατήσαμε και σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση όταν εγκαίρως λέγαμε στον κ. Παπανδρέου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταλήξουμε στη ζοφερή εικόνα του με φόντο το πανέμορφο Καστελόριζο.
Απλώς να θυμίσω εδώ ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε αντιπολίτευση τη στιγμή που γνώριζε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα και υποσχόταν παράλληλα τα πάντα στους πάντες. Βέβαια δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2009 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήδη αισθάνεται τα αποτελέσματα της πολιτικής του στο ίδιο του το σώμα.
Όμως για τους πολίτες δεν έχει τόση σημασία ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε τα άλλα κόμματα. Για τους πολίτες έχει σημασία η χώρα και το μέλλον τους σ' αυτήν και η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Παπανδρέου  και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέλαβαν το συνολικό δημόσιο χρέος στα 298 δισ. ευρώ.
Μέσα σ' αυτά τα δυο χρόνια που μεσολάβησαν, παρά τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων,  το χρέος αυξήθηκε κατά 21% ή επιπλέον 62 δισεκατομμύρια ευρώ, για να φθάσει σήμερα στα 360 δισ. ευρώ. Παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 125% του Α.Ε.Π. και μέσα σε δύο χρόνια το έφθασε στο 165% του Α.Ε.Π., δηλαδή το κατέστησε μη διαχειρίσιμο.
Οδήγησε σε μείωση της εγχώριας παραγωγής. Το 2009 το Α.Ε.Π. ήταν 238 δισ. ευρώ και φέτος θα είναι 218 δισ. ευρώ. Δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια εκτός από την αύξηση του χρέους είχαμε και μείωση του Α.Ε.Π. κατά 20 δισ. ευρώ.
Αυτά είναι μπροστά μας τώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και βέβαια δεν χρειαζόμαστε τους αριθμούς για να καταλάβουμε τι γίνεται. Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας, όπως έλεγε κι ένα προεκλογικό σποτάκι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για να δούμε την αγωνία για το μέλλον ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των πολιτών, τα ενοικιαστήρια στις βιτρίνες των καταστημάτων ως μία πρωτότυπη αλλά μαύρη εκδοχή διακόσμησης, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, το «πάγωμα» όλων σχεδόν των μεγάλων δημόσιων έργων, την ανεργία και την ανέχεια που καίνε τα σωθικά της κοινωνίας μας, τον μαρασμό της ελληνικής περιφέρειας, της νησιωτικής Ελλάδας.
Αυτά είναι που βλέπουμε όλοι μας και όσοι εξακολουθούμε και συναναστρεφόμαστε με τον κόσμο στα νησιά, τα χωριά και τις πόλεις. Είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση.
Μπορούμε να αντιστρέψουμε την ψήφιση του Προϋπολογισμού; Μπορούμε στο βαθμό που η ψήφισή του είναι ένα βήμα, όπως είπα, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας. Για να μπορέσει, έτσι, η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές με την ψήφο και τη θέληση των Ελλήνων πολιτών να σταθεί διαπραγματευτικά απέναντι στους πιστωτές μας και πετύχει όποιες τροποποιήσεις είναι εφικτές.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
ο Προϋπολογισμός του 2012 ψηφίζεται με βάση τα δεδομένα και τις παραδοχές που τον ακολουθούν αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Η εκτέλεσή του προφανώς θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις που θα συμβούν στην Ευρωζώνη το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι εξελίξεις αυτές, απ' ό,τι έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση, ούτε στοιχειωδώς προβλέψιμες είναι, ούτε στις περισσότερες περιπτώσεις και διαχειρίσιμες.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να θυσιάσει τις πολύχρονες κατακτήσεις της εντός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Σ' αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει η ψήφιση του παρόντος προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να προσέξουμε να μη θυσιάσουμε και όλους τους Έλληνες πολίτες και το μέλλον των παιδιών  μας για τη διαφύλαξη αυτών των κατακτήσεων. Αλλά πάνω σ' αυτό το λόγο θα έχει σύντομα ο ελληνικός λαός.
Σας ευχαριστώ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More