ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Το προφίλ μου

Γεννήθηκα στην Κάλυμνο τον Μάρτιο του 1969 όπου μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο. Ασχολήθηκα με την τέχνη του πατέρα μου, η οποία ήταν η κατασκευή και το εμπόριο επίπλων, το οποίο συνεχίζω μέχρι σήμερα, επιχείρηση που την έχουμε εκσυγχρονίσει και αυτή τη στιγμή κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα του επίπλου, στα νησιά μας, αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Κάντε κλικ για περισσότερα...

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΑΣ

Κάντε κλικ για περισσότερα...

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες μας. Κάντε κλικ για περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ


 
-          μειωση εσοδων του περιφερειακου ταμειου Αναπτυξησ το 2010
λογω μειωσησ εισροων απο το προγραμμα δημοσιων επενδυσεων
-          τον οκτωβριο του 2009 το περιφερειακο ταμειο αναπτυξησ παραδοθηκε στον κ. μπρακουματσο με πλεονασμα 740.000 €
-          η απραξια και η ολιγωρια των κυβερνητικων παραγοντων (προεδρων του πτα) το 2010 οδηγησε στην ψηφιση του απολογισμου του 2010 και του 2009… τον ιουλιο του 2011
-          η κυβερνηση απειλει να υφαρπαξει τα εσοδα απο τοκουσ του περιφερειακου ταμειου αναπτυξησ
-          προστιμο του ικα περιοδου 2003-2004, επι γενικησ γραμματειασ μαρθασ σημαντωνη, επιβαρυνει τα εξοδα του περιφερειακου ταμειου αναπτυξησ το 2010
Σύρος, 28 Ιουλίου 2011
Την 27.7.2011, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (Π.Τ.Α.) Ν. Αιγαίου στη Σύρο, του οποίου οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την 1.7.2011.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε γνωστό από τον κ. Μαχαιρίδη (προέδρου του Π.Τ.Α.) ότι η κυβέρνηση γνωστοποίησε, δια του Υπουργού Εσωτερικών κ. Καστανίδη, ότι εξετάζει την "αξιοποίηση" των εσόδων από τόκους των Περιφερειακών Ταμείων, παρά το γεγονός ότι εκχώρησε τη διοίκηση και τις αρμοδιότητες των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης στις περιφέρειες. Το γεγονός αυτό θέτει σε αμφισβήτηση την αυτονομία τους και αδικεί τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης που διαθέτουν αποθεματικό, όπως αυτό του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο παραδόθηκε με πλεόνασμα 740.000 € το 2009.
Κατά τη λήξη της συνεδρίασης ο κ. Χ. Κόκκινος δήλωσε ότι:
"Ψήφισα τον Ισολογισμό και τα Αποτελέσματα χρήσης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (Π.Τ.Α.) για την περίοδο 2009 και 2010 και τον Προϋπολογισμό του 2011, με σκοπό να συμβάλλω στην εύρυθμη λειτουργία του Π.Τ.Α., με τις ακόλουθες παρατηρήσεις:
Η πολιτική απραξία και η ολιγωρία των κυβερνητικών παραγόντων – προέδρων του Π.Τ.Α. το 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011 καταγράφηκε στην καθυστέρηση σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου και έγκρισης του Απολογισμού και του Ισολογισμού του 2009, για δεκαοκτώ (18) ολόκληρους μήνες.
Στον απολογισμό του 2010 καταγράφηκε σημαντική μείωση των εσόδων λόγω μείωσης των εισροών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πρόστιμο του ΙΚΑ ύψους 200.000 €, που αφορούσε την περίοδο 2003-2004, επί Γενικής Γραμματείας Μάρθας Σημαντώνη, επιβάρυνε τα έξοδα του 2010.
Επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ αναλυτικότερα μετά από περαιτέρω ενημέρωσή μου για τις δράσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης το τελευταίο τρίμηνο του 2009, το 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Επισημαίνω ότι το 2009 το Π.Τ.Α. παραδόθηκε στον τότε Γενικό Γραμματέα, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, κ. Β. Μπρακουμάτσο με πλεόνασμα 740.000 € και είναι από τα ταμεία που οι πόροι τους μπορούν να αξιοποιηθούν απρόσκοπτα για αναπτυξιακές δράσεις της Περιφέρειας. Αυτό το γεγονός ποτέ δεν ανακοίνωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας κ. Β. Μπρακουμάτσος, του οποίου η εποχή χαρακτηρίστηκε από έλλειψη αναπτυξιακών δράσεων, ακατάσχετη λασπολογία σε βάρος μου και σε παρεμβάσεις που δεν αρμόζουν στο ρόλο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας."

Χαράλαμπος Κόκκινος
kokkinosxar@yahoo.gr
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΘΕΜΑ 14



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        
                          
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


 

                                                                                       Ερμούπολη, 27/7/2011                                 
ΠΡΟΣ:
Κ. Πρόεδρο και Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου
Γραμματεία Συλλογικών Οργάνων

ΘΕΜΑ:.  Μισθώματα Κτηρίων Υπηρεσιών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρησιμοποιεί για την στέγαση των υπηρεσιών της , ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες, κτίρια που δεν είναι ιδιόκτητα με αποτέλεσμα να δαπανώνται υπέρογκα ποσά σε μισθώματα ετησίως.

Στις 4 από τις 7 Περιφερειακές ενότητες, οι υπηρεσίες δεν συγκεντρώνονται σε ένα κτήριο με ένα μισθωτήριο, αλλά είναι διασκορπισμένες, παρόλο ότι ο αριθμός των υπαλλήλων στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αρκετά μικρός στο σύνολό του.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στα σημερινά μισθώματα που καταβάλλονται για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας συμπεριλαμβάνονται και αυτά των  γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται εκτός Σύρου, από τα οποία θα απαλλαγούμε στο τέλος του έτους, λόγω κατάργησης και συγχώνευσης των ως άνω γραφείων.  Σκοπός μας είναι να μειωθούν στο σύνολο τους οι δαπάνες στέγασης είτε με μεταφορά των υπηρεσιών σε κτήρια με χαμηλότερα μισθώματα, είτε με χρήση Δημοσίων Κτηρίων.

Είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα για την μίσθωση ακινήτων για την στέγαση των υπηρεσιών ανήκει σύμφωνα με το άρθρο 163 του ν 3852/2010, στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο όμως μπορεί να την μεταβιβάσει στην Οικονομική Επιτροπή. Η Οικονομική Επιτροπή  θα προβεί στην κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων, την διεξαγωγή και κατακύρωση μειοδοτικών δημοπρασιών για την μίσθωση των απαραίτητων ακινήτων αφού λάβει υπόψη της το ελάχιστο εμβαδό των μισθίων που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών ως και το προτεινόμενο μέγιστο μηνιαίο μίσθωμα  που προτίθεται να διαθέσει για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ




                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΘΕΜΑ 16



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        

                          
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                              ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ



 

                                                                                          Ερμούπολη, 28/07/2011                                                                         
                                                                                  
ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο & μέλη
Περιφερειακού Συμβουλίου


ΘΕΜΑ: Παράταση ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ ΝΑΚ -
            Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού - Δήμου Σίφνου, για το Έργο
           «Προστασία από την εισροή ομβρίων στο Αρχαιολογικό Μουσείο
            Σίφνου»

ΙΣΤΟΡΙΚΟ :
  • Για το έργο του θέματος, έχει υπογραφεί η από 11/06/2010 Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ ΝΑΚ - Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού - Δήμου Σίφνου, η οποία έληγε 11/11/2010.
  • Την 29/09/2010, υπογράφηκε η παράταση ισχύος της, από 11/11/2010 (που έληγε) μέχρι 31/12/2010, για την ολοκλήρωση του έργου. Η παράταση έχει εγκριθεί με την με αριθμό 82/2010 Απόφαση, του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
  • Ο Συνολικός Π/Υ, για την Προγραμματική Σύμβαση, ανέρχεται στο ποσόν των 50.000,00ευρώ.
  • Η συμμετοχή, της Ν.Α.Κ.  και νυν Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέρχεται στο ποσό των 40.000,00ευρώ.
  • Το έργο είναι ενταγμένο στο  Π.Δ.Ε.  ΚΥΚΛΑΔΩΝ 2011 - ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ Π.Δ.Ε. (αριθ. έργου 27)
  • Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πληρωμές  ποσού 29.691,61 ευρώ.

ΑΙΤΗΜΑ:
Η ΚΑ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ως Φορέας Υλοποίησης του Έργου, ζητά  παράταση ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης, από 31/12/2010 μέχρι 31/12/2011.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ:
Προτείνεται η έγκριση της αιτούμενης παράτασης ισχύος της Π.Σ. μέχρι 31/12/2011                                                

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ


               
Z:\2_ΤΜΗΜΑ_ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ_ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ_ΕΡΓΩΝ\ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ\ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΙΣΡΟΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΙΦΝΟΥ\ΕΙΣΗΓΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_28_07_2011.doc

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΘΕΜΑ 4

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


ΤΡΟΠΟΠΟΙΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΠΕ 2011




1η ΤΡΟΠΟΙΠΟΙΗΣΗ ΠΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 2011

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σιγή ιχθύος του κ. Μαχαιρίδη στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας

politesna.blogspot.com






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                  (Σιγή ιχθύος του κ. Μαχαιρίδη στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας)

Τις τελευταίες μέρες ο Περιφερειάρχης και πολύ πρόσφατα από την Κώ με τη συνδρομή του Πρωθυπουργού, επιδιώκει με συνεντεύξεις, δελτία τύπου κλπ, να εμφανίσει ότι η Περιφερειακή (κατ' όνομα) Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου, βρίσκεται στην πρωτοπορία διαμόρφωσης και υλοποίησης πολιτικών που δίνουν αποφασιστική ώθηση και ανάπτυξη στην περιοχή μας και μάλιστα περίπου ότι βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή για μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Βεβαίως ο κ. Μαχαιρίδης ματαίως προσπαθεί να εμφανίζεται ανάλογα με τις περιστάσεις, ως μή εκπρόσωπος της κυβέρνησης (βλέπε τη συνάντηση του με το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου), δύσκολα όμως μπορεί να κρύψει την απόλυτη ταύτιση του με την κυβερνητική πολιτική, αφού μέχρι σήμερα έχει απολύτως χαράξει τις προτεραιότητες του με βάση τις κυβερνητικές ιεραρχήσεις (περιοδείες του πρωθυπουργού, παρουσίες υπουργών σε περιφερειακά συμβούλια, απαξίωση των παρατάξεων της μειοψηφίας, αποφυγή θεμάτων που καίνε την κοινωνία εξαιτίας της αναλγησίας της κυβερνητικής πολτικής κ.α.).
Και βεβαίως δεν έχουμε σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα αλλά ούτε και την απαίτηση, να καθορίσουμε τις πολιτικές απόψεις του κ. Μαχαιρίδη ή να αμφισβητήσουμε την κομματική του ταυτότητα, εκείνο που αμφισβητούμε είναι οι πολιτικές του, οι συμπεριφορές του, οι πρακτικές του, που με αλλαζονικό στύλ προσπαθούν να εξωραϊσουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός και ειδικότερα οι πολίτες του Ν. Αιγαίου
Μας λέει λοιπόν ο κ. Μαχαιρίδης ότι :
α) μάχεται να συμμαζέψει και να οργανώσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, δεν μας λέει όμως τίποτα για το νέο Οργανισμό που έχει καθυστερήσει, για την ελάχιστη διεκδίκηση στελέχωσης σε μια Περιφέρεια που καλύπτει λιγότερο από το 50% των οργανικών της θέσεων. Η αναφορά στην προκήρυξη θέσεων 60 συμβασιούχων, αφενός μεν αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, αφετέρου διαιωνίζει τη λογική της ομηρίας των εργαζομένων, αφού πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ημερομηνία λήξης και με διαρκή προσδοκία ανανέωσης τους.
β) το ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα το Περιφερειακό του σκέλος προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, έτσι που μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει κλείσει. Αποκρύπτει όμως ότι η σχετικά μεγάλη απορροφητικότητα 37%, βασίζεται σ' ένα μόνο άξονα “Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα” που αφορά πόρους που κατευθύνονται αποκλειστικά σχεδόν στις ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ δεν σχολιάζει καν τον κίνδυνο το πρόγραμμα να κλείσει με τα 140 εκ, αφού αν χαρισθεί η εθνική συμμετοχή από την Ε.Ε., τότε το ΠΕΠ Ν. Αιγαίου θα τελειώσει εκεί, εφόσον το παραπάνω ποσό θα έχει ήδη δεσμευτεί.
Αποκρύπτει επίσης ότι από τα περίφημα 250 εκ του Ειδικού Προγράμματος, που θα λειτουργούσαν ως αντισταθμιστικά της υποβάθμισης του Ν. Αιγαίου στο Στόχο II, θα πρέπει ουσιαστικά να ξεχαστούν, αφού η απορρόφηση του κινείται μόλις στο 3,7 % και οι νομικές δεσμεύσεις του μόλις στα 22,1 εκ €, ενώ η χρηματοδότηση του προέρχεται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ), που γνωρίζουμε ότι έχουν περιοριστεί δραματικά.
γ) υπάρχουν εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης του τουριστικού ρεύματος σε αρκετά νησιά της Περιφέρειας (Ρόδος, Κώς, Μύκονος, Σαντορίνη κλπ), αποσιωπάται όμως, ότι αντιστοιχούν σε δυσμενή συγκυρία των ανταγωνιστικών μας προορισμών (ταραγμένη Β. Αφρική, μεγάλη αύξηση τιμών στην Τουρκία), ενώ αποσιωπώνται επίσης οι πραγματικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, αφού μεγάλο μέρος κατευθύνεται σε μονάδες all inclusive, ενώ αντίστοιχα ο θεσμός των εξευτελιστικά αμοιβόμενων μαθητευόμενων αλλοδαπών δημιουργεί δραματικές επιπτώσεις στην πραγματική απασχόληση.
δ) είναι αισιόδοξος ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών στα μικρά νησιά, εφόσον βεβαίως αποβεί θετικά το πιλοτικό πρόγραμμα για την Ανάφη και τη Χάλκη. Από την πλευρά μας χαιρετίσαμε κι' εμείς το πιλοτικό πρόγραμμα στα δύο νησιά, δεν πήραμε όμως καμιά απάντηση στην Επερώτηση μας για την πολιτική της Περιφέρειας σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, εφόσον στην αρμοδιότητα μας εμπίπτει ο περιφερειακός σχεδιασμός καθώς και ζητήματα χωροθέτησης, την ώρα που σε πολλά νησιά υπάρχουν σοβαρές εκκρεμμότητες.

Εξι και πλέον μήνες λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δεν μας λέει όμως τίποτα και δεν απαντά στο ερώτημα, γιατί μέχρι σήμερα δεν έκανε δεκτό ούτε ένα αίτημα της Αντιπολίτευσης, δεν απάντησε ούτε σε μια Επερώτηση ή Ερώτηση, δεν δέχθηκε να συζητηθεί ούτε  ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, εκτός από μια και μόνο φορά, όταν εξαναγκάσθηκε να συζητήσει το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, αφού είχε εισβάλλει στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με τα πανώ της η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων. Δεν μας λέει γιατί καθυστερεί την ψήφιση του Κανονισμού λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, δεν μας λέει γιατί απαξιώνει με προσβλητικό και αλλαζονικό τρόπο τα δικαιώματα των παρατάξεων της μειοψηφίας, τελικά γιατί απαξιώνει την ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.
Το επιχείρημα του κ. Μαχαιρίδη ότι δεν απαντά σε προβλήματα που άπτονται της κεντρικής πολιτικής σκηνής και δεν αφορούν δήθεν την Περιφέρεια είναι όχι μόνο έωλο αλλά και άκρως παραπλανητικό.
Δεν αφορά την Περιφέρεια η κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων, όταν μέχρι πέρισυ τα νομαρχιακά συμβούλια είχαν καθοριστικό λόγο στο ζήτημα, λόγω των τοπικών ιδιαιτεροτήτων; Δεν αφορούν την Περιφέρεια τα θέματα της δημόσιας Υγείας, όταν πολλές αρμόδιότητες των ΥΠΕ θα περάσουν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση; Δεν αφορούν την Περιφέρεια τα ζητήματα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, του Υδάτινου Δυναμικού και της διάθεσης των λυμάτων, όταν η Περιφέρεια έχει σοβαρές αρμοδιότητες στους παραπάνω τομείς;  Δεν αφορά την Περιφέρεια η διαφαινόμενη εκποίηση περιοχών εξαιρετικού φυσικού κάλλους, όπως το Πρασσονήσι της Ρόδου, αλλά και άλλα φιλέτα στα νησιά μας και μάλιστα με διαδικασίες fast track; Δεν αφορούν τέλος την Περιφέρεια οι δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα, στην απασχόληση, στις κοινωνικές κατακτήσεις, στο περιβάλλον, όπως διαμορφώνονται μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου;
Τι θα κάνει η Περιφέρεια π.χ. σχετικά με την εφαρμογή του Εφαρμοστικού Νόμου που στη διαδικασία της πολεοδομικής ωρίμανσης περιλαμβάνονται προς επενδυτική αξιοποίηση ακίνητα των ΟΤΑ ή και επιχειρήσεων των ΟΤΑ; Πως θα αντιδράσει στη δυνατότητα αλλαγών των συντελεστών δόμησης  μέχρι 0,4%, δηλαδή μέχρι 1.600 τμ στα 4 στρέμματα; Τι λέει η περιφερειακή αρχή για το δικαίωμα της παραχώρησης και αποκλειστικής χρήσης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας που παραχωρείται σε ιδιώτες για 50 χρόνια; 

Γιατί λοιπόν ο λαλίστατος κ. Μαχαιρίδης τηρεί σιγή ιχθύος σε όλα τα παραπάνω θέματα, που σχετίζονται με τη ζωή, την αξιοπρέπεια των ελλήνων πολιτών, αλλά και με τη διαφύλαξη του αρχέγονου περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής μας;

   18/7/2011

Πρόσκληση σε συνεδρίαση



                                                                                       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Ερμούπολη,       15 / 7 / 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ                                                         Αριθμ.πρωτ: οικ. 46049/4575
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ        
                                               
Ταχ. Δ/νση:  Πλ. Τσιροπινά-Ερμούπολη                           ΠΡΟΣ: 1. Τα Τακτικά μέλη της
Ταχ. Κώδικας:    84100                                                          Οικονομικής Επιτροπής
Πληροφορίες:     Κατερίνα Παλαιολόγου                                             Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Τηλέφωνο:        2281361540                                                        2. Τα Αναπληρωματικά μέλη της
FAX:                  2281082636                                                             Οικονομικής Επιτροπής 
E-mail:          aikaterinh.Palaiologoy@1730.syzefxis.gov.gr                Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

                                 
                  - Κοινοποίηση: 1.  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
                       2.  Αντιπεριφερειάρχες
                       3. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
                       4.  Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου
 
ΘΕΜΑ:   Πρόσκληση σε συνεδρίαση


Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή    22 / 7/ 2011 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας(Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο με θέματα :       
                   
1.       Γνωμοδότηση ΜΠΕ που αφορά επέκταση υφιστάμενου ορυχείου βιομηχανικού ορυκτού (μπετονίτη), από 351.868 τ.μ. σε 467.017 τ.μ. και τη δημιουργία δύο εξωτερικών χώρων μόνιμης απόθεσης στείρων υλικών αυτού, συνολικής έκτασης 111.780τ.μ., στη θέση «ΑΓΓΕΡΙΑ – ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ » Δήμου Μήλου, στη νήσο Μήλο, εκμεταλλεύτριας εταιρείας «S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.», όπως και επί του σχεδίου διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) της εξόρυξης. (εξ’ αναβολής ).
2.       Αποδοχή χρηματοδότησης
3.       Τροποποίηση Προϋπολογισμού / Μεταφορά πιστώσεων έτους 2011. 
4.       Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για το έργο : « Βελτίωση οδού από διασταύρωση Βαγιάς έως περιοχή Λιγγίνου » ν. Πάτμου.
5.       Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για το έργο : «Κατασκευή λιμενικού έργου στην περιοχή Πολλωνίων » ν. Μήλου.
6.       Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για το έργο : « Διαγράμμιση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου » Ν. Κυκλάδων .
7.       Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου « Εγκατάσταση ανελκυστήρα στο ΤΕΕ Μήλου ».
8.       Έγκριση δαπάνης ηλεκτροδότησης του έργου «Προσθήκη κατ’ επέκταση στο 1ο Λύκειο Καλύμνου».
9.       Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου « Βελτίωση Επαρχιακής Οδού ΜΑΛΩΝΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑ (Β’ Φάση )».
10.   Έγκριση 1ου ΑΠΕ και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Κατασκευή Παλαιοντολογικού Μουσείου Αρχαγγέλου»
11.   Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου « Επένδυση Τάφρων σε Τμήματα Επαρχιακών Οδών στη νήσο Κάρπαθο ».
12.   Εγκρίσεις μετακίνησης κ. Περιφερειάρχη, κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών  Συμβούλων.
13.   Εκτός έδρας συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.





                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
      ΤΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


       ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ν. ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ
                                                                                                                ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ 15/07/2011


Προφανώς το αναζωογονητικό μελτέμι των Δωδεκανήσων μπέρδεψε τον κ. Παπανδρέου και αντί για πρωθυπουργός νομίζει ότι είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης.
Οι νησιώτες και οι νησιώτισσες το 2009 άκουσαν υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν και σχεδόν δύο χρόνια μετά ζουν στο πετσί τους την αδιέξοδη πολιτική του κ. Παπανδρέου και την πλήρη απαξίωση των νησιών μας, σε όλο το Αιγαίο.
Κατά τα λοιπά η ομιλία του κ. Παπανδρέου δεν αντέχει σε κριτική διότι εξακολουθεί και νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ «ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ» ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ «ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ» ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ


 
Κεντρικά σημεία από την ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ «ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ» ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ
«ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ» ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ
Αθήνα, 15/7/2011
Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μετά την ομιλία του Προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά και κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των μελών της Πολιτικής Επιτροπής τοποθετήθηκε λέγοντας τα εξής:
«Η Ν.Δ. σύντομα θα είναι κα πάλι κυβέρνηση του τόπου. Το αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις και τα κοινωνικά ρεύματα που έρχονται να στηρίξουν το λόγο και τις προτάσεις της παράταξής μας και αντιδρούν στη σκληρή και άδικη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ο αγώνας μας είναι πολυμέτωπος, αφού έχουμε απέναντί μας:
-           τη χειρότερη, ενδοτικότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
-           την οικονομική «υποδούλωση» της χώρας.
-           Τα προβλήματα της καθημερινότητας που διογκώνονται
-           Το λαϊκισμό της Αριστεράς.
Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις νέες κοινωνικές συμμαχίες και να κάνουμε γνωστές στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά μας όπως αυτό εκσυγχρονίζεται και διαμορφώνεται και όπως διατυπώθηκε στο Ζάππειο Ι και Ζάππειο ΙΙ.
Η κοινωνία είναι απαιτητική και δύσπιστη. Περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις που θα μετουσιωθούν σε έργα. Αντιστέκεται στο φοβικό σύνδρομο που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ένα ΠΑΣΟΚ που έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, την υπευθυνότητα και με τον ελληνικό λαό.
Την ίδια ώρα που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και επί 21 μήνες διακυβέρνησης «διαλύουν» τα πάντα, στο μόνο που επιδίδονται με επιτυχία είναι να «ρουσφετολογούν» και να κομματικοποιούν το κράτος. Πραγματοποιούν τεράστιες σπατάλες για να βολέψουν «ημέτερους» και χρηματοδοτούν προκλητικά και ανεξέλεγκτα «περίεργες» ΜΚΟ.
Την ίδια ώρα καταπατούν κάθε έννοια αξιοκρατίας. Οι «σφαγές» και οι «πολιτικοί διωγμοί» που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως για παράδειγμα στις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης αλλά και οι καταγγελίες για το διαγωνισμό των ανθυπαστυνόμων δείχνουν τη λυσσαλέα προσπάθεια για το έλεγχο της δημόσιας διοίκησης την ώρα που «ψυχορραγούν» πολιτικά και ετοιμάζονται να παραδώσουν την εξουσία.
Καλώ όλα τα στελέχη μας, μεταξύ όλων των άλλων να καταγγείλουν στον ελληνικό λαό αυτό το «όργιο» της αναξιοκρατίας και των πολιτικών διωγμών.
Η ΝΔ οφείλει σήμερα να στηρίξει πολιτικά τους «διωχθέντες» και αύριο ως κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αρχές της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης σε συνδυασμό με τη μεγάλη, συλλογική προσπάθεια που θα εμπνεύσουμε για την ανόρθωση της Ελλάδας

Χαράλαμπος Κόκκινος
kokkinosxar@yahoo.gr
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ 08/007/2011


Συνάντηση με το Σωματείο Οδηγών Ταξί Ρόδου είχε σήμερα στογραφείο της στη Ρόδο η Μίκα Ιατρίδη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος κ.Κώστας Ματσάγκος, ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Αναστασιάδης και ο γενικόςγραμματέας κ. Μηνάς Χατζημηνάς οι οποίοι και εξέθεσαν στη βουλευτή τηδυσαρέσκεια του Σωματείου τους για τη νέα στάση του κ. Ραγκούση σχετικά με τηναπελευθέρωση των ταξί και ειδικότερα τον προβληματισμό τους για το αν θαισχύσουν κριτήρια προϋπηρεσίας για τη χορήγηση των νέων αδειών.
Η βουλευτής με τη σειρά της είπε στους συνομιλητές της ότιη κυβέρνηση, όπως κοροϊδεύει συνολικά τους πολίτες, έτσι και με τηναπελευθέρωση των ταξί, αναιρεί η ίδια μια πολιτική για την οποία είχανσυμφωνήσει όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
«Ο κ. Ραγκούσης ξέγραψε με μια μονοκοντυλιά το διάταγμα τουκ. Ρέππα» σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη και πρόσθεσε ότι «με τη συμπεριφορά αυτή τωνΥπουργών του ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα ξεγράφει και το ελάχιστο δείγμααξιοπιστίας που του έχει απομείνει».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΩ – ΚΑΛΥΜΝΟ – ΨΕΡΙΜΟ – ΤΕΛΕΝΔΟ


 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΩ – ΚΑΛΥΜΝΟ – ΨΕΡΙΜΟ – ΤΕΛΕΝΔΟ

ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΥ

Σύρος, 8.7.2011

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου περιόδευσε στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο στις 3 και 4/7/2011, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Βαρκά Θεοδόση, Καλαθιανάκη Άγγελο και Μαραγκό Δημήτριο και στελέχη του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».
Κατά την παρουσία του στα νησιά είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Κω κ. Καΐσερλή, Καλύμνου κ. Διακομιχάλη, με αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπροσώπους φορέων και πολίτες των νησιών.
Παραχώρησε συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, ανήρτησε τη φανέλα της Εθνικής  Ελλάδος που αποτελεί σύμβολο ενότητας, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας. Κατά τις συνεντεύξεις τύπου, ο κ. Χ. Κόκκινος, μεταξύ των άλλων, τόνισε:
*    Για την Κω:
- Τα προβλήματα υγείας, στο νησί του Ιπποκράτη, μεγαλώνουν διαρκώς.
Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας (έργο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000 – 2009) παραμένει κλειστό. Οι κυβερνώντες δεν το στελεχώνουν.
Υποστελεχωμένο είναι και το Νοσοκομείο της Κω. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες και νοσηλευτικό προσωπικό.
Το προγραμματισμένο από τη ΝΔ νέο Νοσοκομείο της Κω παραμένει στις καλένδες. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να το υλοποιήσει.
- Τα έργα υποδομών έχουν σταματήσει και μεγάλα λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Κω.
- Ο τουρισμός στην Κω θα αποφέρει λιγότερα έσοδα σε σύγκριση με το 2010, παρά τον ικανοποιητικό αριθμό προσέλευσης.
- Ο «Καλλικράτης» απέτυχε. Η Αυτοδιοίκηση δίχως πόρους «ακρωτηριάζεται» και η Περιφερειακή Αρχή «λιβανίζει» την Κυβέρνηση και αρνείται να συζητήσει τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν το τόπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για επίλυση των προβλημάτων.

*    Για την Κάλυμνο:
Οι ακρίτες μας εκτεθειμένοι στους κινδύνους και τα προβλήματα.
- Οξύτατο είναι το πρόβλημα της υγείας.
Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Καλύμνου και το Αγροτικό Ιατρείο Ψερίμου (έργο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000 – 2009) παραμένει αναξιοποίητο χωρίς αγροτικό γιατρό.
-          Η ανεργία παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Παρατηρείται νέο μεταναστευτικό κύμα.
-          Τα έργα υποδομών έχουν κι εδώ σταματήσει. Απραξία αναπτυξιακών δράσεων.
Προτείνουμε να υλοποιηθεί πιλοτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας με πόρους του ΕΣΠΑ (2007 – 2013) στην Κάλυμνο.
-          Το νησί της σπογγαλιείας στη εγκατάλειψη. Ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θα αιτηθεί να επανέλθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών που είναι σε περιοχές NATURA της Καλύμνου.
-          Η τουριστική κίνηση είναι περιορισμένη και το ακτοπλοϊκό πρόβλημα μεγαλώνει.

Τα ίδια προβλήματα εγκατάλειψης σε Τέλενδο και Ψέριμο.

Ο κ. Κόκκινος κάλεσε τους νησιώτες μας σε διαρκή επαγρύπνηση και δήλωσε πώς τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του συνδυασμού του θα είναι κοντά τους, συμπαραστάτες στα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν και προωθώντας αναπτυξιακές δράσεις.

Χαράλαμπος Κόκκινος
kokkinosxar@yahoo.gr
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More